Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (387)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Možno to je "červená knižnica", ale PERFEKTNÁ!!! Keď si zoberiem, že Up In the Air je film, ktorý sa podarí raz za kariéru, tak Labor Day predstavuje Reitmana v najlepšej možnej forme. Predloha jemne zaváňa gýčom a prvoplánovosťou, ale zúčastnení sa postarali o to, že o patetickom blábole nemôže byť reč. Asi starnem, ale bol som dojatý, napätý, potešený, zaujatý a nevadili mi ani také "detaily", že Josh Brolin sa promenádoval po okolí, ako keby bol na výlete a nie na úteku..Ale koho zaujímajú detaily, keď ich celok "pohltí"...?! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Scenár môže pokojne konkurovať nemeckým srdceopantajúcim lahôdkam o ôsmej večer. Odmyslieť známe tváre a je to tam....ale nie je to obyčajná harlekýnka. Je tu Kate, je tu kamera a režisérsky cit pre detail. A preto to nie je až také obyčajné a predvídavé dielo, ktorým "treba" opovrhovať, lebo má lacný scenár. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych nedoporučila tento film mužům. A dokonce i mnohé ženy snadno podlehnou dojmu, že jde o nudnou, utahanou harlekýnku, jejíž jediné plus je podrobný recept na broskvový koláč. Netroufnu si kritizovat taková hodnocení, protože chápu, že přesně tenhle pocit film může vyvolat. Pokud si v něm někdo najde trochu víc, pak určitě alespoň díky skvělé Kate, která se mi s přibývajícími léty v melodramatech strašně líbí. A když přistoupíte na pomalejší tempo, neodsoudíte tu ženu jako zapšklou, osamělou a zklamanou myš, která se snaží starat o syna, ale díky prázdnotě a díře po něčem, o co přišla, jí to stojí hodně sil, tak zjistíte, že je to především film o neskutečné a nepřekonané ženské bolesti. Nic patetického jsem v tom neviděla. Cítila jsem s ní. A muž, který se objeví díky útěku z vězení a najednou jí polije živou vodou... Ano to je přesně ta pasáž z harlekýnky, případně to lze taky zaškatulkovat do kategorie stockholmského syndromu. Ale to je přeci úplně jedno, dokonce i kdyby se jí ten chlap jen zdál, jeho role v tom příběhu fungovala jako katalyzátor, on dal možnost té ženě k rozhodnutí, zda ještě cítí schopnost vrátit se k životu. A protože silnou bolest lze zmrazit jedině silnou vášní a vyléčit snad jedině silnou láskou, tohle léčení se nabízí samo, ačkoli to samozřejmě zavání klišé. No a co, klišé se stalo klišé, protože funguje, znáte-li nějaký lepší recept, neváhejte ho zveřejnit, ale domnívám se, že film o vracení se do života skrze zenbudhismus a celodenní meditace nebude pro širokou veřejnost atraktivní. Závěr mě trochu zklamal, větší nálož by to asi byla bez pohádkového happyendu, ale i přesto film hodnotím velmi kladně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si nečetl obsah. Jen jsem si všiml, že moje topka nedala pod čtyři hvězdičky a říkal si, že určitě musí mít něco do sebe a tak naladil HBO a čekal, co z Prodlouženého víkendu vypadne. No a ze začátku to vypadalo dost depresivně a klasicky, když si představíte uprchlého vězně. Nečekal jsem ale, že se rozjede tak láskyplné drama s překrásným průběhem, výbornými herci a závěrem, který snad ani nemohl být nádhernější. Škoda jen, že mi místy unikalo pár věcí, jako třeba otazník, zdali ten syn Adel byl její a nebo byl adoptovaný. Když už si Reitman dal tu práci, aby odvyprávěl její smutný život, mohl to i uzavřít. A takových momentek tam bylo víc. Celkově vzato ale krásný film o jedné osudové lásce, která na sebe čekala až se našla. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že cílová skupina, čili romanticky laděné osoby milující červenou knihovnu, kvitují s povděkem, že tenhle film neuráží ani nás neromantiky. Představa toho, kterak si ženská ve středních letech s pubertu atakujícím klukem bez řečí doveze domů kriminálníka, je mírně komická. Že se do něj během tří dnů bezhlavě zamiluje, je už roztomilé sci-fi. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen na základě stejnojmenné knihy od Joyce Maynard, která vyšla v roce 2009. (SONY_)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama