Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl možnost zase strávit víkend s kumpány z mé staré peruti, se kterými jsem strávil nádherných 5 let studií. A na takovém setkání také vždy koukáme na filmy. Většinou jdeme spíše do béček a někdy i do céček. Ono to dobré pití v podobě karibských rumů a skotských pálenek u teplounkého krbíku kupodivu dobře pasuje k této sortě filmů, obzvláště v pozdější večery, kdy prapodivně tvarované lahve již nejsou plny. Tentokráte ale můj výběr znalce narazil. Planeta Teror se nelíbila (asi bylo ještě moc brzo) a byla po hříchu vypnuta už v půlce, zkusil jsem trochu intošského Drákulu El Conte, ale na to zase nebyla nálada páč tam bylo moc dialogů a málo prokousnutých krkavic. A tak se kecalo a pak se šlo na úsvitu nového dne spát. V noci mne vzbudil opravdu šílený sen. Byl jsem v lese, kde běhal postarší De Niro a naháněl ho také postarší Travolta s lukem, nabarvenými vlasy a s nalepenými vousy (také nabarvenými). Ač měl vypadat drsně zabijácky coby pomstychtivý Srb, s nalepenými vousy vypadal jak Petr Rychlý v nepovedeném seriálu Co ste hasiči, kde i on měl nalepené vousy.  Zabijácky vypadal Travolta asi jako ten Rychlý v seprané uniformě dobrovolných hasičů. Oba aktéři spolu nejprve poslechli pár desek Johnyho Cashe v De Nirově chajdě drnový, popili nějakou tu americkou pálenku , aby se pak rozpomněli na klukovský leta kdy jak se ukáže si oba zablbli v Jugošce.  A od toho momentu si jdou po krku. Tu lapí jeden jednoho aby posléze unikl a lapil toho druhého. A tak to jde pořád dokolečka. Estli se zabijí, nebo nakonec zajedou na společnou koupačku na Istrii v tom snu bylo, já vám to ale nevykecám. Herecké výkony byly ohavné a celý scénář byl ohavný a když si to tak přebírám, tak tam vlastně ohavné bylo úplně  vše snad krom toho lesa ve kterém hráli tihle dva tu svojí strašně nenapínavou honičku. Co vám budu dál vyprávět. Vzbudil jsem se zpocený a hrůzou. Oba herce mám rád, oba jsou mé oblíbené ikony (byť vím, že už oba taky šlápli vedle) a byl jsem fakt rád, že to byl jen sen. Jenže u snídaně jsem se dozvěděl, že jsme na tohle opravdu koukali. Doporučil to jeden z přátel, který o sobě tvrdí, že má rád kvalitní filmy, takže mu bylo slepě uvěřeno. Tímto zdravím Indyho! Samozřejmě, teď už naprosto ztratil kredit a i kdyby doporučoval třeba Taxikáře, nebo Pulp Fiction nikdo tomu (ani jemu) už nebude věnovat pozornost. Já jen nechápu, co se De Nirovi a Travoltovi přihodilo, že vzali tuhle prominutím sračku. Běhat po lese Gojko Mitić třeba s Ian Zieringem   přísahám, že tomu dám o dvě hvězdy víc. Takhle je to ale jen za jednu kulku do hlavy. * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fatální souboj na život a na smrt? Hra kočky s myší? Kdeže, nenechte se zmást.. To se jen po letech sešli dva opotřebovaní vojenští veteráni na vzpomínkové akci. Společně dobře povečeřeli, popili, šípovou akupunkturou ulevili unaveným lýtkovým a lícním svalům, se starostlivou péčí dodali tělu vitamín C s chloridem sodným a na oslavu shledání uspořádali malý světlicový ohňostroj. Nakonec, při východu slunce nad Apalačskými vrchy, si na památku vyměnili starý šrapnel a sentimentálně zakončili své veskrze objevné rozjímání nad hrůzami války.. Pár naturalistických detailů, hodně žvanění a „mírové“ vyznění šumící kamsi do ztracena šestákového filozofování. De Niro vše zvládl s filmovou ctí, to Travolta s přízvukem kazachstánského taxikáře si ji bude získávat zpět už jen těžko.. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi lákavé herecké obsadenie v trochu podivne ladenom a dosť nevierohodnom príbehu. Ťažko povedať, čo na tomto scenári obidve hviezdy videli, ale fakt je, že Travolta neprežíva práve šťastné roky a DeNiro ma už dlhodobo neprekvapuje výberom blbostí, na aké je ochotný prikývnuť. Meno Emil Kováč znie v prvom rade slovensky, možno česky, ale minimum takýchto mien nájdete v Srbsku alebo Bosne. Mohlo by sa jednať o nejakého syna, vnuka či pravnuka z početnej 70 000 slovenskej menšiny žijúcej v Srbsku, ale vysvetlené to tu nieje. Tento malý prešľap sa dá prehliadnuť. Film však nefunguje ani ako akčný film, ani ako thriller o prežití. Je tu niekoľko zaujímavých momentov , ale film ako celok je pomerne nepresvedčivý. Veľmi, veľmi pochybujem o tom, že by nejaká americká jednotka robila v Bosne takéto popravy. Slabé tri hviezdy a film na jedno pozretie. 50%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akoby si balkánsky stredoškolák, hltajúci prvého Ramba, splnil sen, a s dvomi hollywoodskými hviezdami nakrútil vlastnú, ultravážnu interpretáciu o démonoch histórie svojej krajiny. Dramaturgicky prvoplánový, technicky nemožný a často nechcene smiešny nositeľ inovatívnej myšlienky, že vojna je zlá. Rýdze béčko. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrovské očekávání , obrovské zklamání,Mark Steven Johnson prostě navždy zůstane hodně průměrným režisérem.Nicolas Cage moc dobře věděl, proč z projektu vycouval ( ano už to samo o sobě mohlo být divákům poněkud podezřelé ) na druhou stránku se kvůli jeho vyvázání musel změnit na rychlo příběh, který měl být regulérním pokračováním filmu Tváří v Tvář.Takže se na rychlo vymyslel nejjednoduší možný scénář a to trauma z války mezi dvěma muži, přidali se klišé a rutinna, Travolta se naučil lengič tak mocně, že po chvilce přestane bavit a začne strašně vysírat.De Niro je dřevo, byl dřevo a vždycky bude dřevo, nesympatický kokot, který má v mekáči plnit kelímek s hranolkama a nesrat se do každého nadějného filmu ( abych mu nekřivdil, dřív to bylo herecké eso, ale vždy mě byl strašlivě nesympatický a teď už hraje hovno ) Travolta je husto kruto přísnej zabiják a v těch scénáristických zvratkách a mezi tunou kliše plave se ctí sobě vlastní a snaží se snad jako jediný, se v těch klišé hovnech neutopit.Pár scén mělo říz, atmoška tam místy dýchla, Travoltovo nahánění De Nira nemělo chybu.Jinak je to rutina jako blázen, která jak napsal POMO, je místy až nepochopitelně scénáristicky riadně trapná.Diplomaticky 55%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama