Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (725)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Ještě předem, než jsem tento film viděl jsem netušil jaké má hodnocení, ale bylo mi jasné, že to bude dost, protože film měl kvality už od samého počátku. Průběh se mi hodně líbil. Hlavně herecké role a režie. Bohužel musím říct, že hlavní námět filmu je reálná problematika budoucnosti a jednou ji budeme možná muset řešit také. (přelidnění). Emoční film s Noomi Repace v sedmi rolích se mi líbil. 70% ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Futuristický sci-fi thriller, no to znie báječne. Skvelý námet, skvelý úvod, škoda len poslednej štvrtiny, kedy trošku došiel dych. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

MÁM rád dobré sci-fi. Líbí se mi takové , které pohladí i po duši . Nemám rád vraždy , krev , vyřízlé oko , střelné zbraně , násilí . Tady nebylo , téměř , žádné pohlazení , ale jinak všeho dosti . Jo sedm sester - zajímavá myšlenka , jinak průměrná akční podívaná pro nenáročného diváka . No co se dá dělat . ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, mě se zatoulat pondělí, vůbec bych ho nepostrádal. Pokud je ale pondělkem jedna z vašich 6 sester, se kterou sdílíte společnou identitu, problémem se to stává. Takže je čas vyrazit do akce, ve které určitě oceníte, že máte životů víc, než pařmen v Call of Duty. Veskrze zábavný futuristický thriller s originální zápletkou a skvělou Noomi Rapace. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Jak jsem tu četl některý komentáře, tak asi přesně tenhle film je ukázka toho, jak kdo na filmy kouká a co na filmech ocení. Naomi podle mě bravurně odehrála všechny sestry. Je pravda, že některý ze sester měly větší prostor, ale to rozohodně neubírá na roli, který se Naomi musea zhostit. Nečekal jsem nic a dostal jsem HODNĚ MOC. Je to rychlý, akční, ne přehnaně sci-fi a má to všechno, co mít mělo. Tenhle film je rozhodně z těch, co si z compa nesmažu a hned jk to půjde, kouknu na něj znova. Za mě ohromených 5* a NEPOCHYBNĚ DOPORUČUJU ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Yes please. Skvela Noomi Rapace v ustredni SEDMIROLI noveho flaku od rezisera Dead Snow a Jenicka a Marenky. Humoru je tentokrat pomene, misto toho dostanete poctive devadesatkove akcni scifi se sympatickou davkou rezniciny. Wirkola proste dorucil dalsi zabavny film - ktery je ale pravda mozna o chlup delsi, nez by se sluselo, nudny ale rozhodne neni. Ba naopak. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Áááá! Co to sakra bylo??? Čekal jsem sofistikovanou scifi, ve které sedm roztomilých sestřiček přechytračí ten fašistický systém, a potom si budou žít šťastně až do smrti. A co jsem dostal? Nekompromisní akční vyvražďovačku plnou absurdně patových situací, ze kterých si říkáte, že ty holky můžou vyváznout jedině v rakvi. A taky že jo. No, nechápal jsem. Ono je to asi tak za čtyři hvězdy, ale už jen kvůli tomu WTF efektu přidávám tu poslední. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Ten sci-fy žánr jé poslední dobou zaplaven béčkama. Sice se to tváří jako velká filozofie, ale má to hrozně moc propastných děr. Celé to pusobí uměle, nesourodě. Vizuální triky už dneska snímek nezachrání. Žáždná scéna ani hudba mně v hlavě neutkvěla :( ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Byli jsme na tom v kině. Velmi pomohlo prave velke platno a fakt, ze jsme si o filmu nic necetli. Nejedna se uplne o muj oblibeny zanr, ale velmi jsem ocenila novou ideu. Dale to, ze si nekdo konecne dal alespon trochu práce se scénářem a ve filmu nebyly zadne okate logicke chyby. Dej nebyl predvidatelny a člověk se v jednotlivych identitach dokazal vyznat. Videt to na pocitaci, hodnotim to mozna mirne hure, ale kino tomu docela pomohlo :) po kině me probehlo hlavou, ze hlavni herecka podala uzasny vykin, kdyz zahrala tolik identit, ma skvele brisaky, ale kdyby to bylo v podani nekoho charismatictejsiho (mozna me tam precejen chybely ty krivky, místo modernich brisaku?), urcite by byl film jeste o uroven vys. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Hezký...mohlo tam být víc nápadů a lépe propracovaná vize budoucnosti , protože prostoru tam bylo mraky (auta sou teda tragický) , ale idea je jinak zajímavá , až bych řekl že něco podobného jednoho dne čeká obyvatele téhle modré koule....sestry maj teda blbý že musej chodit ven pouze podle dnů v týdnu a všichni víme že vyfasovat pondělí je prostě k nasrání...pátek a sobota musej mít odkaleno na dalších pět životů (Noomi se mi nijak nelíbí- hraje je však dobře) a to že prostě jedna z nich bude tak trochu svině je 1:7... film stojí za to vidět pokud jste fandou scifi (rozhodně nejlepší scény jsou skok a bum do hlavy/ ztráta panenství a bum do hlavy) btw sobota s nedělí nemusej nikdy hákovat....? ()

CAR0DEJ

všechny recenze uživatele

Perfektný scénar, prevedenie už toľko nie, ale stále dostatočne ždímalo emócie z látky. Myšlienkovo veľmi veľmi inšpiratívne. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Je to více akční film, než to na první pohled může vypadat, je to především akční film. Jinak dobrý, za tři *. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Podle mě super. Nic mi tam nechybělo. Akce, emoce, napětí, originalita, úžasnej hlas noomi rapace. Na konci si možná mohli odpustit pár těch kliše, ale to byla už jen maličkost. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Daleká, nebo spíše blízká budoucnost. Populace roste i bez nějaké genetické poruchy. Mít každá rodinka 7 hladových krků a vždy naráz, to by byl teprve raketový nástup. Zápory: ani jeden den si neoblíbíte, všechny protivné. Klady: na sci-fi vcelku překvapivé. ()

Marengo 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si neužila žádný film tak jako 7 životů. Noomi Rapace si skvěle zahrála sedm sester a vdechla každé úplně jiný charakter. Skvělá byla i postava Adriana Knowlese. Za mě je to jeden z nejlepších filmů, které jsem v tomto roce viděla. 100 %. ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

V první řadě musim zmínit, že Noomi Rapace je skvělá. A teď musim zmínit i tu přemíru akčních scén... jakože všeho trochu méně by neuškodilo. ()

JerryOnly 

všechny recenze uživatele

Ech.. tešila som sa a aj som si to miestami užila. Hlavne zábavné "fajty", tie ma bavili. Ale inak mi chýbalo detailnejšie vykreslenie postáv, viac z ich života atď. Ten dlllllllllllhý čas mohol byť využitý lepšie. Možno by si potom človek aj pamätal, ktorá je ktorá a ktorá je aká a prečo tamto a prečo hento. Plus bod za Noomi, tú mám fakt rada. ()

Nicole32 

všechny recenze uživatele

Námet je výborný a trailer ma poriadne navnadil. Takže to sklamanie, ktoré mám po pozretí filmu je obrovské. Ako vravím, nápad je skvelý. Preľudnenie je súčasný problém a obávam sa, že budúcnosť, ktorá je vo filme vykreslená sa zo scifi filmu prenesie o pár rokov do reality. Kontrola pôrodníctva, politika jedného dieťaťa (tá predsa panovala v Číne dlhé roky a celkom pochopiteľne), čipovanie a kontrola ľudí. Takže čo sa týka tejto stránky aj celkovej prvej polhodinky je film nápaditý a učaroval mi. Potom však zmizne Monday a začínajú sa kopiť nelogickosti, diery a posledná polhodina je už vyložene tupá. Keby bol film o polhodinu kratší nestihlo by sa tam tých dier nazbierať až toľko a odsýpal by rýchlejšie. Po istej dobe sa človek naozaj začne nudiť. V konečnom dôsledku je toto strašne zabitý filmový potenciál, ktorý vyzdvihuje akurát Noomi Rapace. Tá žena je herecký živel a aj keď sa v jej výkone nájde zopár chýb musím jej ich odpustiť lebo hrá 7 postáv. ()

Reklama

Reklama