Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (725)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Úmorné dvě hodiny dystopického sci-fi pro dospělé, které působí ještě tupějším dojmem než obdobné kousky určené pro děti, které v posledních letech zaplavily sci-fi žánr jako rakovina a nedovolily studiím produkovat temné a krvavé sci-fi pro dospělé, když jim více něž dost sypaly romantické sci-fi pohádky pro děti s desetinou rozpočtu. To, co stačí pro čtrnáctiletou a čerstvě ovulující lolitu, to holt nestačí pro mě a pár useknutých prstů a prostřelených hlav na tom rozhodně nic nezmění. Od pohledu je to děsně low budget, CGI na úrovni průměrného televizním seriálu a charaktery postav ploché jak poprsí Rape.ace, které bohužel ukáže. Dojelo to na naprosto stejné neduhy jako obdobně nepovedená exhibice Hardyho v Degenách zločinu , zde o to víc umocněno tím, že měl vše na starost průměrný režisér, který zkrátka nedokázal ukočírovat hlavní postavu v dialozích se zeleným plátnem tak, aby vše působilo realisticky. Noomi tedy možná s vypětím všeho přehrávání vyprdne sedm různých charakterů do jednoho filmu, ale když se pak v postprodukci spojí do jednoho záběru, působí to spíše křečovitě, rozhodně ne přirozeně. Pokud film sráží mizerné triky, 7 hlavních postav, které na sebe reagují stylem, kdy úplně slyšíte režiséra jak řve: "odpověděla ti, otoč se doleva a reaguj", v lepším případě průměrné herecké výrony všech ostatních, dost debilní a nelogický scénář bez představivosti a sentiment, zbudou vám jen ty nahé kozy Noomi. Jestli je chcete mermomocí vidět, zajděte na ně do kina, jiný důvod k jeho návštěvě mít nebudete. 44 % ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Velkolepý drama utopený v touze udělat to akční! A tak to po chvíli vypouští logiku, emoce jdou stranou, zájem o hlavní postavu uvadá a nastupuje jedna řež za druhou, kdy ani jedna není dost dobrá na to, aby v divákovi vzbudila strach nebo napětí. Příběh tak zachraňují nekompromisní situace a občasný flashbacky Willema Dafoea s dětmi, který dávají smysl a mají skvělou atmosféru. Na nudný odpoledne dobrý, ale v kině by to těžce pohořelo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se brzkým zabitím “hlavní postavy” teprve všechno parádně rozjede. Výborná sci-fi s nápadem, na kterém se skvěle staví dramaturgický oblouk emocí, překvapení i neustálého napětí. Plus efektní akce. Dystopický svět s totalitním systémem, který dosahuje až fašistické zrůdnosti. Silní záporáci na čele s děsivě chladnou Glenn Close, jejím “dokonalým generálem SS” a efektní vizáží členů komand. Patová situace hlavních hrdinek, skvěle zahraných Noomi Rapace. Gore a sex. Tommy Wirkola strčil všechny žánrové kolegy do kapsy! P.S. Pátou hvězdu nedávám pouze za lehce nedůvěryhodný, zbytečně překombinovaný závěr. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavé evropské sci-fi. Je to dost poznat i na samotné kompozici, že se nejedná o hollywoodský snímek. Od Tommyho Wirkoly je to pro mě už druhý film. ze známých herců tu můžeme vidět pouze Noomi Rapace a Willema Dafoe. To ale snímku vůbec neubírá. Noomi tuto sedmiroli rozhodně nezávidím, poradila si s ní skvěle. Děj se odehrává v roce 2073, kdy je díky silnému přelidnění planety zavedena politika jednoho dítěte. To ale neplatí pro rodinu Settmanových, kde žije hned sedm identických sester. Naučily se žít jako jedna osoba, a tak aspon každá mít kousek svého života. Vše se ale zkomplikuje a tato rodina projde tvrdou životní zkouškou. "Nikdy nesmíte společně jít ven!" ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Název se během postprodukce změnil na Seven Sisters, ale když Netflix film koupil, byl změněn zpět na What Happened to Monday, což byl původní název filmu. (veronikajel)

Reklama

Reklama