Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Knihu jsem nečetl takže nemohu srovnávat ale pokud je to taková z velké části ptákovina jako film no tak to potom potěš koště :-D začátek mi naznačoval že by to nemuselo být až tak strašné ale množství klišé a s prominutím pičovin kterými je film prošpikován mě rychle přesvědčil o opaku už ani né před půli filmu. Chloë Grace Moretz je velice zajímavá herečka ale do téhle role asi opravdu moc nesedla ovšem pořád lepší než Julianne Moore, její postava byla strašná a osobně mi ji bylo i líto během sledování filmu. Abych pravdu řekl tak ženské režisérky opravdu nemusím a tady se to jenom potvrzuje proč.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Ktorý idiot prišiel s myšlienkou obsadiť Chloe Grace Moretz ako Carrie??? Nepredstaviteľnejšiu herečku by som ani nedokázal určiť! Len sa človek na ňu pozrie... to nie je Carrie.

zdenoeddie

zdenoeddie (hodnocení, recenze)

Pacilo sa mi to. Hlavne ta nabozenska omacka a sfanatizovanie, ak si odmyslim tu "nadprirodzenost" tak povedal by som, ze je to dost dobry obraz aj v reale o fungovani niektorych jedincov.

any2605

any2605 (hodnocení, recenze)

vynikajuce spracovanie remake-u,  paci sa mi viac ako original, spokojna som

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

zo zvedavosti si to pozriem, ale silno pochybujem či to bude lepšie než De Palmova verzia

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

GigaPudding

nie ja mam praveže rad motivy naboženstva  a okultizmu len hanto bolo fanaticke uplne ma to vytača ... tak ako bolo vo filmoch Hmla alebo Kazatel Kalašnikov no to sa nedalo pozerať .... Radšej si prečitam knihu od Browna :) ten to vie najlepšie kontrolovať :) 

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

GigaPudding

no z filmu asi nič lebo to bola fakt hrôza ale je to od doby Kick Ass moja najsympatickejšia herečka a len kvôli nej som to dokukal... prečo King v každom horore ktorý napíše musí použiť naboženstvo a pokaziť tak film rovnako ako aj v Hmle .. :( ta ženska čo tam bola a vykladala ľuďom tie debiliny, to ma fakt vytačalo ...

na příspěvěk reagoval GigaPudding

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Keys1

co konkrétně "zahranila"? :) 

kdyby se udělovaly ceny za nejnevhodnější casting do hlavní role, tak by Chloe Grace Moretz svou nominaci tutově proměnila :)

na příspěvěk reagoval Keys1

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

Mňa skoro šliak trafel pri tom filme... MODLIME SA ZA ODPUSTENIE ... -_- och bože.... charizmatická mladá nadaná herečka Moretz to zahranila ... Stephen King v začiatkoch :)

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Mety1

Mety1 (hodnocení, recenze)

Tak tohle je jeden z mála horrorů co si zaslouží dát plus! Sice se to nejeví nějak extra jako horror, ale na obal vám každý napíše cokoli-proto se mi líbí název drama/horror! A Ano, slzičky tu také byli a né že nachvíli!!! ;-) Vůbec jsem nevěděla co od toho čekat, ale řeknu Vám povedlo se, od začátku až do konce dobrý film, sem tam se slůvkem no to snad ne! Já bych tu k.r.á.v.u černovlasou rozřezala na tisíc kousků, krásně si jí tam vychutnala! Atmosféra parádní. Po shlédnutí s velkým překvapením zjistím, že je to "remake" a i s touhle představou se mi to stejně pekelně líbí! Sice jsem neviděla ani jeden předchozí, ale povím Vám, možná nějaký zkouknu už jen z principu, že tam hraje Travolta...

 

Jó vyplácí se kouknout na film, u kterého si nepřečtete dopředu, co to je a o čem to je, potom si to ten člověk vychutná nejlépe :-)

Kristian_PM

Kristian_PM (hodnocení, recenze)

Pekný film, možno si niekedy prečítam aj knihu, keď o nej toľko píšete... Jeden z mála filmov, ktorému dávam 100%.

Seamus1

Seamus1 (hodnocení, recenze)

Ide o to, že film bol v post-produkcii nesmierne zostrihaný. V pôvodnom zostrihu bol robený na štýl TV verzie z 2002 (a samozrejme aj knihy), kedy sa dej filmu prelína s vypočúvaním svedkov, ako špecialista na telekinézu či Estelle Horan, na súde (preto aj tá krátka scéna so Sue na konci) a do toho sa používali aj "found footage" zábery (pamätáte na toho chlapíka, čo pomohol Carrie v knižnici s "full screen" videom?). Štúdiu to ale pripadalo, že tie scény veľmi skoro odhalia záverečný climax, a teda všetko to, čo sa stane, kto prežije a pod., preto sa premiéra posunula z marca na október, aby sa film mohol opätovne prestrihať a dotočiť dodatočné scény (ako napr. rozhovor Sueinej matky s Margharet v krajčírstve). Natočila sa aj deštrukcia mesta (stačí sa pozrieť na teaser trailer), predtým však Carrie ešte stihla zabiť na ulici pár študentov, viac scén medzi Carrie a Chris, únik Margharet zo šatníka, Sue pozerajúca sa na to, ako odvážajú Tommyho telo...Oficiálna FB stránka bola plná fotiek rekvizít práve zo súdu ako dôkazný materiál, a nakoniec sa nič z toho vo filme neobjavilo. Proste bolo toho strašne veľa a film sa tak dostal do viacerých sporov, z ktorých vyšiel nie úplne vydarený výsledok...Pôvodný scenárista sa ale vyjadril, že nie všetko bola vina štúdia...

na příspěvěk reagoval movieband

animaxis

animaxis (hodnocení, recenze)

ChArLeNe

Ve filmu škola hořela jen trochu. Hasiči ji uhasili a studenti utekli ven. Spoiler!! V knížce tam ty studenty zamkla a nechala uhořet a ven se dostali jen ti co vyběhli nejdřív. Potom šla Carrie ven a začala demolovat město až ke svému domu. To zabilo spoustu lidí. Všude samé ohně, spadlé vedení, mrtvoli atd. Doma zabila mámu, ale sama byla smrtelně zraněna a umřela až někde u lesa za městem když se bavila s tou jedinou spolužačkou jak jí chtěla pomoct. Pak když Carrie umřela tak ta spolužačka dostala měsíčky, což bylo takový symbolický. Ale každopádně město bylo zdemolovaný dost a proto to tolik řešila i vláda a komise Carrie White.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Martas81

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

animaxis

asi si neviem predstaviť, akú ešte väčšiu spúšť mohla zanechať.
vo filme nezhorela škola? tam niekde vidno, že horí celá, a na ceste za tými dvoma vybuchuje autá, no a potom rozbila asfaltovú cestu. v knihe bolo viac než toto?

na příspěvěk reagoval animaxis

animaxis

animaxis (hodnocení, recenze)

ChArLeNe

Ve filmu se přeci studenti dostali ven. Sice jich pár zemřelo, ale to byla fakt menšina. A ve městě potom jen bouchla ta benzínka a potom Carrie zničila její dům, ale jinak nic. V knize byla vážně velká destrukce. Akorát nevím jestli na mě víc zapůsobila smrt Carrie ve filmu nebo v knize. Ale to je fuk.

na příspěvěk reagoval ChArLeNe

animaxis

animaxis (hodnocení, recenze)

SPOILER Ono v knize na konci Carrie zdemoluje celé město a umře spousty lidí. A studenti skoro všichni. Se zbylími se pak dělá po celou knihu výslech a je do dost povedené.

na příspěvěk reagoval ChArLeNe

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Droid.Magnet

Šlo o to udělat remake filmu, který natočili podle knihy. Žádní duchové. A kniha? Ta v horor nikdy nevyplynula. A vůbec, používej lepší zdroje, jinak budeš spojení 'škoda peněz' používat čím dál častěji.)

na příspěvěk reagoval Droid.Magnet

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama