Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tento souboj muže proti muži mohl skončit už po pěti minutách, kdyby postava Johna Travolty tolik nelpěla na De Nirově doznání. A v tom asi také spočívá můj hlavní problém; dokud De Niro nevěděl, koho si z lesů přivezl domů, a já netušila, jakou taktiku Travolta zvolí, bavilo mě Killing Season sledovat. Následný souboj bohužel už po dvaceti minutách začal působit docela rutinně a předvídatelně, v posledních momentech kvůli svému lpění na naturalismu a velkých, dramatických momentech snad až lehce směšně. I tak jsem ale ráda, že Robert De Niro začal po letech přijímat i jiné role než ty ryze komediální. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akoby si balkánsky stredoškolák, hltajúci prvého Ramba, splnil sen, a s dvomi hollywoodskými hviezdami nakrútil vlastnú, ultravážnu interpretáciu o démonoch histórie svojej krajiny. Dramaturgicky prvoplánový, technicky nemožný a často nechcene smiešny nositeľ inovatívnej myšlienky, že vojna je zlá. Rýdze béčko. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady asi někomu spadla na hlavu nezralá hruška. Co to mělo jako bejt ? Pokus o vytvoření konkurence terminátorovi ? Nejdřív jeden propíchne šípem druhýmu nohu, pak druhej propíchne prvnímu šípem hubu a dal si chlapci vesele skotačej po lese, ubližijou si, nadávaj si a toulaj se krajem a jestli nezemřeli, dělaj to dodnes. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama