Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

Dont 

všechny recenze uživatele

Dobře využitý scénář těžící z kvalitní knižní předlohy. Nikoliv výborně, ale dobře a v každém ohledu lépe, než jsem po prvních rozpačitých ohlasech čekal. S výjimkou Pierce Brosnana hodně chválím obsazení. Potěšila Rosamund Pike v malé roličce, Aaron Paul, Toni Collette i Sam Neill bez problémů zvládají určené úlohy a k tomu jako nečekaná nadstavba válí Imogen Poots. Všiml jsem si jí už ve Sviňákovi, ale až tady mě svým výkonem naprosto zbourala. Filmu doslova vdechla život a hlavně díky ní mě tenhle mix komedie a tragédie bavil od začátku do konce. Ta ženská je živel. :-) ()

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouhá cesta dolů rozhodně není nejlepší Hornbyho kniha, ale příběh nesourodé skupinky "sebevrahů" v ní docela funguje. Jednak díky neustálému střídání vypravěčských perspektiv, jednak díky autorově schopnosti nenásilně do něj vložit obecně platné postřehy o životě a mezilidských vztazích. Ve filmu to celé naprosto selhává, hlavně kvůli scénáři, který spoustu literárních motivů pomíjí, a dělá z postav nesympatické figury, vhodné leda tak k profackování. Nejvíce snesitelný je tam nakonec ten ministr školství. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o britsko-německou koprodukci to bylo hodně, hodně, hodně dobré :-D Spousta filmových fandů tenhle film zazdívá, ale mě osobně se líbilo více než Hornbyho klasiky "Jak na věc" a "Všechny moje lásky".. Hlavní zápletka mi přijde sice nereálná, ale originální - čtveřice nesourodých sebevrahů se na Silvestra sejde na střeše mrakodrapou a nakonec společně změní plány díky sázce.. V rámci jejich medailonků (kapitol) se nám postupně ukazují životní příběhy hlavních hrdinů, které zároveň provází celým příběhem.. Navíc jako kulisa je bezvadná (i když přeslazená) muzika.. Potěšena z kultivovaného humoru Pierce Brosnana, něžné roztržitosti Toni Collette, kousavé cool Imogen Poots a v neposlední řadě bezradného Aarona Paula.. Já se pobavila a doufám, že si v budoucnu při nějaké sentimentální relaxační chvilce, pustím znovu.. Film, který zahřeje :-D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama