Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak druhej českej název Profesionál 2: Samotář, je jedině tak na to, aby každýho zmátl. S filmem Profesionál to totiž nemá vůbec nic společnýho, kromě Belmonda v kožené bundě. Film samotnej není špatnej. Zažijeme klasickou francouzskou kriminálku plnou Peugeotů a Citroenů. Hned za začátku mě odvařila návštěva diskotéky, kde hrálo strašný disco, ale fakt strašný a pařili tam na to strašní dementi. No, asi generace našich rodičů. Pak se postupně blíží závěr, vyšetřovatelské techniky protřelé jak stěrkou třená dřeň, všichni víme, k čemu to spěje. Spěje to hlavně k tomu, že Belmondo a brokovnice k sobě jdou jak koule a šulin, takže přirozeně. Dobrej film. Jinak neříkám to často, ale jsem rád za český dabing, protože Krampolův Belmondo mi prostě sedí (Belmondův pravej hlas by mě určitě překvapil a zklamal). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že se mi film líbil v dětství a měl jsem ho dokonce nahranej na videokazetě, ale abych pravdu řek, tak se mi ty kriminální filmy s Belmondem pletou mezi sebou. Ono je to všechno dost podobný. Belmondo hláškuje, balí ženský, když dostane do ruky nějakýho padoucha, tak ho zmlátí hlava nehlava, prostě s ničim se moc nepáře. Film jsem teď viděl po mnoha letech a takhle s odstupem času už to celý vyznívalo poněkud naivně. Ale má to v sobě jakýsi kouzlo 80. let, kdy správnej chlap nosil koženou bundu a džíny, kouřil, chlastal a v autě jezdil nepřipoutanej. A jestli se nepletu, tak to byla Belmondova poslední policajtská role. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No vida, jak časový odstup mění úhly pohledu a názory... Měl jsem Solitaira v hlavě uloženého jako napínavou kriminálku s démonicky psychopatickým vrahounem Schneiderem, no a po stu letech, po kterých jsem si ho znovu pustil, koukám na standardní vážnou-nevážnou belmondovštinu, se všemi jejími plusy, ale i nešvary. Pro typickou "belmondovskou" extrémní stylizaci většiny scén jsem měl odmala tyhle filmy rád, ale nemůžu je prostě brát vážně, jako nějaké plnohodnotné kriminálky. No a čím jsem starší, tím radši mám tenhle žánr zpracovaný seriózně, realisticky. Takže jako oddechová belmondovka je Solitaire dobrý, ale žádný výrazný zážitek mi nepřinesl. Naopak kvůli infantilní linii s blonďatým spratkem nemůžu dát ani čtyři, a Le Professionnel tedy nadále zůstává nejlepším Belmondovým krimifilmem, který znám. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Klasickej Belmondo. Hlavní hrdinové filmů s ním v hlavní roli nemusejí mít vůbec žádné jméno, je to přece Belmondo-vždy šarmantní, nekompromisní, nesmlouvavý a velmi přísný a obklopený ženami. Největší klad osobně vidím v množství tzv. hlášek, kterými je film prošpikován stejně jako zastřelení záporní (a jeden hlavní) hrdinové. Filmy s Belmondem jsou samostatnej žánr, s ničím nesrovnávatelnej! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Československá televize kdysi udělala trilogii i z Muže z Ria, Muže z Hongkongu a Muže z Acapulca, takže proč neprovést stejný trik dvakrát. Tady to ovšem dává ještě menší smysl, protože všichni víme jak skončil Profesionál. Samotář s ním má společného jen Belmonda, a .... to je vlastně všechno. Zatímco Profesionál byl sedmdesátkový politický thriller, tohle je policejní kriminálka pevně ukotvená v osmdesátých letech. O rok později natočil Schwarzenegger Rudé horko a Stallone Tango a Cashe - to jenom na připomenutí, jak tehdy vypadly policejní žánrovky. Samotář s nimi svedl vyrovnaný souboj, i když je z těch tří nejméně nápaditý. Jenže Belmondo, i když stárnoucí a sám, v klidu přehrál dvě tehdejší největší superhvězdy, které měly k ruce parťáka a podstatně lepší scénář. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama