Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož trajler vykecal co mohl, první půlka, v níž se nic moc neděje, se fest vlekla. Pak se zjevili nijak zvlášť úžasní záporáci a následovala průměrná, ale přece jen o něco zábavnější naháněčka. Scenárista to holt odflák a rejža se taky nepřetrhnul, aby to zachránil, takže to trochu podpírá snad jen Fishburnovo charizma a záběry zasněžené postapo krajiny. Škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak ošklivě digitální fujtajbl exteriéry jsem už dlouho neviděl. Jasně, je to laciné hororové kanadské béčko, takže na výpravnost nebyly peníze, ale The Colony je občas na pohled opravdu tak strašně hnusná, že to až ruší. Každopádně i když se odpoutám od nepěkného vizuálu, zbyde mi jen tuctová klišovitá naháněčka, která nemá čím zaujmout. Zpočátku nuda, ke konci sledovatelná průměrná jednohubka. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

No vida, za málo peněz ještě pořád lze pořídit slušnou postapo řezničinu. Je to sice prostinké jako bulharská striptérka, není zde nic, co už by nebylo miliónkrát přežvýkáno jinde, nicméně je to zábavné a silně koukatelné. Za kreativní likvidaci kanibalistického bosse proto zaokrouhluji na čtyři celé. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Atmosféru by to mělo, vizuál na rozpočet dobrý, herci kvalitní, přeci jen Paxton a Fishburne pořád mají herecky navíc, než jsou tyhle dvd béčka, takže jejich výkony jsou o tři třídy výš než zbytku komparzu.Příběh klišé, ale já rád apokalypsu a sníh k tomu, takže jsem se těšil.Bohužel scénárista je vážně kretén.Těch chyb, to bych blil Milane.Kromě těch stop po vánicích a detailech, jako je kouř od pusy, když je asi mínus dvacet to dělá hlavně z diváka debila a místy to je vážně zoufalé, takže to nechá dělat hrdiny kolosální píčoviny, jen aby mohl děj pokračovat, jelikož scénárista neumí příběh vymyslet dál a kvalitně.Když už hlavní hrdinové mohli toho vopičáka vykoukaného z 30 Dní Dlouhé noci zabít už asi po stopadesáté, definitivně jsem rezignoval na slabé 3* které si to místy zasloužilo.Potěšila hudba.Jinak bohužel opravdu děsný sračky ve scénáři a já prostě bytostně nesnáším, když se hlavní hrdina chová jako debilní kokot, to si pak zaslouží prostě chcípnout.35%. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že tohle thrillerové béčko mělo na víc než na akční scény na úkor nějakého intelektuálnějšího vyústění. Ale nestěžuju si, v rámci postapokalyptických kousků doporučuji. ~ Tentokrát se děj v dystopické budoucnosti odehrává v krajině pod ledem, na rozdíl například od vyprahlého (a lepšího) Hell. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)
  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)

Reklama

Reklama