Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (299)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaní príbeh. Personifikovanie zvierat mi nevadí ak sa to drží nejakých pravidiel. A zároveň záleží aj na zápletke. Meteorit nespadol na zem a tak je možné aby dinosauri stretli človeka. Ten je považovaný za zviera zatiaľ čo dinosauri farmárčia a pasú dobytok. WTF?? Neverím že toto vyprodukoval Disney. Aj samotný Dinosaurus z pred niekoľkých rokov pôsobil omnoho viac rozprávkovsky a výpravnejšie ako tento mix. Skoro žiadny dinosaurus sa tam na seba nepodobá a mám pocit, že to bolo robené naozaj pre najmenších. Čo sa odráža aj v štýle humoru aj dramatických scén. Nič prekvapivé. Našťastie to ale nerobí z dospelých debilov.. len treba pristúpiť na hru, inak sa bude jednať o neznesiteľný zážitok. Hlavne pre krik hlavného Dinosaura. Ten je tam fakt skoro furt. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soběstačné dobrodružství v zajímavém prostředí a se sympatickými postavičkami, jehož veškeré zvraty jsou ale slepě předvídatelné a neoplývající zbožňovanou pixarovskou kreativitou. Nápad s přeživšími dinosaury opravdu není špatný a jednotlivé scény jsou vizuálně perfektní až adrenalinové (souboje s pterodaktyly), avšak moment překvapení tentokrát citelně schází a celé je to, až na pár zábavných či potměšile bizarních výjimek, výhradně pro děti. Přesto pohodová pixarovská jistota za 70%. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, jehož příběh mi přišel vhodný jen k tomu, aby nám u Pixaru ukázali, jak nádherně umí nakreslit divokou přírodu. To se jim sice povedlo na výbornou - u některých záběrů člověk i zaváhá, jestli to opravdu je nakreslené nebo ne, ale to je to jediné, co je na celém snímku povedené. Nepřekvapivý příběh s dinousary, kterým se sice vyhnul meteorit, ale jediným znakem jejich evoluce je to, že umí mluvit a na divokém západě brontosauři farmaří a tyranosauři pasou bizony. 2* za geniální animaci a pěknou hudbu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia, to je však už dnešný štandard a film potrebuje i čosi naviac aj keď je to len pre deti. Príbeh je veľmi primitívny a otrepaný a bez ďalších dejových liniek je to dosť nezáživné. V nových animákoch sme si akosi zvykli, že sa pri nich zabavia deti i dospelí, tu však budú spokojné len deti. Pre mňa dospelého priemer, z detského pohľadu sú jeho kvality o čosi vyššie. Celkovo 70%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám u animáků celkem nízké nároky a pokud to není vyloženě pitomost, jsem schopen tomu napálit plný počet. Pixar se pak obzvlášť vyznačuje takovou kvalitou, která je mnohdy až tak vysoko, že je většinou v animáku ukryto dost k přemýšlení i pro ty odrostlejší kusy. U tohoto snímku jsem však se silami v koncích. I pro ty nejmenší, kteří už ve třech paří hry na mobilu, musí být tohle jen výsměch a celkový průser. Příběh bez nápadu a postavy bez duše. Takové kreslené Odcházení. 40% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Původně ve filmu měl zaznít také hlas Joan River, která byla zvažovaná na nadabování jedné z postav. Ovšem k tomu nakonec nedošlo protože Joan Rivers v září 2014 zemřela. (Patw)
  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)
  • Pohyby hlavního dinosauřího hrdiny Arla, zejména pohyby jeho nohou, založili animátoři na pohybech slonů. (D.Moore)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama