Reklama

Reklama

Most - Série 4

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2018, 7 h 48 min (Minutáž: 58–59 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Thure Lindhardt, Mikael Birkkjær, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Thomas W. Gabrielsson, Sandra Yi Sencindiver, Rafael Pettersson (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada dánsko-švédského seriálu Most začíná šokujícím případem vraždy, kdy je šéfka úřadu pro cizince ukamenována a zahrabána do země. Kdo mohl něco tak brutálního provést? A jaký k tomu mohl mít motiv? To se opět snaží zjistit dvojice detektivů – Švédka Saga Norénová a její dánský partner Henrik Sabroe. Kromě samotného spletitého případu pak série nabídne také celou řadu pozoruhodných linek. Především Saga, jedna z vůbec nejpopulárnějších a rozhodně nejsvéráznějších televizních vyšetřovatelek vůbec, se musí popasovat s celou řadou pro sebe nezvyklých úkolů, kdy je nucena začít uvažovat o mezilidských vztazích jinak než doposud... Scenáristka Camilla Ahlgrenová a scenárista Hans Rosenfeldt v diskuzi pro Britský filmový institut uvedli, že se jedná o poslední řadu mimořádně úspěšného seriálu, který se dočkal i několika remaků. Podle Rosenfeldta je jen velmi málo seriálů, jež si udržely vysokou úroveň i po odvysílání čtvrté řady. A právě tvůrci a tvůrkyně Mostu nechtějí být podle vlastních slov těmi, co jen nastavují úspěšný koncept. Ahlgrenová pak zdůrazňuje, že Most nebyl nikdy pouze kriminálním seriálem; pro tvůrce byla vždy důležitá současná společenská témata. Ve čtvrté řadě se tak řeší migrace, předsudky a také to, jestli a případně jak lze obcházet pravidla, která tváří v tvář konkrétním případům nefungují. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OBA JSME PĚKNĚ V PRDELI, CO?“ ... „MYSLÍM, ŽE SE NÁM CELKEM DAŘILO, VZHLEDEM K NAŠIM PSYCHICKÝM POTÍŽÍM…“ /// Poldové Saga a Henrik řeší svoje problémy – Saga větší, protože smrdí v lochu za vraždu máti. Ale třeba... kurva, ten první díl má ale překvapivej konec! Kromě problémů je tady samozřejmě i případ. A zaplejtá se do něj čím dál víc osob. Někdo kladně, někdo míň a je tady celkem dost dětí. Ve čtvrtým díle (teprve? Nebo - už?) začíná bejt jasný, kam tenhle krimi propletenec směřuje. Zajímavý je, jak ty jejich osobní problémy táhnou celej seriál a vyšetřování je tady jakoby náhodou (říkám jakoby...). A jelikož se tentokrát propíraj spíš kostlivci z Henrikovi skříně, dojde k rozluštění jedný velký tajenky. Prostě paráda. A kdyby ses Sago chtěla vrátit, klidně zavolej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne „severská krimi“, vybavím si „MOST“. 2.) Münchhausenův syndrom? Neznám... 3.) Thx za titule ,, jaCUBE“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlel jsem nad čtyřma hvězdama a to z trucu, že vlastně nebyl dořešený případ z druhé série. Ale pak jsem si říkal, že tím třeba mělo být ukázáno, že ne vše Saga Norén, policie Malmö a její tým vyřeší. A v neposlední řadě ve mě ještě pořád doutná dušička, že se ještě na most mezi Švédskem a Dánskem podíváme. I když tomu konec moc nenasvědčoval. Poslední série nám opět přinesla akt pomsty, brnkala dobře na psychiku, napětí už k tomuhle skvělému seriálu prostě patří. Saga svou intuicí zachránila ne jeden život, navrátila alespoň část rodiny, aby v závěru... No, měj se krásně Sago Norén (už ne policie Malmö) ať už tě tvé ošklivě zelené Porsche zaveze kamkoli! ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádne ukončenie výborného seriálu. Všetko sa to poprepájalo a na konci poodpájalo a dalo to zmysel...všetci ktorí mali kostlivcov v skrini ich vytiahli...nekončí to optimisticky ani pesimisticky...seriál podľa mňa končí v tom najlepšom...stavím sa,že od piatej série by to chytilo stereotyp a šlo by to do nudy...záverečná scéna je geniálna !!!! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončila 4. řada a jsem velice převelice smutná - nic tak dobrého asi už nikdy neuvidím. Platí, že Saga Norén je nepřekonatelná a geniální postava. Sofia Helin se v ní přímo převtělila. Ve spojení s Henrikem navíc vytvořili jímavý a výkonný pár, ještě že se Martina zbavila. :) Na léto jsem si jako poctu svému nejoblíbenějšímu seriálu naplánovala se na ten Öresundský most jet aspoň podívat. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli vlastně každý krimi seriál, který má více sérií není odsouzen ke snižující se kvalitě časem vlivem vývoje svých hrdinů. Most tím bohužel trpí příliš. Ono je to vlastně logické, když děláte první serii kriminálky, tak téměř veškerý screen time věnujete řešení případu a minimum rozvoji postav, postavy totiž nemají žádnou historii. Čím déle se však seriál vysílá, tím více zážitků postavy prožívají a tím více interakce musí provádět. Poslední série se tak už bohužel skoro vůbec nevěnuje krimi, ale spíše sleduje osudy hrdinů, takže se z toho tak trochu stala Ordinace v růžové zahradě. Je to nesmírná škoda, osobně považuji sérii Most za dost možná nejlepší severské krimi vůbec a poslední série uplně zbytečně sráží kvalitu tohoto skvostu. Saga si určitě zasloužila lepší zakončení své kariery. ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama