Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V deseti letech jsem se v ději ztratil hned za scénou, kdy si Burian objednává ty tři vejce, před nedávnem jsem vydržel o 5 minut dýl... takže v důchodu konečně pochopím i závěr. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian v detektvní komedii s pořádně zapleteným dějem.Film nepatří k uplně těm nejlepším co mistr natočil ake určitě se nebudete nudit,to vám zaručuju. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejklišovitější ze všech Burianových filmů, co jsem doposud měl možnost vidět. S tím, jak roste počet nasledovaných filmů krále komiků, klesá úměrně vtipnost, protože hodně scének z jeho různých filmů je si podobných jako vejce vejci. Dvě hvězdičky jsou naprostým maximem, co můžu dát. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Scéna kde si Babočka vyberá jedlo z jedálneho lístka zakrytím názvov a hľadaním najnižšej ceny je nezabudnuteľná a iba za ňu pridávam tú štvrtú hviezdičku. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Na film s Vlastou Burianem to má celkem konzistentní scénář. Tentokrát to nejsou jen chabě pospojované kabaretiérské výstupy. ()

Eruntano 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost naivní, zápletky a podzápletky pitomé, vtipů je poskrovnu... přesto je to docela příjemný film. Velkou měrou i díky Burianovu kouzlu osobnosti. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Je to trochu vaření z vody a kalkulace na Buriana už od tvůrců. Překombinovaný, zmateně podaný děj, také nenahrává. Ale Burian jako kníže Naryškin a jeho Oči čornoje, to stojí za to. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná, nenáročná záležitost, ale Frič s Burianem i ten podprůměr předvedou tak, že v pohodě dokoukáte. Ale k Burianovým nejsilnějším filmům velmi velmi daleko.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Přestože se tento film za našeho režimu snad díky Martinu Fričovi promítal často, mám pocit, že tahle komedie stojí poněkud níže než jiné veselohry Vlasty Buriana téže doby. Trojrole Vlastovi na tělo rozhodně nesedla, protože hrát tři různé charaktery, to nebylo nic pro něho. Jinak to byl jistě zajímavý pokus, jak udržet divákovu pozornost, aby neztratil přehled o tom, kdo je kdo. Navíc k tomu ještě přistoupil boj dvou band, které se chtěly zmocnit maharadžových diamantů, což měl být efektní a překvapivý závěr filmu, jenž v tu chvíli byl divák již tou změtí zápletek poněkud unaven. A tak Burian raději vyklouzl z filmu seskokem padákem. Jako klukovi se mi to moc líbilo, po více než půlstoletí to vidím jinak. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný snímek v meritu hereckého umu Vlasty Buriana. na škodu příběhu je málo vtipu, příliš překombinovaný děj, a průměrné výkony ostatních účastníků. Za mne 60%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice překvapivý a krásný film. Vlasta Burian v dvojroli, jednou coby potrhlý policista Babočka a podruhé jako vážný zloděj diamantů Leon Weber. Coby Babočka si opět hraje to své. Jeho gesta a mluva vypadají jakoby byl neustále ožralej. Za to roli Webera hraje takovou, jakou u něj neznáme. K tomu impozantní záběry na staré jedoucí vlaky a již i vzácné záběry do starých vagónů s dřevěnými sedačkami. Vrcholem byly nádherné záběry na staré Karlovy Vary, takové záběry jen tak ve starých veselohrách nevídáme. Jenže tímto vše pěkné skončilo. V Karlových Varech začala parodie na americké gangsterky, které známe z pozdější doby z filmů Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka v tu chvíli mě to přestalo bavit. [4666. hodnocení, 84. komentář, 67%] ()

Reklama

Reklama