Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (349)

misterz 

všechny recenze uživatele

Stathama mám v akčných filmoch veľmi rád, no tu mi to prišlo až príliš cukríkovo vyumelkované a s patetizmom, ktorý fackuje. Nechýbalo tu nič, čo by snáď mohlo diváka rozplakať. Na všetko sa pamätalo: bezdomovci, charita, mníška čo dostala nové šaty... Na druhú stranu aspoň tá akčná stránka ušla, ale mohlo jej byť viac. Slabší priemer. 55/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Statham má bojový stres, vidí kolibříky, žije v krabici, vlasy má jak Losnův protikandidát a chlastá levnou pálenku. Než dáte fandové akce oči v sloup, bacha! On se dá do kupy a pak jen krade, vyhrožuje, mlátí, zabíjí a snaží se vykoupit z dávných hříchů.. David Ayer má Los Angeles, Steven Knight Londýn. Vykoupení Bláznivého Kolibříka Joea připomene tím střetem drsné, až na některé vedoucí funkce maskulinní kriminality a jemného, zdánlivě neposkvrněného ženského elementu Eastern Promises, ale tam byl na režisérské židli jiný kanón filmové formy. Objektivně to asi na čtyři hvězdy není, ale co mám dělat, když mám letitou slabost pro gangstery zpod okurky 30 st Mary Axe a hlavně, kde jinde se vám poštěstí vidět křemeňáka Jasona, jak se směje, brečí a líbá ožralou jeptišku? To je stejné terno, jako by jste viděli Sheldona Coopera jak vymlátí hospodu a pak si dá gangbang se třemi jeptiškami, co jsou střízlivé! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joey je bývalým elitným vojakom pôsobiacim v Afganistane. Momentálne prežíva ako "homeless-ák" v uliciach Londýna. Nemá totiž na výber. Skrýva sa pred vojenským tribunálom. Joey si uvedomuje, že svoj život musí od základu zmeniť. No nebude to také jednoduché. Musí vykonať ešte poslednú úlohu. Nájsť vraha dievčaťa s ktorým prespával na ulici v jednej krabici. Aj keď tento film vyobrazuje toľko náhod, že by z toho jeden "upad", kupodivu nie najhorší snímok. Stále sa to však nevyrovná snímkom kde Stantham skutočne zažiaril najviac - Podfu(c)k, The Bank Job, Lock, stock and two ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tak moderní,silný film,že ho museli pojmenovat dvakrát! Scény z Londýna byly velkolepé, perfektní zachycení městského,drsného života na ulicích, kde zlo číhá téměř na každém kroku. Tenhle film je zcela odlišný od ostatních Stathamovek, zde nebylo úkolem zlikvidovat, co nejvíce nepřátel,což mi vůbec nevadí.. Příběh byl tak silně poutavý a sám o sobě napínavý, že se mi vykouzlil úsměv na tváři počas sledování filmu. Jsem příjemně překvapen, tohle je super a doporučuji všem.80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, přežil jsem to. Rozhodně to není žádný super skvost světové kinematografie, ale to snad bylo předem jasné. Koukneme se na londýnské bezdomovce, londýnské podsvětí, dokonce i pod sukni londýnské jeptišce. Akce je velmi málo. V ději nepozoruji také žádné zázraky. Typický příběh o pomstě. Nic víc. Jistá odlišnost oproti ostatním filmům je to snad v tom, že v ostatních filmech Jason nepláče. Tohle je spíše taková melodramatická pohádka, než akční kousek. Film mi byl doporučen překvapivě slečnou, takže možná to pan režisér tvořil opravdu pro něžné pohlaví. Mně osobně tento snímek nemá co nabídnout. Lepší hvězda. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama