Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když jsem snímek viděl poprvé někdy v pubertě, hrozně mě tento psychologicky laděný příběh z duše loupežního podvodníka deprimoval a nemohl jsem spát. Byl to jeden z prvních mou viděných kriminálních filmů (byť se tady nejedná o nic drsného) a Sovákovy vnitřní monology z něho mě pak ještě dlouho po nocích strašily :o) Dokonalý scénář k originálnímu námětu, herecké výkony a občas i pěkně temný (noir) vizuál. Po letech zhledávám v tomto snímku jakou přidanou hodnotu navíc záživný humor odlehčující celou situaci. Mistři z různého oboru, Frič, Dietl a Sovák, se tu skvěle doplňují. Po letech mě příběh už tak silně nezasáhl, nicméně sympatické paní poštmistrové je mi líto ještě dnes.... jedna z nejlepších rolí Mileny Dvorské. 75% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z příjemných, ale poměrně nepráven opomíjených komedií s Jiřím Sovákem v hlaní roli. Který vymyslí geniální podvod. On se vydává za kontrola z banky a na malé poště někde v malém městě, bude kontorlovat bankovky a hledat padělky a ty si samozřejmě hodláodvézt sebou. Vše je dobře promyšleno, jenže náš maloměšták mu to vše přinejmenším zkomplikuje. A ještě se do toho zamotá pohledná poštmistrová. Zdařilá komedie. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Nemíchej do toho city troubo, mysli na svou ženu…“ Vnitřní mnohdy poněkud cynické promluvy Jiřího Sováka, který diváka provází celým filmem, nemají chybu. Stejně jako nemají chybu pomněnkové oči Mileny Dvorské. Celkově moc příjemná komedie o tom jak "největší podvod od Šumavy k Tatrám" skončil na laskavosti jedné krásné paní poštmistrové. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(LFŠ 2022) Fričův poslední film dokáže hravě zaujmout i dnešního diváka - díky chytrým dialogům a famózním hereckým výkonům. Jedná se v podstatě o herecký koncert Jiřího Sováka (a jeho neuvěřitelně humorného voiceoveru), jemuž skvěle sekundují herci ve vedlejších rolích, z nichž mě nejvíce oslovili Řanda, Dvorská a Janžurová. Nejlepší ženská mého života mě opravdu upřímně pobavila a měl jsem často na tváři potutelný úsměv, podobného ražení jako onen Sovákův. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Podvod storočia s geniálne premysleným scenárom dostáva trhliny, keď gangster začne nahadzovať svoje nacvičené rozpačité úsmevy a neovládne túžbu po ženskej priazni. Dve hlavné postavy, teda Jiří Sovák a jeho vnútorný hlas sú dokonale zohrané, takéto ponorenie do mysle postavy sa len tak nevidí, výborný scenáristický nápad. Pani poštmistrová predviedla v niekoľkých monológoch tiež kus umenia a na tú dobu peknú ukážku túžby po ženskej nezávislosti. Prekvapivo nápaditý film, silné štyri hviezdy. –––– kontroluj se huso nebuď zvědavá kontroluj se huso nebuď zvědavá ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama