Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Carrie pôsobí na svoje okolie ako plaché dievča. Jedine jej matka tuší, že s jej dcérou predsa len nie je niečo v poriadku. Prvý krát si začína uvedomovať svoje schopnosti po chúlostivom incidente so spolužiakmi. Postupom času začína chápať svoj "dar". Dokáže, ale ovládať svoje emócie? V troch štvrtinách snímok neponúka nič, čo by sme už niekde milión krát nevideli. Nejaké to lietanie knižiek, zdvíhanie postele, či praskanie zrkadla už nijak nevystraší. Snímok nedisponuje takmer žiadnou mimoriadnou atmosférou či gore zábermi. Nechal ma úplne chladným. O záverečnej polhodinke neviem čo si myslieť. Boli síce fázy, scény, ktoré zaujali, potešili, no zároveň mi prišli ( ozaj neviem prečo ) smiešne a zbytočné. Najmä tá úplne posledná. Carrie je tuctový snímok, ktorý neponúka nič nové, nič výnimočné. Za vzhliadnutie zo zvedavosti, ale stojí - 50%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného remaku, který vznikl vlastně jen proto, že jsou dnešní puberťáci liní koukat na malinko starší filmy. Snímek totiž nepřichází s ničím nový a Kimberly Peirce rozhodně nevyužívá potenciálu předlohy tolik, jak bych čekal. Psychologie nefunguje, z maturitního masakru se dalo také vytřískat víc a ani ten psychický teror není tak silný, jak by si zasloužil.Chloe Moretz se sice snaží seč může, ale do téhle role se zkrátka moc nehodí a většinu práce tak musí odřít dokonale creepy Julianne Moore. Naštěstí to ale hodně rychle uteče a spád tomu přece jen přes všechny nedostatky nechybí. Na originál se to ale nechytá ani náhodou. 50% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Carrie" je literárnym debutom známeho amerického spisovateľa Stephena King. Týmto románom odštartoval v roku 1974 svoju úspešnú kariéru. O dva roky neskôr režisér Brian De Palma natočil výbornú filmovú adaptáciu tohoto horrorového príbehu. Titulnú postavu geniálnym spôsobom stvárnila herečka Sissy Spacek. Remake tohto filmu, ktorý mal premieru v roku 2013, je len bezcenná popkornová karikatúra pôvodného snímku. Roztomilá barbie Chloe Grace Moretz v hlavnej úlohe ako Carrie White je úplne zlá voľba. * ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Natočit remake je poměrně riskantní záležitost, protože ač chcete, či ne, vždy tu bude originál, který bude lidmi porovnáván. Po Carrie jsem nechtěla, nebo neočekávala, že originál předčí, ale alespoň jsem doufala, že si zachová nějakou důstojnost. Bohužel, jak už to tu mnohokrát zaznělo, tento remake není nic jiného, než mainstreamový horor pro teenagery. Kouzlo knihy, originálu a příběhu se v podání Chloe, ne příliš oku lahodících efektů a scénáře vytratilo. Chloe je zde asi největší kámen úrazu, ačkoliv mi jako herečka nevadí, tady mě vyloženě štvala. Její obličej přes celé plátno, její postoj, chůze, ublížený výraz, nic z toho jsem jí nevěřila. A to už vůbec nemluvím o jejím ''orgasmovém'' výrazu, když něčím pohybovala. Eeeee.. Naopak musím pochválit šílenou Julianne Moore, ze které šel strach a která tvořila většinu atmosféry filmu, i když mě tak trochu mrzí, že nedostala toho prostoru více. Působilo to na mě, jako bych koukala na nějaké teen drama ze školního prostředí, což je škoda, protože se z toho vztahu mezi matkou a Carrie dalo vytěžit nejvíce. Celkově mě to převedení do dnešní doby hrozně vytáčelo a ve chvíli, kdy v průběhu filmu a na plese zazněly pop/disco písničky, můj pohár trpělivosti přetekl. Klidně si nechápavě ťukejte na čelo, ale já jsem z kina odcházela znechucená. Doufám, že už se Carrie nedočká žádného dalšího zpracování, a že se Stephen King po zhlédnutí nepokusí o sebevraždu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Druhý film Chloë Grace Moretz (Carrie), v ktorom má prvý raz v živote menštruáciu. Prvým bol Movie 43 (2013). (De Large)
  • Julianne Moore, představitelka Margaret White, uvedla: „Hraju v obnošených šatech bez make-upu, o účesu nemluvě, vypadám prostě příšerně. Když jsem si po jednom natáčení vlasy vyfoukala a trochu se namalovala a normálně se oblékla, nemohla mě matka hlavní hrdinky Chloe Grace Moretzové ani poznat.“ (Verka13)
  • Báseň, ktorú číta Carrie (Chloë Grace Moretz) na hodine angličtiny, je výňatok z básne Johna Miltona "Samson Agonistes“ z roku 1671. (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama