Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na vynikajúcu zápletku, no očakávania sa akosi nenaplnili. Teda až v záverečnej fáze filmu sa to rozbehlo naplno, čo je podľa mňa obrovská škoda. Námet o dvoch bratoch, ktorí stoja na opačnej strane zákona, je parádny. Len po scenáristickej stránke mi to najmä v prvej polovici filmu prišlo také epicky neatraktívne. V druhej polovici už to bolo oveľa oveľa lepšie, no aj tak v človeku zostane ten pocit slabšej prvej polky. Atmosféra filmu ma ale naozaj bavila, aj keď občas to bolo až príliš zdĺhavé. Celý čas som bol rozhodnutý pre 3*, ale ten koniec naozaj vyšiel nad očakávania. Takže napokon je to za 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Old school. Se silným pocitem, že to není film o sedmdesátkách jako spíš film ze sedmdesátek a tomu to všechno odpovídá, zcela záměrně. Podle mě velmi zdařile natočeno, pomalejší tempo nevadí, stále to není tak ubíjející jako některé filmy ze 70. let. Herecké výkony skvělé. Nezúčastněně, bez emocí. Zdařile old school. Vypravěčsky super, dějově žádná sláva, emoce žádné, vývoje postav sotva znatelné, pokud vůbec. Prostě sedmdesátky s tím filmově dobrým i špatným. 70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Gangsterky, proč ne. Jak se ale kolem nějaké začne motat hodně známých jmen, nekončívá to dobře. A tohle je toho příkladem. Prostě si nemůžu v dobrém užít film, mám chuť nedlouho po začátku vystřílet většinu ansámblu, abych tím udělal svět alespoň na 15 minut lepším. Nakonec je tak škoda, že tam těch postav pochcípalo tak málo. A ten závěr byl už spíš k smíchu. ** s odřenými cípy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celkový nicnedění bylo tak ubíjející, že to vypadalo, že dřív vyseru dospělou žirafu než se ve filmu něco stane. Krom prachů absolutně nechápu učást takových es jako Clive a Marion, bylo to vysloveně plejtvání jejich časem. Příběh naprosto propadá ve scénaři, do příběhu se nepodařilo dostat nic jinýho než nudu, vyjma posledních dvaceti minut, to mělo trošku koule, ale dožít se toho závěru, to si chce půjčit duševní klid od tibetských mnichů. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama