Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je to posraný jak Fonzo! Trank má sice určitou tvůrčí vizi, nemá ale jakýkoli cit pro její realizaci, stejně jako pro napsání zajímavýho scénáře. A tak sledujeme utrápenýho Capona, kterak se bezcílně potlouká po svém sídle na Palm Island a zažívá jeden haluz za druhým. Z jeho zločinecký vlády se ale člověk nic nedozví. Hardy se tam nehodí, příběh tomu chybí a na to, co všechno Capone dělal, se tam vlastně vůbec nic nestane. Atmosféra je místy ovšem správně mrazivá, i díky nevšednímu soundtracku. Raději si znova dejte The Untouchables. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Inšpiroval ma jeden odpadový komentár, ktorý sa tučným písmom blahosklonne snaží kritizovať vlastnosť filmu, ktorá je v konečnom dôsledku veľkou výhodou - zo všetkých gangsteriek, ktoré som zatiaľ videl, Capone glorifikuje mafiána zďaleka najmenej. Nuž ale nejedno dieťa, ktoré pred telkou čakalo s hračkárskou pištoľkou, je teraz sklamané. Keď chcete Hardyho ako mafiána vo forme, pustite si The Take alebo Legend, kde sa vám testosterónu dostane požehnane. Vždy lepšie, ako vyplakávať pri psychologickom filme, že nie je akčný. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak predsa len slabučký film, ktorý mal ísť v kinách? Ale pandémia, ďalšie ale, bola to riadna blbosť. Takmer žiadna akcia, nie takmer, fakt tam nebolo nič akčnejšie, to sa bavíme o legendárnom gangsterovi Al Caponemu. Ako tak, Hardyho výkon a prácu maskérov treba pochváliť, ale inak zbytočný film a ďalej sa radšej nevyjadrujem. Počkajte si však na záver, ten stál za to. Zatiaľ, ide o najväčší prepadák tohto roku. 2* ()

upson 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopil. Tom Hardy si chtěl střihnout životní roli gangstera. Pokud by se zaměřil na poslední období své vlády a období ve vězení, mohl z toho vytěžit maximum, včetně Oscara. Místo toho se zaměřil na období, kdy si Fonso sral do plen a minimálně ve třech filmových momentech to zabředlo do nechtěné komediální-karikaturní estrády. Což zcela jistě nebyl záměr filmařů, o tom jsem přesvědčen! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem čo to malo znamenať a čo tým filmom vlastne chceli povedať. Ale fakt nechápem prečo by malo niekoho zaujímať jak dožil svoj posledný rok bývalý slávny zločinec, ktorý má už syfilisom dojebané nielen telesné ale aj mentálne zdravie. Celý film len sedí na záhrade, prípadne na loďke chytá ryby a do toho občas niečo nesúvislé povie. Hardy sa do tej úlohy nehodí jak vekom. Vďaka silnému namaskovaniu pôsobí jak gumová figurína z nejakej paródie. A ani herecky to nedáva. Nasadil silný divný prízvuk, ktorý je otravný. Z ostatných hercov tam nikto nemá priestor čokoľvek predviesť. Celý film pomaly plynie až po nejakých 10tich hodinám totálnej nudy nastane koniec. Je to absolútne zbytočný film. P.S. Matt Dillon vôbec nestarne. Parchant jeden. 3/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)
  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama