Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Milý film s tradičně výborným Funèsem. Oproti filmu Spáč od Woodyho Allena je ale o něco horší, není tak nápaditý, ale vtipnejch situací tu je pořád hromada. Zatímco ve Spáči hraje "ospalec" hlavní roli, v Hibernatovi je staven trochu do pozadí a hlavní slovo tak přebírá právě Funès, kterému ale zdatně sekunduje Claude Gensac, výborně přihrává Paul Préboist, ale i další. Hibernatus je krátnej a údernej film, kterej by člověk mohl vidět zas a znovu. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés je brilantní, ostatně jako ve většině svých filmů. Gagy, grimasy a nezapomenutelné škleby, to vše najdete v této komedii. Vzhledem ke své stopáži není ve filmu příliš zbytečných záběrů a než se nadějete, je konec. Škoda, že tehdy nenatočili pokračování. Zajímalo by mne, co by bylo dál po rozmrazení Huberta de Tartas po padesáti letech. . ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvělé scény se střídají s těmi, co mě nezaujaly nebo jsou nijaké, každopádně i tak se jedná o celkem příjemnou komedii. Docela jsem se u ní bavil, stopáž je příjemná, námět mě zaujal (+ přišel s jedním zajímavým nápadem) a ačkoli jsem to celé viděl v českém dabingu, naštěstí jsem sehnal asi ten nejlepší možný, kde Funèse dabuje Filipovský. Celkově se mi to skutečně líbilo - akorát ne tolik, abych dal vyšší hodnocení, než lepší 3*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie, která těží kromě hlavního představitele také z docela neokoukaného tématu. Ač je to trochu absurdní, ta myšlenka, že musíte všechno přispůsobit době, ve které žil váš dědeček, a to dokonce i manželství, mě docela zaujala. Mě se tato komedie líbila, a ikdyž tady nemá příliš velké hodnocení, zařadil bych ji mezi přední díla francouzského komika. 4*, na více to přece jenom nemá. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dědečka si rozmrazíme, představení připravíme. Taková normální rodinka ambiciózního továrníčka de Tartas se postaví div ne na hlavu, aby pětadvacetiletého stařečka pochovala, dochovala a zachovala v co nejlepším stavu, neb tento je vrcholným exponátem francouzské vědy a továrniček by se navíc rád blíže spříznil s jinou zazobanou rodinkou a řádem Čestné legie. Mezi tradičně rtuťovitým Louisem a tradičně éterickou Claude to opět báječně jiskří, potěší i přítomnost Funèsova syna Oliviera v roli syna sveho otce. :) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Podstata příběhu spočívá v nalezení a rozmrazení člověka Paula Fourniera (Bernard Alane). Profesor Loriebat (Michael Lonsdale) vysvětlil na začátku filmu, že se na muže vylil glycerin po nárazu lodi na ledovec a tento glycerin ho okamžitě zmrazil. Toto je ovšem nesmysl. Glycerin, který je obsažen v tucích, má teplotu tání 17,8 stupňů Celsia. Pod touto teplotou, tedy kolem bodu mrazu, má tuhé, pevné skupenství. Je tedy naprosto nemožné, aby zalil Paula Fourniera a okamžitě ho zmrazil. (pjotri)
  • Bernard Alane (Paul Fournier) musel potlačovat během natáčení závěrečné hlavní společné scény s Louisem de Funèsem (Hubert de Tartas) vlastní smích kvůli tomu, jak mu přišlo komediální herectví jeho kolegy velmi zábavné. (Lynette)
  • Tehdy mladý začínající herec Bernard Alane (Paul Fournier) měl být pro francouzský svět kinematografie velkou senzací. Jenomže po uvedení filmu se žádný velký úspěch nekonal a herec tak „proplul“ takřka bez povšimnutí a dokonce se musel začít věnovat divadelnímu a muzikálovému herectví a především pak dabingu. Po dlouhých letech mlčení uvedl, že musel skončit dřív, než začal, jelikož tehdejší producenti a režiséři hledali jiné typy filmových herců (fyzicky zdatné a vyzařující jistou sexualitu), jako byl například rovněž tehdy začínající Gérard Depardieu nebo Patrick Dewaere. (Lynette)

Reklama

Reklama