Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama a především surfování jsou pro mě jedním z top žánrů ohledně filmu. Herecký obsazení musím taky hodně vyzdvihnout. Ovšem dějově už to nebylo zpracované tak bez chyby. Prostě se mi tenhle film nevryl pod kůži až tak moc, jak jsem původně čekala. Musím ale uznat, že z těch vln šla hrůza a mrazení po celým těle. 80% ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Chasing Maverics je film o vlnách a to nejen o těch mořských. Kdyby to nebyl film inspirovaný skutečnou událostí, možná by se zdál až příliš sladký. Takto je to však zajímavá, věrohodná výpověď o životě jednoho středoškoláka co rád (opravdu hodně rád) surfoval. Každý máme nějaké sny a cíle. Jay měl jen jeden. Zdolat vlnu velkou jako panelák. Nakonec se mu to povedlo a to, že ve vlnách nakonec i zemřel na tom nic nemění. Nejspíš to tak chtěl. Další trefa do černého. Rok 2013 je pro mě zatím filmově víc než příznivý. V závěru si dovolím jednu poznámku pod čarou. Surfování, alespoň na obrazovce vypadá velice lákavě a mě jako tvora zpola mořského přitahuje. To jen kdyby mi chtěl někdo koupit letenku do Californie nebo na Hawai. Naoplátku Vám pošlu fotku, jak se asi tak cítí prádlo v pračce. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o surfování. Jay se už jako malý rozhodne věnovat se surfování a následně zdolat jednu z největších vln na světě. Hned úvodní scéna je velice napínavá, no dalších 20 minut jsem měl pocit, že se dívám jenom na záběry ze surfování a nebyl tam žádný příběh. To se ale po půl hodině změnilo a vykvetlo z toho velice slušné drama. Jak Jay tak i jeho učitel Frosty to měli v životě těžké. No oba dva se s tím dokázali vyrovnat. Hrozně se mi líbilo jaký byl Jay milý hoch, snažil se ve všem vidět to dobré, pořád se usmíval. Musím ocenit výkon Jonnyho Wstona, který právě Jaye ztvárnil. A také samozřejmě nesmím zapomenout na skvělého Gerarda Butlera. A také hudba ve filmu je hodně dobrá. Akorát mě dostal úplný závěr filmu, to jsem vůbec nečekal, že Jay takhle skončil. To mi skoro až slza ukápla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ať mi už konečně někdo vysvětlí logiku uvažování hlavounů našich multikin. Já se začínám bát, aby to u nás za chvilku nebylo s návštěvou kina jako s lyžováním; zajezdit se tu sice dá, ale na pořádné hory musíme do ciziny. Kdo si tenhle upřímně opravdový film vyloženě nenašel, tomu ho spláchly divoké vlny současné bídy. Čtu tady několik výhrad k vystavění příběhu a napadá mě hned otázka, jestli jste takhle kritičtí i k vlastním životním zvratům? Pokud se někomu zdál vývoj postav nulový, můžu mu k tomu říct jen to, že plátno je taková ta veliká barevná věc vepředu. Ještě bych rád dodal dvě věci - Divokou vlnu si v klidu sjedou i ti, kteří neznají jiné prkno než žehlící, no a také to bylo historicky poprvé, co jsem v kině seděl s kulichem na hlavě... Omluva, že se porouchalo topení, je lichá, protože v litomyšlském kině nikdy žádné topení ani nebylo, takže rozbíjet se nemá co. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Silný a neotřelý příběh. Dle mého filmy dle skutečného události, či životního příběhu dávají filmům takový drajf a štávu. Toto se skutečně povedlo nad některými záběry kamer jsem skoro až slintal. Butler je jako vždy perfektně připravený a k tomuto filmu se fakt hodí. Jen poznámka já kdybych si na to stoupl i na malé vlně tak mě odvážej do nemocnice, takže kdo na tom umí klobouk dolů. Nemohu jinak než plný počet hvězdiček. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama