Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (349)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tak moderní,silný film,že ho museli pojmenovat dvakrát! Scény z Londýna byly velkolepé, perfektní zachycení městského,drsného života na ulicích, kde zlo číhá téměř na každém kroku. Tenhle film je zcela odlišný od ostatních Stathamovek, zde nebylo úkolem zlikvidovat, co nejvíce nepřátel,což mi vůbec nevadí.. Příběh byl tak silně poutavý a sám o sobě napínavý, že se mi vykouzlil úsměv na tváři počas sledování filmu. Jsem příjemně překvapen, tohle je super a doporučuji všem.80% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?! co tohle kurva melo bejt??? uz kdyz Statham dostane na zacatku nakladacku nasadi trpitelskej vyraz a po celej film se vsude potlouka jak bozi umuceni tak jsem si rikal ze neco neni v poradku jeden vystresovanej valecnej veteran co si hraje na bezdaka a pritom bydli v baraku a ma auto co se tyce pribehu tady nejakej byl? ze jsem si ho nevsimnul no par souboju se tu sice najde ale jsou kratky a odflaknuty zkratka a jednoduse se Stathamem do jde posledni dobou pomalu ale jiste do kytek lec neveril jsem ze by mohl jeste vubec natocit neco horsiho nez megastupidni Safe a Parkera ale nic neni nemozne jinak myslete si o mne co chcete ja vim ze Stathamovi fans z toho budou vycakany i tak jako ja ho mam taky rad ale tenhle chlap byl proste vzdycky drsnak a bitkar na nic vic nikdy nemel a jak se zacne pokouset o neco jako herectvi nemuze to dobre dopadnout a ja proste nejsem slepej abych tohle nevidel takze hodnotit si muzete kazdej jak se vam zachce ja vam to neberu ale mne tenhle film udelal lobotomii a navic kdyz se nam drsnak Jason na konci samotnym dojetim rozplakal tak uz jsem to musel vypnout to se fakt nedalo... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

No tak máme tu další Stathamovku. Jenže tohle je od všech filmů se Stathamem odlišný nejvíc jak to jen jde. Není to žádná klasická akční Stathamovka, ano žádný nekačný thriller s nekompromisným Jasonem. Ikdyž zde v mnoha momentech Jason působí nekompromisně. Jeho postava ve filmu je taková zvláštně rozporuplná. Rozhodně je toto dílo velmi netypické a každému divákovi může sednout jinak. Mě to ale dost bavilo. Úvod filmu je výborný, sice moc nenapoví jak se bude film dále ubírat, ale máme tu bývalého veterána z války, který je díky hrozivým událostem poznamenán tak, že žije na ulici. Postupem času bude jednu chvíli dělat pro místní lidi, mlátit lidi a dostávat z nich informace atd. Takže první 1/3 filmu je celke zajímavá. Ta druhá 2/3 filmu je snad nejlepší částí. Vnímáme zde postavy, Jason tentokrát zahrává do dramatické polohy a sem tam utrousí nějakou výbornou hlášku až jsem se třikrát během filmu zasmál. Snímek je téměř nekační asi jako film Blesk. Jenomže Blesk mě vůbec nebavil, zato toto dílo jo. Máme tu asi tři akční soubojové sekvence, kdy Jason zmlátí pár týpků. No je to teda bída, takhle málo soubojů, ale naštěstí si mě film celkem získal, tak si udržel moji pozornost až do konce. 3/3 filmu je už trošku slabší, což je škoda. Ve 2/3 filmu vše dramaticky gradovalo k velké dokonalosti, ale pak se to trochu zasekl a finále je zvláštní, ani špatné ani dobré. Velkým kladem je i hudba, která je na béčkové poměry hodně vydařená. No herecký výkon Jasona Stathama se vydařil, opravdu se překonal, výborné hlášky, výborně seharná a pro něj netypická role napůl bezdomovce, dokonce ke konci brečel, no klobouk dolů. Ale nedostatek akce, slabší poslední půlhodinovka a nějaké ty nedostatky či nelogičnosti - to se prostě nedalo odpustit. Herecké obsazení je na tom velmi dobře. Jason u mě teda vede. Nebo herečka co hrála přítelkyni Jasona - ta mě také bavila. Zbytek v pohodě. No, je to velmi netypický a nekační film, ani nevím jak bych to mohl zařadit. Mírně depresivní drama v jemně thrillerovém podání a k tomu 3 akční souboje. Je mi jasné, že lidé budou na film nadávat, že zde není akce, ale to budou bez urážky spíše lidé, kteří nejsou stoprocentní fanošuci Stathama. Ale fanoušci akčních filmů. Kdo má rád Stathama, tak mu dokáže odpustit, že zde neměl moc akce. Jako, je to na druhou stránku škoda, že ho moc zde nevyužili, ale i tak se mi film celkem líbil. Tu čtvrtou hvězdu mu dávám zaslouženě. Rozhodně po herecké stránce je to jeho nejlepší film. Respektive nejlepší herecký výkon. Je to výsledně na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Některé scény mohly být lépe a srozumitelněji podány, ale přesto jsem se bavil a ještě tak dvakrát se na film klidně podívám. Hodnotím na dobrých 70% = **** ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak tato upejpavá stórka o novodobém Robinu Hoodovi mě nudila tak urputně, až mi začaly po týlu rašit šedivé štětiny. Nesnáším bouchače s plačtivými traumaty z minulosti a ještě víc nesnáším, když se taková ubohá parodie na člověka pokouší přetáhnout polskou jeptišku. Samozřejmě rozumím, že to není Jasonova standartní přímočará mlátička, nýbrž hluboké drámo se sociálním přesahem, ale na druhou stranu by si tady měl někdo uvědomit, že se svými dvěma výrazy a třemi chlupy na makovici prostě nemá na víc než na rozbíjení zlotřilých držek. Ale zase si nemyslete, že jsem proti tomu Jožinovi s blyštivou šiškou zaujatý, Redemption je stoprocentní slaboduchá ptákovina i bez mého opovržení nad jeho herectvím. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když se táta rozhodl uspořádat maraton filmů s Jasonem Stathamem, neočekávala jsem, že v něm uvidím takovýhle počin. Navzdory všemu totiž pořád zapomínám, že je to vlastně Anglán a tím pádem v mé hlavě jaksi víc schopen obrození a vnitřního ponoru, ačkoliv to je z mé strany dost hloupé předpokládání. Oceňuji civilní a otevřený konec a krabicová scéna z náklaďáku je extrémně děsivá. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • Ačkoliv se film v originále jmenuje Redemption a do českých kin měl jít původně pod názvem Vykoupení, bylo rozhodnuto, že do distribuce nakonec vstoupí jako Crazy Joe. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama