Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, perfektní romantické drámo. Životem sežvýkané trosky na sebe koukají z balkónu až se do sebe zakoukají a pozvou se na rande. Pak se to začne lehce šmodrchat a hrdinové odhaují svá tajemství. Přidejte pár vražd, parádní atmosféru a mělo by to fungovat. A funguje, ale to obsazení a režisér slibovali víc. A hlavně konec jak ze Seagalovky celému filmu podráží nohy. Nechápejte mě špatně, finální zabíjačky mám rád, ale do DEAD MAN DOWN prostě nepasovala. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférická gangsterka během níž mě ale pořád a neustále srala jedna věc. Rapace má na ksichtě pár čárek, jakože jizev, které skutečně nevypadají ani trochu odpudivě a rozhodně z ní nedělají zohyzděnou zrůdu, ale celý vztah obou hrdinů je založen na tom, že ona je odporná příšera co se musí za každou cenu pomstít svému zohyzditeli, a Farrell jako jediný jí má i přest tu její fyzickou odpornost rád. To jsme skoro v absurditě rovné Ošklivky Betty, kde modelka vyfasovala brejle, rovnátka a trapnej účes a nikdo o ní pak neopřel ani kolo. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Fúze filmové Evropy s výbušným americkým očekáváním je dvousečná zbraň, která v tomhle případě doplácí zejména na příšernej scénář a znuděný herectví zúčastněných (krom tradičně snaživé, ale nedůveryhodné Rapeface). Co pak na tom, že akční scény maj všechno, co potřebuju, když jedna zápletka je o tom, že necharismatický Maďar z posilovny se mstí na sympatické bandičce lokálních mafošů (a my nevidíme proč, jenom musíme dát na jeho slovo) a druhá na tom, že kvůli pár docela pěkným jizvičkám na obličeji se jakási pitomá šlapka rozhodne najmout zabijácký hovado, který má sejmout človeka, kterej jí to neúmyslně udělal. Méně je fakt většinou více. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Je příjemné narazit v kině na režiséra, který si uvědomuje sílu nemluvených pasáží a který dokáže vyprávět příběh pomocí obrazu. Bez Opleva by možná Dead Man Down bylo jen průměrným thrillerem; pod jeho vedením se nicméně mění v neo-noirem inspirované dílko, které mě od začátku do konce bavilo sledovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj zlatý a jako vždy neprůstřelný Colin, což je dobře, jen ať ještě chvilku vydrží, protože v Total Recall měl co dělat, aby se z toho vykřesal. V prvních chvílích jsem v tom měla docela solidní hokej, než jsem se postupně zorientovala a pak už to běželo jak po másle. Klasický akční thriller s odlehčovací romantickou složkou s Beatrice, kterou hrála Noomi Rapace, která začíná být čím dál víc v kurzu a ani se není co divit. Jinak si myslím, že docela dobrý potenciál, který Dead man down měl, byl tak trochu zbytečně a nesmyslně prostřílený. K tomu přibylo pár nevěrohodných chvilek, které ty lepší už moc nezachránily. Je to strašná škoda, takže u mě je to lepší dvojka, nedá se nic dělat Coline a Noomi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama