Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (135)

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a drželo si to takový poměrně příjemný opar tajemna a manipulace. Vztah mezi novinářem, který měl slušně našlápnuto, jenže udělal jeden hloupý krok, a mužem, který za mřížemi čeká na soud. Obviněný je ze zvlášť ohavného činu – vražd svých tří dětí a manželky. Novinář si tady nehraje na detektiva, poslouchá, snaží se číst mezi řádky, oprošťuje se od morálních zásad a pokouší si zachovat zdravý rozum. Ale k jeho vlastním démonům se nedostaneme. Tvůrci sice prokázali umění vybrat si netriviální téma, ale chyběla tomu odvaha ušpinit si ruce, celkově to působí povrchně a uhlazeně, vyprávění tolik nevtáhne, názorová rozepře o vině negraduje. Po verdiktu soudu se to naštěstí nezvrhlo v nic banálního, ale do kolen to jednoduše nedostane. Oba hlavní herci docela slušní, Felicity Jones pak trestuhodně nevyužitá. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl skeptický. Neseděl mi jak Franco v roli možného vraha ani Hill jako novinář. Ani jednomu jsem role nežral, stále jsem je chápal jako herce, nikoliv postavy v příběhu podle skutečné události. Druhá polovina filmu, ale byla velmi dobrá a zejména závěr - pro mě překvapivý, byl velmi kvalitně natočen. Goold odvedl dobrou práci, jen to obsazení mohlo být lepší. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kariéra Jamese Franca♥ zřejmě najela na pásovou výrobu, což by vysvětloval nárůst filmových zmetků úměrný počtu nevybíravých zakázek a jednou z nich je i tahle True Story, která vás sice nějakou chvíli dokáže povodit za nos díky určité mysteriózní iluzi, než ta se počne rozplývat ve špatně obsazených postavách či jejich neuvěřitelných výkonech, aby celé kouzlo neodvolatelně vyprchalo pod tíhou důkazů proti strůjci všeho - Rupertu Gooldovi... Usvědčen z neschopnosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem objevil několik dosud neobjevených zjištění. Jonah Hill je třeba totální ucho. Nevěřím, že je to sympaťák. Neuvěřil jsem mu to v žádném filmu a nevěřím mu to ani tady. To James Franco je jinej válec. Ten nejenom, že režíruje, točí klikou od kamery nebo píše scénáře, on ještě hraje a hraje naprosto výborně. Problém tohoto filmu je ten, že jde na vyšetřování vraha úplně jinak, než je tomu zvykem. Snaží se diváka přesvědčit, že není psychopat, ale jen nastrčená figurka, která nic neprovedla. A i když jsem mu to celý film nevěřil tak, jako Jonah, stejně jsem si tu jeho psycho postavu užíval. Závěrem to dodělal a svým charismatem tenhle film vysloveně zachránil. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu smíšený pocity. Dávám vysoký hodnocení, protože celková atmosféra filmu, ať už trochu kostrbatá, byla velmi dobrá. Jonah a Felicity jsou excelentní, stejně jako jemná, podkreslující hudba. ALE! Franco je příšernost, totální nesmysl.. Na bláznivýho vraha, kterej zabil celou svojí rodinu (tři děti do šesti let) nasadit týpka, kterej hraje buď úplný idioty (Apokalypsa, Interview), nebo prostě a jednoduše trouby, to je fakt obrovskej fail. Vůbec to nezvládnul, Jim Carrey by to uhrál líp, a tim jsem si stoprocentně jistej. Jinak z toho mám ale docela dobrý dojmy, mysteriózní to je, stejně jako Zodiac, jen v trochu menší míře. Takových příjemných 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama