Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4 (2016) (série)


V nejisté hodině nad ránem (S04E14)

(epizoda)
  • Irsko In the Uncertain Hour Before the Morning (více)

VOD (1)

Lagertha zaútočí na Kattegat, aby jej zbavila moci své rivalky Aslaug, které nemůže zapomenout, že jí kdysi odloudila Ragnara. Po ovládnutí Kattegatu se Asalaug do Lagerthiných rukou dobrovolně vzdává a žádá o svobodný odchod, Lagertha však Aslaug zastřelí šípem. Po její smrti se koná pohřební obřad, na který však nejsou přizváni synové Aslaug, Sigurd a Ubbe. Když se oba dozvídají o matčině smrti, vyrážejí do Kattegatu se pomstít, Lagertha jim však vysvětluje, že byla ve sporu pouze s jejich matkou a ne s nimi. Po střet s vojáky jsou oba bratři zadrženi. Ragnar a Ivar jsou zadrženi na Ecbertově dvoře ve Wessexu a jsou zadrženi princem Aethelwulfem. Když se jeho otec Ecbert o Ragnarově přítomnosti dozví, je odhodlaný se s ním setkat. Ecbert se Ragnarovi omlouvá za to, že v minulosti nechal vyplenit vikingskou vesnici na svém území. Společně vzpomínají také na zesnulého mnicha Athelstana a srovnávají své víry. Ecbert chce Ragnara propustit, ale ten trvá na tom, aby byl ve Wessexu popraven, protože poté do Anglie připlují jeho synové s cílem ho pomstít. Oba se nakonec domluví na tom, že Ecbert Ragnara vydá northumbrijskému králi Aellovi. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lagertha a události v Kattegatu si u mě hbitě vysloužily čtyři hvězdičky a tu poslední jsem jednoznačně musel přidat za skvělý dialog mezi Ragnarem a Egbertem, král Wessexu je dlouhodobě mezi mými oblíbenými postavami, už mi ty jeho intriky chyběly. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborná epizoda po hoooodně dlouhé době a pravděpodobně zůstane i poslední. Vše, co se zde nachází je prostě bezchybné: Zejména tedy poslední rozhovor králů Ragnara s Ekbertem, dále tu je Ubbe a jeho rozčilení nad smrtí matky a nezapomeňme ani na povedený vtípek s Magnusem. 99% PS: Auslag byla hrozná kráva a její přítomnost v seriálu jsem nikdy moc nemusel, ale Lagertha tohle nemusela dělat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo je jednou z najlepších epizód seriálu Vikingovia práve tá, kde sa takmer nebojuje. Aj keď Ragnarov príchod do Wessexu trochu zosmiešňuje to, že tam prišiel s Ingvarom, následné stretnutie Ragnara s kráľom Ekbertom, či (ne)synom Magnusom a Alfredom, ale hlavne rozprava Ragnara a Ekberta o tom, ktorý Bohovia sú pravý boli spracované veľmi dobre. Nakoľko udalosti na Kattegate tiež nabrali spád sa dej po slabších dvoch epizódach opäť začal uberať správnym smerom. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kráľovné sa porozprávajú, konečne narovinu. Auslag neponúka nič, len čestnú dohodu. Lagertha naoko súhlasí, no vytiahne ešte zákerný ťah. Omilostení Ubbe a Sigurd sa dozvedajú prabvdu a Ubbe sa pokúša zabiť Lagerthu. Po dvojku známej firmy zabijakov Lothbrook & son si prichádzajú vojaci. Plán dostať sa do hradu vyšiel. Ragnar si tak môže užiť kvalitný dialóg s kráľom Ecbertom priamo z klietky. Popritom nezabudne Magnusovi hláškujúco povedať, že nie je jeho otcom, a tak ho Aethwulf vyprevadí z hradu. Dialógy Ragnara a Ecberta sú skvostom seriálu, Ragnarovo spoliehanie sa na pomstu je ale trochu krátkozraké, vzhľadom na to, ako sa ku nemu synovia správali po jeho návrate. Kazom ostáva asi len scéna s Astrid, ktorá príde varovať bratov, čo mi príde ako úplne zbytočná scéna. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt Aslaug opravdu potěšila. Už jsem se těšil až jí někdo sejme. Rozhovor Ragnara a Ecgberta o tom jací bohové jsou praví, zda vůbec existujou a ve finále vysvětlení situace kolem Athlstana je za mě jedním z vrcholů seriálu. Celá tato část silně ukazuje jaký mají Ecgbert a Ragnar vztah a názory o náboženství za které by je jejich lidé dost možná zavrhli a zabili. Jediný zápor co v tom vidím je že další epizoda je v této diskuzi o bozích a vztahu Ecgberta s Ragnarem snad ještě lepší. Za mě rozhodně palec nahoru. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne epizóda štvrtej série, ktorá stála za to. Konfrontácia starých ťažko povedať či priateľov rozhodne patrila medzi to najlepšie, čo sme doposiaľ mohli v seriáli vidieť, o stretnutí s Ragnara s Athelstanovým synom ani nehovoriac, tu sa city žmýkali ako mokrá handra, 10/10. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď síce rozhvor ragnara a vypičenca Ecberta je nuda k posraní a krom toho sa neudeje nič extra zásadné. je tu jedna vec ktorá ma núti dať 5*. Aslaug je konečne v piči. A opakujem sa ale cítim, že sa blíži kucapaca. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Scéna, kdy spolu názorově bojují vínem opojení Ragnar a král Ecbert se opravdu povedla. Smrt se stává v podstatě dílem komedie. Je tak blízko, ale zároveň tak daleko. A ještě něco. Jarl Ingstad patří do Kattegatu, to si zapište za uši! ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nelze si snad představit podivnější přátelství, než přátelství Ragnara a Ecberta.... Scény v podání těchto dvou jsou vždy nezapomenutelné. Geniální, dokonalé, úžasné, perfektní. ()

Reklama

Reklama