Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal skvěle, lákal také na slušné herecké obsazení, přičemž celý projekt svým jménem zaštítil TEN Ridley Scott. Co by se asi tak mohlo pokazit? Po zhlédnutí snímku musím konstatovat, že úplně všechno. Předvídatelný děj, ubíjející konverzační linie a fakt, že se postavy chovají jako naprostí šílenci. Tohle všechno dělá z filmu Morgan, na kterém je pěkná pouze vizuální stránka, další tupou "vyvražďovačku", která po čase zcela zapadne. PS: Kate Mara je Terminátor? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na film Staunton Hill, který režíroval Cameron Romero. Ten se však moc nepotatil a jeho kousek dopadl téměř tragicky. I proto jsem byl zvědavý, jak si povede Luke Scott (syn dalšího známého režiséra, který je rovněž mým velkým oblíbencem). Tentokrát to bylo o pověstný fous lepší, ale popravdě mám z této „nové“ generace režisérů trochu obavy. Ani Luke Scott se totiž nezdráhal hledat inspiraci u jiných filmů a přestože nejde o klasickou „vykrádačku“, moc originálních nápadů jsem tu taky nenašel. Jeho látka je však mnohem těžší na zpracování, než slasher a on se s ní dokázal v rámci svých možností popasovat docela obstojně. Slovem důstojně rozumějte průměrně, ale rozhodně ne nezajímavě. Hned od prvních minut jsem si vzpomněl na filmy jako Species či Splice. Tento kousek je s nimi úzce spjat obdobným námětem, ale zde jsem bohužel postrádal potřebnou atmosféru, která by mě chytla u srdce. Horor je zde obsažen jen v nepatrné míře a spíše jde o jakousi variaci na scifi drama s trochu krvavějším závěrem. První polovina mě lehce nudila, protože celé to seznamování se všemi vědci a samotnou Morgan za pomoci několika vzpomínkových scén bylo na můj vkus až příliš únavné a zdlouhavé. Naštěstí se ke konci přitvrdilo, ale ani tak jsem z toho moc odvařený nebyl. 50% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se být podvedený,protože jsem se na film díval z přesvědčení,že jde o horor.Ať jsem se díval,jak jsem se díval,horor jsem nenašel,na druhou stranu jsem se nenudil,i když scénář místy zoufale lapal po dechu.Při sledování akcí vědecké sekce jsem měl někdy dojem,že se dívám na komedii.Mé myšlení si asi udělalo volnější den,protože přesnou představu o Lee Weathers jsem si udělal až po větvi v játrech,takže u mě se tvůrcům překvapení vydařilo,záporem filmu je i herecké obsazení,protože od takové sestavy čekám mnohem víc.Hodnotím za 3*-. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že kto neuhádne pointu od prvých minút, ako keby (obrazne povedané) pozeral Terminátora a nevedel, že je robot. A logike povedzte báj-báj: Morgan na vás vytasí karate jak Bruce Lee, za volantom je lepšia než Colin McRae, a to pritom od narodenia hnije 5 rokov v cele. Pekne sa na to pozerá, ale zlátanina zostane zlátaninou. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama