Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel Fantomasa takmer nezaostava za prvymi dvoma. DeFunes bol vyborny a humoru nadostac /tento typ humoru milujem, presne tento styl svojim ponatim viac smakuje europskemu divakovi nez dost velke mnozstvo hollywoodskych brakov/. Sranda, ze Jean Marais sa neznasal s De Funesom, to je len ako pikoska. 95 % ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se stěhuje od vážné kriminálky a bondovské parodie do Anglie, kde z něj vzniká nefalšovaná crazy komedie., plná narážek na Anglii. Fantomas uplatňuje daň na život a na sídlo přijíždí komisař Juve, Fandor i Helena. Nechybí tu nic - strašidla na hradě, hon na lišku, vraždící komorník i vyvolávání duchů. Nezapomenetulné jsou scény s mizející mrtvolou nebo mluvícím koněm. A ve finále dojde i na trochu té akce. Co jediné mě zklamalo kdysi, že Fantomase zase nechytili a že nevznikl další díl. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Já se vám taky nepletu do reportáží, tak se mi nepleťte do vyšetřování. Další série přestřelek, především slovních - např. mezi komisařem Juveem a novinářskou dvojicí, Helenou a Fandorem. Nápadité začlenění skotské atmosféry (reálie jsou sice studiově upraveny),i sukně nebo skotská mají svůj význam, stejně jako konfrontace mezi Skoty a bláznivým Francouzem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)
  • Když se baví Fantomas (Jean Marais) na koni před začátkem honu s Fandorem (Jean Marais) a Juvem (Louis de Funès), má jeho kůň poměrně velkou lysinu na hlavě. Když pak vydává rozkaz pro Belzebuba, má lysinu podstatně menší. Když asistent lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) shodí Fantomase z koně, je pro změnu opět vidět obrovská lysina. A když Juve Fantomasova koně najde, má velikou lysinu, na rozdíl od okamžiku, kdy z něj Fantomas vysílal. (pjotri)
  • Když je na konci filmu povoláno letectvo, můžeme na záběrech spatřit vzlet dvou tehdejších britských akrobatických skupin. Nejdříve vzlétá skupina The Red Pelicans aerobatic team s letouny BAC Jet Provost, následuje vzlet skupiny Yellowjacks s letouny Folland Gnat. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama