Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce ! A teraz sa idem obhájiť... Napriek tomu , že to je pomerne dlhé, udržiavalo to moju pozornosť neustále a konštantne som bol v napätí, hoc priznávam, je to na jedno pozretie. Chcel som dať hviezdičky 4 , avšak ten koniec bol skutočne suprový a to ma zlomilo! A v neposlednej rade, ako milovník prírody, som si vychutnával bombové zábery z Grand Canyonu podfarbené mystickou muzikou, ale tú doporučujem počúvať ( ako i celý film, samozrejme ) cez nejaké namakané slúchadlá... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Neošúchane úchvatné prostredie Grand Canyonu.Kvalitný survival kúsok.Niektoré scény boli také husté,až sa to miestami nedalo ustáť.Ale prečo preboha musí byť ťahúňom znova a opäť žena??!Asi preto,aby to bolo ešte viac bezvýchodiskové?Ked takto no dobre.Nenamietam.Zaslúžili si moju pozornosť po dobu plných 100 minút.Tento šťavnatý survival kúsok mi padol tak dobre ako dezert po nedeľňajšom obede.Veľmi dobrý celkový dojem kazí len ten samotný záver.SPOILER Tvorcovia nás ušetrili od toho čo by sa stalo ak by neprišla 911 a vlci si tým pádom neprišli na svoje.Škoda,ale aj tak to bolo dosť kruté. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je,je,je,to byla ptákovina.Ještě snad začátek,kdy děj plynul,sice pozvolna,ale pořád se jakž-takž něco dělo,stál za povšimnutí,a scenérie tý divočiny byla vskutku úžasná,ale s příhodou na skále film zamrznul na jednom bodě,a musim říct že sem bojoval s dokoukáním jako nikdy.Opravdu ubíjející nuda,a i když sem čekal ještě o trochu absurdnější konec,tak hodnocení týhle pitominy nemůže bejt nijak vysoký.30%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)

Reklama

Reklama