Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že pošetřit u Part 1 tu jednu hvězdu nebude od věci, ale že mi tu naopka nebude těch 5* stačit, to jsem opravdu nečekal. Nejlepší, nejsyrovější, nebrutálnější, nejemotivnější a nejúdernější animovaný Batman, co kdy spatřil světlo světa. Neskutečně dívatelná akce, výtečná animace, nářezová hudba a jeden z nejlepších závěrů animovaných komixů vůbec. Plus několik opravdu nápaditých a ojedinělých situací, např. Joker nekompromisně střílící po civilistech nebo ochablý Superman po atomovce. Konec je potom pro nejnáročnější milovníky žánru naprostá chuťovka! Navíc velmi dobrý scénář a spojení Batmanových konfliktů v Gothamu paralelně s Jokerem a Clarkem funguje na výbornou. Tohle utočí na Nolanovi Batmany těžkým kalibrem a upřímě mě tenhle závěr bavil mnohem více než Nolan. Oliva je king a Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 patří mezi to nejlepším v žánru a part 2 je to nejlepší v žánru. Litovat můžu jen toho, že to nemělo o 20 minut víc, protože ten příběh by to snesl. PS: tohle si prostě dám ještě jednou. "Good enough." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi ma začnú mátať sny o tom, ako sa vedenie WB proste rozhodlo, že ak to nebude Tim Burton alebo Christopher Nolan, tak sa proste Batman vo svojej pravej, dravej podobe nikdy nedočká svojho príchodu na plátno v hranom filme. DC Cinematic blablabla má proste problémy, sú to skôr problémy v tom, že tržby niesu uspokojivé ( aj keď niesu malé ), kritici filmy trhajú na kusy ( pasáž na zamyslenie ). Ale profil je skvelý. Tento bonbónik v oblasti animovaného filmu je dôkazom toho, že komiksová predloha sa dá zúžitkovať tak, ako sa patrí ( aj s priliehavými gaťami ) a nebude to patetické a ani lacné. Lenže vysvetlite to zadubeným štúdiovým bossom. Myslím, že by tam mali stáť ľudia od filmu a nie...každý patrične vzdelaní vieme kto. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama