Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragických prožitcích v minulosti se nejlepší kamarádky Jenna a Renee vypraví do chatky u jezera, aby se pobavily a odpočinuly si. Spolu s nimi jedou Michael a Ian. Slibně vypadající víkend se však změní v noční můru, neboť jsou uzamčeni v horké sauně. (LIVINGDEAD)

Recenze (35)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem onehdá hleděl na Zmrzlíky jako na zjevení, nevěřil jsem vlastním sítnicím, jaká úžasná sjezdovka srandy se dá spáchat se dvěma gayi a jednou hysterickou pipkou. Kopírka na sebe nenechala dlouho čekat a máme tu Teplíky. Že přehnané saunování může zmást orientaci je všeobecně známý fuckt a i přehřátý gay se změní v nabušené macho, které po hodině ve sto šedesáti stupních přestane pištět a lámat si své pěstěné nehty zbytečným škrábáním na zaseklé, masivní dveře a opře se do kamen. Taková lekrace jako tehdy v Aspenu to rozhodně není, snad proto, že se ty kravky saunují v plavkách!!, snad proto, že vlk obvykle do sauny nepáchne či snad kvůli iracionálnímu chování hlavního hrdiny, který usoudivše, že je se dvěma docela píchatelnýma dvacítkama totálně v prdeli, si ani nenamaže pořádný sendvič. Každopádně i tak je to poměrně snesitelná zábava na dlouhé, zimní večery, zvláště v případech, kdy vám ta posraná Teplárenská vypne horkovod, protože jste se rozhodli raději investovat do piva. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútený thriller (hororom by som to veľmi nenazýval) so sympatickými hercami. Trojica kamarátov sa snaží dostať z jednej sauny, to je vlastne asi tak všetko. V druhej polovici to podľa očakávania poriadne naberie na obrátkach a začne sa celkom drsné psycho. Podobný film tu už síce bol (The Steam Experiment), tento je však omnoho lepší - je to drsnejšie, napínavejšie, technicky omnoho lepšie zvládnuté a aj herci hrajú presvedčivejšie, takže to pôsobí dostatočne reálnym dojmom. Dostal som vlastne presne to, čo som podľa traileru očakával (ani o štipku navyše), takže u mňa celkom spokojnosť. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tu teda nie je veľmi o čom. Bitches / Body boys / Party / Food / Funny / Cabin...& sauna. To posledné Ma dotiahlo k tomuto hodnoteniu, lebo viem, že SAUNA je fayn. V takomto podaní a poradí po všetkých možných aj nemožných priestoroch ( pivniva / chladnička / spálňa / kuchyňa / podkrovie / garáž / babyroom /...to nevezmem. Bez obáv - najbližšie nás očakáva nasekaná, pripitá 9členná partia prehulených blbečkov rôzneho pohlavia a to priamo na Verejných toaletách, v jednej kabínke, kde sa to hemží Found f*uck Tapes, len taký rachot. Pre ženy vybruškovaný molodec / pre molodca silne napučaná buchta. Ak niekto nevidí ten zámer vyblýskať " nasaunovanou" formou teen divácky potenciál, tak si to claustroužije. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne to pripadalo ako jedna nekonečne dlhá epizóda z nejakého teenagerského seriálu, kde troch hlavných predstaviteľov (model, modelka, hysterka) zavreli do sauny a nechali tak. Nie sú si istí, či sa tam zavreli sami, alebo im chcel zavariť niekto iný a objasní sa to samozrejme až na konci. Dovtedy to však je dosť zdĺhavé, nudné, jednotvárne a otravné, s niekoľkými dementnými náhodičkami. 2 hviezdy dám, ale znovu by som to nepozeral ani keby ma mali zamknúť do sauny. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné thrillerové představení, které těží především z netradičního (uzavřeného a malého) prostoru. Tento koncept, ať už se odehrává v jediné místnosti (Exam), v atomovým krytu (The Divide), výtahu (The Devil), na lanovce (Frozen) nebo třeba v rakvi (Buried), mě ve spojení s žánrem thriller a horor dokáže prakticky vždy zaujmout. To samé se dá říct o tomto filmu, který se v českém provedení bude zřejmě jmenovat 120°C. Klasický (primitivní) úvod je vystřídán hlavní zápletkou, která mě v jistým momentech velmi mile překvapila, následuje celkem slušný napětí, pár slabších momentů zvenčí a trocha toho divnýho chování, kterého je podle mě ještě docela únosná míra (některý podobný kousky jsou na tom o dost hůř a ono taky dost těžko soudit, jak by se člověk v takový situaci zachoval, když se do ní vlastně nikdy nedostal), a vše vyústí v konec, který teda nestojí za moc, ale těsně před koncem se tam zase najde úsek, který dokáže potěšit... Celkově vzato bych to v rámci žánru hodnotil pozitivně, existuje takový množství dementních hororů (thrillerů), že tenhle kousek si v těch lepších, minimálně průměrných vodách zaslouží být. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvý: zůstat zavřenej v sauně se dvěma kočkama v bikinách není horor, ale sen. Zadruhý: ačkoli by se mohlo zdát, že čučet na lidi zamčený v sauně musí bejt buď vrcholnej erotickej zážitek anebo horor, zůstalo to někde s gatěma na půl žerdi. Zatřetí: ať už se to logice s napětím líbí nebo ne, do filmu patřej a basta. A konečně začtvrtý: když se na začátku filmu píše "založeno na skutečných událostech" a na konci potom "všechny postavy a události jsou fiktivní", mám dát o hvězdičku míň nebo víc? (Challenge Tour 2015, film č.4) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný, zručne natočený thriller so sympatickou hereckou zostavou. Mám rád survival filmy, ale musia mať dobre vybudovanú atmosféru (ako napr. vo Frozen, 2010) a to tu nevyšlo celkom podľa mojich predstáv, chýbala tomu väčšia dramatická iskra a napätie. Tiež na psychológii postáv sa mohlo zapracovať, pretože toto sú presne tie prípady, ktoré sú na to ako stvorené (na prvý pohľad bezvýchodisková situácia zaváňajúca smrťou, v tomto prípade uškvarením). Vlastne sa to aj očakáva, pokiaľ má mať film hlbší význam. Koniec síce niečo podobné ponúka, ale iba light verziu. Na druhú stranu snímok aspoň nenudil, stále bolo na čo pozerať, aj keď občas vytáčali niekedy až príliš okaté "náhodičky". 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teplota v sauně závratně stoupá. Tři mladí lidé uvěznění neštastnou náhodou v bitelně stavěném zařízení si ozdravnou kůru takhle rozhodně nepředstavovali. Místo toho bojují o holé životy na venkově kam zavítali za svým strýcem v domnění, že se pobaví. Pobavili se tak, že už si saunu nikdy v životě nedají. A rozhodně se při sledování tohoto filmu natočeného podle skutečných událostí nedoporučuje pít horký gruzínský čaj. Horko totiž bude i tak a teplota se vyšplhá až na 120°C! Čekal jsem od toho víc. Navzdory zapálené, ale spíše na vizuál orientované režii dvou debutujících tvůrců z gruzínské produkce se vesměs jednalo o thriller s nepříliš provařenou zápletkou, ale ze které se vytěžilo méně, než daný potenciál představoval. Nicméně jako protipol thrilleru Frozen to funguje obstojně. Tam představitelé mrzli a tady je jim velké horko. Klady: poměrně neotřelý námět vycházející ze skutečných událostí, Christina Ulloa v bikinách, solidní a neobroušený režijní styl, kamera navozující klaustrofobický pocit, tajemné prostředí chatky u jezera, druhá polovina filmu se tlačí do navození bezvýchodné psycho nálady. Zápory: z uzavřeného prostředí se dalo vytěžit mnohem víc, pomalý rozjezd, žádný vyloženě vrcholný moment, slabé vygradování příběhu, stagnující napětí, "suché" až téměř průměrné vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(18.12. 2012) No podle toho, co se dalo od toho očekávat, to dopadlo asi tak, jak nejlíp mohlo. Celkem to ani nenudí, konec podle očekávání. Taková upocená, průměrná jednohubka. 50% (Edit 28.12. 2020 - Viděno opět po 8 letech, zda přidat do svého profilu, ve výsledku se ale o Horor moc nejedná, takže ne, Full HD) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Začátek je neuvěřitelně natahovaný, dalo se to naprosto v pohodě zkrátit na třetinu a divák by ani nezaznamenal rozdíl. Mimochodem nevím, proč se snímek jmenuje 247°F, když se k této teplotě ani nepřiblíží, proto neočekávejte žádné velké horko. Potěšilo mě, že postavy uvažují logicky a jednají přiměřeně. S jejich hereckých výkonem to jde ale značně z kopce, chápu, že potřebovali nějaké hezounky, ale Copon hraje opravdu jak poleno. Atmosféra se bohužel naprosto vytrácí častými přechody scén mimo saunu, takže o nějaké napínavosti nemůže být bohužel ani řeč. Spoiler! Bylo mi dost líto, že se z toho nevyklubala nějaká pointa, třeba s Tylerem Manem, který na to vypadá. Takhle byl závěr značně fádně odfláknutý a ještě přežijí, zklamání. Konec spoileru! Škoda no, dalo se z toho vytřískat víc, když by se tvůrci sami trochu zapotili a kouřilo se jim z hlav. 40% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal víc, když jsem si přečetl, že se to blíží na styl filmu frozen, který se mi moc líbil. Dalo se na to koukat, takové typy filmů mám rád, ale žádná velká sláva to bohužel pro mě nebyla. Bez nápadu, bez překvapení, škoda... 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra. Film je pro mě podprůměrný a to ze dvou důvodů. Postavy které tu hrajou jsou neuvěřitelně otravné do jedné. Chovaj se stupidně a neuvěřitelně mě iritovaly ty dvě pipky, věřím že měly schizofrenii protože jednu minutu se nesnášely a druhou se objímaly. Chlapy byly nesympatický hovada i když jeden z nich se aspoň snažil být rozumný. Mě už samotná idea přijde lehce úsměvná a ne zrovna filmu hodná. V sauně jsou postavy zamklý někde kolem 40 minuty a před tím je jenom nuda o čem? No přece o křičená. Ne že by se po uzamknutí v sauně(díky žebříku) zlepšilo. Abych ale jenom nehanil, některé scény jsou dostatečně napínavé, a film je i zručně natočen. Ale i tak film u mě nedosáhne ani průměru. Spíše těch 35-40%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to není špatné, já tyhle boje o přežití v prekérních situacích opravdu miluju. No druhá půlka je rozhodně zábavnější, anžto se nedá říct, že by mi postavy byly nějak dvakrát sympatické. Zase jen taková výkladní skříň bez kouska švihu a šarmu. Hysterická, no alespoň hezká bruneta byla na místě, v místy utahaném ději můžou puberťáci sledovat, jestli se jí už konečně nelepí v tom vedru kalhotky na kundu. Druhá pipina sice zahalená, páč dohromady stejně nebylo na co koukat, si to alespoň v závěru polepšila a zabojovala, ale hrozně mě sral šulin co celý film jen hulil trávu, chlastal a chrápal a v podstatě tím zapříčinil ty nešťastni okolnosti. Tomu nastřihnout hráz by bylo málo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tento film je spíše thriller než horor, kdyby to už byl horor, tak si představuju polonahého vraha, který je obalený ručníkem, spocený jako prase a své oběti polívá vodou, ale to je vedlejší. Parta dětí chce pařit, ale předtím si zajdou nachytat zlato do sauny, ale stráví tam více času než předpokládali. Příběh je lehký a není těžké ho vstřebat, postavy sympatické a hrajou jak umí. Chování uřvané krávy mě docela dostalo, ale je přijatelné, protože kdo by zůstal v klídku, když jste zavření v troubě a pomalu se z vás stává barbecue ? Jedině tak obyvatel Severního pólu. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A to jako bylo všechno? Postavy, o kterých víme jen pár bodů, a vlastně nijak důležitých, uvíznou v sauně. Na konci chybí i nějaké doznění po třeba čtvrt roce. SPOILER Nejvíc mne naštvalo, že zhebne kluk, který jediný se snažil věc napravit, holky jen hystericky ječely. KONEC SPOILERU. Herci tedy také nic moc a ta hlavní představitelka je dost oplácaná. Navíc je tady víc vaty než děje, který by vystačil tak na 40minutový film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Saunování nějak zvlášť v osobním životě nevyhledávám, ale je pravdou, že originální finskou saunu někde u jezera bych si asi i dal. Zvlášť kdyby mi společnost dělaly pěkné dámy. Nicméně survival thrillery mám docela rád, přestože jen minimum z nich je skutečně záživnou a solidní podívanou – potažmo se o nich dá mluvit i jako o hororové podívané. Tento kousek však patří spíše do té druhé skupiny. Není vyloženě špatný, avšak začínající gruzínská režisérská dvojice měla značné rezervy a jejich nezkušenost byla až moc znát. Zvláště co se stupňování atmosféry a budování napětí týče. Možná si od spolupráce s Američany slibovali mnohem více než jen zhruba půlmilionový rozpočet a dodání hereckého obsazení, ale již samotný scénář bůhvíjak velký zázrak nebyl. První půlhodina byla doslova tuctová teen blbost, která mě moc nebavila (polonahá děvčata, chlast, nadržení borci a pěkná krajina) – to vše vypadalo pěkně, ale nikterak zajímavě. Teprve ve chvíli, kdy trojice zůstane uvězněna v sauně, se začalo konečně dít něco, co zaujalo mou pozornost. Očekával jsem však solidní psychologickou partii, při které budu „cítit“ onu zvedající se teplotu, místo toho jsem však dostal spíše jen uvřeštěné herce, minimum akce a nepříliš přesvědčivý závěr. Našlo by se tu však i pár zajímavých momentů, kvůli kterým jsem koketoval i s myšlenkou průměrného ohodnocení. Herecké obsazení bylo celkem fajn – přesto mohli podat ještě lepší výkony, Christina Ulloa v bikinách taky nebyla k zahození a celkově ona chata vypadala moc pěkně. Stačí však tohle k uspokojení, když od podobných filmů očekáváte přece jenom něco poněkud odlišného? V mém případě nikoliv, páč jsem se u toho místy tak trochu nudil, místo abych se doslova smažil ve vlastním potu. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět pokus na saunu, což není špatný nápad a už tu pár podobných hororu bylo ale jak mile má jít do tuhého jako by nevěděli jak uspokojit fanouška škoda protože jsem se nudil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

120°C....... Založeno na skutečných událostech. Oslava 1.máje je pohanská tradice. CITÁT - To je poprvé, co mám pivo v sauně......... Proč já blbec koukám na film, kde jsou lidé uvězněni v sauně, když venku je 35°C ve stínu?!?! Tak než to začne, zajdu k lednici a vytahuju lahváče - pěkně oroseného. Cestou pouštím větrák. Tak a hurá do sauny. Já osobně sauny nesnáším. CITÁT - Není to přece blbuvzdorné......... Trojice uvězněná v sauně začíná vyšilovat, křičet, ječet a vřískat a já si otvírám druhého lahvoně. Ani pes jim nepomůže. CITÁT - Řekl jsi jí, že zemřeme.........když to rozbijeme........ Než se to vše vyřešilo a sem tam někdo zemřel, vypil jsem třetí pivo a ještě víc se utvrdil v tom, že do sauny nikdy nevlezu, jo a že nebudu hulit. Průměrný snímek s dobrým námětem, který se však utopil v samotném vedru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, ale dost nudné zpracování. Baby tam jsou fakt pěkné, zejména Christina Ulloa, ale co naplat, když to bylo táák dlouhé a zároveň dost krátké. Chyběla tomu pointa nebo něco, co by překvapilo. Horor to není už tuplem, spíše takovej survival thriller. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

V podstate veľmi podobné ako Frozen s tým rozdielom, že toto je o triedu slabšie. Ale má to fajn spracovanie aj hercov takže na priemer sa to bez problémov vytiahne a navyše sa mi páči myšlienka týchto 2 filmov, ktoré znázorňujú aká nevypočítateľná vie byť náhoda/karma. ()

Reklama

Reklama