Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 3

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (428)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, který se nějak dotknou vašeho osobního života a díváte se na ně tím pádem jinak. Takže co bych možná jinak nazval nudnou vesnickou konverzačkou, se tady obrátilo v hodně sdílné rodinné drama, které mi dalo slušně zabrat. Naprosto prvotřídní herecké obsazení beru za bonus a tak jediné, co mi vadí, byla mdlejší druhá polovina. Potenciál mě emocionálně rozebrat a udupat tak ale naštěstí zůstal ve hvězdách. I tak je to ale film, o který jsem rozhodně rád nepřišel. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Horká Oklahoma plná stohů slámy, pasoucích se krav a amerických křupanů. K mé smůle ale tahle sebranka vyšinutých cvoků nesloužila k pobavení cynického diváka, ale řešila mezi sebou rodinné tragédie, křivdy a traumata ukrytá pod hektolitry alkoholu a tunami prášků na spaní. Nikdo se zde ani nepokusil dát divadelní hře pořádný odpich, takže si můžete odškrtávat jednotlivé scény a herecké výstupy, které volají po cenách. Meryl Streep se vzdala jakékoli drobnokresby charakteru a její provedení Violet je více karikaturou postavy než jejím plnokrevným ztvárněním. Samozřejmě dojde i na pokus o znásilnění nebo odhalení šokující rodinné pravdy. Já ale doufal, že se závěr ponese ve stylu jiného Lettsova majstrštyku, takže by se na plátně objevil Matthew McConaughey alias Zabiják Joe a zacpal by těm vystresovaným balíkům huby pořádným kusem smaženého stehýnka z KFC. To by ale k režii musel být připuštěn William Friedkin. Z toho by Harvey Weinstein asi nebyl moc nadšený. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám hodně ráda Meryl Streepovou, ale přestávám mít ráda filmy, ve kterých hraje. Tu ordinérní Druhou šanci jsem jí už pomalu začala odpouštět a ona na mě tímto! Vrcholně nudnou podívanou, ve které je sice jedna mrtvola, ale hemží se to připomínáním její smrti příliš často, takže se zdá, že je zde nezvykle mnoho mrtvých. A k tomu Violet pomalu a jistě za mohutného pálení úst umírá také. Ono z toho šlo natočit drama, ona šla natočit komedie, ona z toho mohla být kombinace obého. Takhle jsou to dvě hodiny tlachání o ničem v podání nejlepší americké herečky. Bezzubé, bezduché, bez nápadu, a tak bez zájmu vypínám. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že často jsou nám naši nejbližší naprosto cizí... Blízko od sebe má skvělé obsazení (Meryl je jako vždycky výborná a překvapila mě Julia Roberts a její "sestry" - super!), ale bohužel trochu doplácí na to, že je to divadelní hra upravená pro film - byť autorem samotným; někdy z toho ten divadelní prach přímo dýchá. Což mně v tomto případě nikterak nevadí, přestože už od počátku je jasné, že zrovna dějový film to nebude. Silně konverzační, leč stále dobře koukatelné. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Prvotní motivace vidět tento film: Benedict Cumberbatch. Následná motivace film dokoukat: Benedict Cumberbatch. Bezprostřední chuť vlítnout do dění a vyvraždit veškeré ženské plémě jako genetický omyl- více než velká. V žádném případě si ale nemyslete, že se mi to nelíbilo, drama je to více než dobré, Meryl Streep je ďáblica a když už jsem teda zmínila Bena.. bylo zajímavé vidět ho v roli nejistého citlivky, zkrátka naprostý opak Khana. Ty dvě hodiny poměrně rychle uběhnou, a na konci vám v puse zůstane přesně taková ta pachuť, jaká má po dramatu zůstat. Celkem těžko se mi píše komentář, když veškerý obsah už skvěle shrnula evulienka3. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Šerifovo (Will Coffey) auto má poznávaciu značku okresu Oklahoma. Oklahoma je však od Osage County vzdialená viac ako 2 hodiny, takže stály šerif v tejto oblasti by takúto značku nemohol mať. (Arsenal83)
  • Film měl svou světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama