Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Tak za toto dílo bych Sokolovi klidně nechala dosáhnout na svou kundu (a klidně i za světla). Docela krásně dokázal udělat v Šumperku trochu vzrušení. Film plný emocí, černého humoru, nostalgie, střílení a pár facek… K dokonalosti sice chybí pár krůčků, ale i tak smekám klobouk, hlavně hereckým výkonům (Sokol a teplej Roden), skvělé kameře a výborné hudbě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten dopisní papír budete platit hned nebo až při odjezdu?“ S Krásnem mám 1 základní problém. Po drtivou většinu filmu jsem se nedokázal naladit na jeho černý humor (často trapný, drhnoucí, těžkopádný, předvídatelný, rozpačitý). Tušil jsem, kde a čemu se mám asi smát, ovšem smích prostě nepřicházel. Podařilo se mi zaznamenat snad 3 vtipné hlášky (2 z toho z úst Matáskova kamenného ksichtu, suverénně nejvtipnější postavy filmu…no v podstatě skoro jediné vtipné), sem tam náznak zábavnější situace (banální kuřácká konverzace, policejní výslech, přehrávání skladeb na pohřeb). Krom recepčního byli ještě na hraně zábavnosti funebráci a Suchánkův policajt, zbytek byl více či méně trapný/nevtipný (nejvíc mě zklamal Ondřej Malý, od kterého jsem si hodně sliboval; nevyužití Kačer s Divíškovou zas bohužel jen zaplnili kolonky v hereckém obsazení veteránů). Krásno má i vážně scény, ještě ty nefungují, poněvadž je podrývají právě ty, které se snaží diváka rozesmát (a jak už jsem naznačil, většinou to u té snahy také jenom zůstává). A co se týče té krimi složky, pořádně se dostane ke slovu až ke konci a…působí natolik groteskně a rozpačitě, že člověk neví, jestli se má uchechnout nad tou bizarností nebo se pod tíhou trapnosti raději dívat do stropu. Podtrženo a sečteno, za těch pár zábavnějších postav a sem tam něco vtipnějšího dávám 2*. „Nezaseknul se vám kolega třeba?“ – „Jo tak to nevím, to nevím. Ale co vím určitě (plesk!)…že tady nejseš v Praze, víš? Tak se chovej slušně.“ ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že všechno potřebné už bylo vyřčeno kolegy dříve. Od Krásna jsem čekal venkovské osvěžení, výlet mimo město, filmařsky neprofláklou lokalitu. Dostal jsem k tomu i pořádný kus frackovství pána, jenž na jeden povedený flák potřebuje asi 10-15 pokusů. Jsou horší věci, i když paní Krausové jsem její roli nezáviděl. Matásek měl takový řekl bych saturninovský výser. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový pokus o drsnou, ale komediální kriminální zápletku, ale ne tak úplně to vychází. Je to hodně rozvláčné, herecké výkony nejsou nic skvělého, a hlavně to není až tak vtipné, jak by si člověk myslel. Některé postavy jsou jasně dané některé scény na úkor příběhu jen proto, aby pobavili. Asi ale stejně nelituji, že jsem na kampaň přispěl. On si stejně toho mého jména v titulcích nikdo nevšimne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak udělat ze čtyř hvězdiček dvě. Začátek byl parádní a já se radoval, protože humor viditelně inteligentního 43letého Ondřeje Sokola (zde scénář, režie, hlavní role, koprodukce) mám rád. Někdy po půl hodině jsem se už před obrazovkou ošíval...film ztrácel tempo a začínal nudit. No a dál...radši nemluvit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama