Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak v týhle rodince mě bavil snad jen Robert De Niro a jeho fuck. Manželka má vtipnou scénu jen kdyz vyhodí obchod do vzduchu a ostatní (děti) tak ty mě vubec nezajímali.. měli svých pár chvil, ale De Niro mě bavil furt. Díky němu tenhle film aspon za neco stojí. Jinak je to celkem sluchá slátanina. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou dobrým filmem, kterému se v podstatě nedá moc co vytknout. Bohužel problémem je, že na komedii to není dostatečně vtipné a k thrilleru tomu také cosi chybí. Jakoby se Besson nemohl rozhodnout, ke kterému žánru bude mít film blíže. Stejný problém je sympatiemi k hlavním postavám. Nutno také dodat, že bez De Nira a naprosto geniálnímu odkazu na Scorseseho Mafiány, by byl film poloviční. V rámci žánru "oddychová zábava" jsem ale spokojen. 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že sa to nedá pozerať a nedá sa na tom občas pobaviť. Lenže to, čo Mafiánovcov ťahá ku dnu, je tupé, primitívne násilie, ktoré má byť spočiatku vtipné a smerom k záveru už brané smrteľne vážne, čo vôbec neladí s prvou polovicou snímky. Máme si obľúbiť rodinku, ktorá rieši drobné priestupky miestnych tvrdým násilím a zároveň sa očakáva, že sa na týchto scénach budeme aj zabávať. Čaká nás aj rýchlovka slečny, ktorá tu má 17 rokov, čo vlastne len ladí s tuposťou celého projektu. Nakoniec je tak najlepšia a najzábavnejšia scéna filmu De Nirove rozprávanie mafiánskych zážitkov po premietaní Mafiánov. Lenže po ňom nás čakajú jatky s mnohými collateral damages, ktoré mi skrátka do niečoho s prívlastkom komédia/paródia proste nesedia. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na poměry posledních filmů Luca Bessona i Roberta De Niro jsou Mafiánovi rozhodně nadprůměrná zábava se stylovým černým humorem a svižným tempem. Ovšem opravdu dobrou komedii z nich dělá fakt, že příběh zdaleka nestojí jen na De Nirovi a zajímavé jsou také ostatní postavy - členové jeho rodiny i agenti FBI. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro se může účastnit čeho chce, u mě tenhle týpek už dávno dohrál. Mafiánovi jsou filmem stejně zbytečným, jako nepovedeným. Dělat si legraci z toho, že moje zvyky jsou poněkud výstřední a ne každému se musí líbit, může být nadějnou záminkou, zpracování ale uvázne někde mezi produkcí Stevena Seagala a J.C.v.D. Pfeifferka si o to říká, a tak to dostane: hrozně zestárla, ta někdejší kočičí žena. Jonese nemusím skoro nikdy a jediné potěšení tak zůstává u Dianny Agron, kterou tvůrci stylizovali jako Britney Spears v jejím prvním klipu (Baby one more time) - dost sexy, což ale na krimi prý komedii (a ve skutečnosti nepovedenou parodii), které humor chybí a nadsázka přebývá, rozhodně nestačí. Více v mé externí recenzi pro kult na konci října. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)
  • Luc Besson původně neměl snímek režírovat, ale nechtěl si nechat ujít příležitost točit s Robertem De Nirem. (Beer Ceps)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama