Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To, co poslední dobou vychází z české produkce bývá občas katastrofa a jen málokdy se najde něco, co stojí za to vidět i v kině. Ondřeji Sokolovi se to povedlo, povedlo se mu mě nalákat na trailery a ačkoli jsem nakonec kinoprojekci neabsolvoval, nelituji toho, že jsem si film vyhledal a shlédnul (konečně dal seznam.cz taky něco nového, takže tímto díky). Krásno je zjevně vysněný pochmurný Sokolův příběh, který nějakým způsobem chtěl přivést k životu a za to má můj respekt. I přes omezený rozpočet dokázal obsadit známé herce a vůbec vše skloubit do smysluplného tématu a podle mě se mu to až na ten přehnaně noir konec povedlo. Snímek určitě nevyhraje nikde žádné ceny, ovšem alespoň dokazuje, že se v ČR dá natočit i něco nestupidního typu Babovřesky...60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak udělat ze čtyř hvězdiček dvě. Začátek byl parádní a já se radoval, protože humor viditelně inteligentního 43letého Ondřeje Sokola (zde scénář, režie, hlavní role, koprodukce) mám rád. Někdy po půl hodině jsem se už před obrazovkou ošíval...film ztrácel tempo a začínal nudit. No a dál...radši nemluvit. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vystihl to Gilmour93. Jeden z mála komentářů, který srovnává srovnatelné a není tupě zaměřen jen na Partičku. Kdybych tenhle komentář četla dříve, tak na film zajdu i do kina. Vidět McDonaghův humor na plátně je v českých vodách osvěžující a docela nečekané. Čím to je, že Jedna ruka netleská má takový ohlas a Krásno sklízí jen negativní komentáře? Možná to je rozvleklostí a spletitostí civilních příběhů, které někdo bere za nudu a jiný si je neskutečně užívá. Rozhodně je tu méně prvoplánového humoru. Dle některých to působilo jako improvizace, dle mého to vypovídá o tom, jak nestrojené dialogy dokáží scénáristé napsat. Bylo to mírně rozvleklejší, ale sebemenší hloupé příběhy (auto v kině, "sbližování" Adama s dcerou Monikou, ...) vyústily v absurdní závěr všech událostí. Vše nebylo dokonalé, a retrospekce bylo málo, ale ta co byla použita, dokázala mnoho. Velmi dobré 3* plus jedna za odvahu. Už po prvních 5 minutách mi bylo jasné, proč tohle nikdo nepochopí. Ti, co by to mohli ocenit se vyhýbají českým filmům a dle komentářů je zbytek diváků ze škatulky, ti co šli na toho borce z Partičky, aby se hezky pobavili. Je to velká škoda, doufám, že ohlasy sponzory neodradí, protože Sokol/Finger/Vydra se zdají být dobrou scénáristickou partou. Škoda jen, že celé dílo nebylo kompaktnější. Snad příště. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sokol je grázlík svěrákovského typu, který si nejlepší scény, hlášky a facky nechal pro svého Adama. Bohužel je však nedokázal prodat tak, abych se při nich potrhal smíchy, i když jsem z nich cítil velký potenciál. Dějově to bylo takové nijaké, takže spíše lze vychválit skvělé nápady typu opilý badminton na náměstí, zaparkování Škodověnky do kina, pregnantního recepčního či dokonalé borce v uniformě, ale na dvě hoďky toho bylo zkrátka málo. Příště bych doporučoval střihače s odvážnějšími nůžkami, které by přede mne nepustily všechny ty zadumané pohledy a kecy o ničem. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tento novy cesky film stoji za pozornost. Presto, ze je v zanru uvedena kriminalni komedie, osobne bych vytknul uz prehnane sceny z plesu ci popijeni s policisty. Jinak to ma dobry dej, coz v nasich koncinach bohuzel neni samozrejmosti... Relativne sympatickou ustredni dvojici, vybornou Krausovou a dve zajimave vedlejsi postavy (Mataskuv recepcni a Rodenuv hrobar). Morbidnejsi zaver jako ze severskych filmu. Par povedenych a par trapnejsich dialogu. No, jak uz zde bylo uvedeno, kdo chce psa bit, hul si vzdy najde a tento film by se dal lehce shodit ze stolu. Me ale bavil a to je dulezite. Zvlastni uznani davam za "fackovaci" scenu matky a dcery, dokonale. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)
  • Ve scéně, kdy Adam (Ondřej Sokol) leží v posteli s Monikou (Zuzana Stavná), má trenky. Poté ale vybíhá z postele s tím, že trenky nemá, a bere si rifle. (K00F)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno