Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (193)

maoc 

všechny recenze uživatele

Pěkné, ale k soustředěnému koukání mě to nezlákalo. Ani děti z toho nebyly kdovíjak vyndané. Dám tomu ještě šanci, třeba naleznu skryté perly. ----- ...a kupodivu ano. Na druhé a třetí shlédnutí je to už docela pěkné. Je to plné klišé a udělané tak, aby na tom ujížděly děti, ale vše vlastně funguje, jak má, odsýpá to a je to do detailů vymazlené, barevné a plné písniček. Clint Eastwood od Gorillaz jsem dokonce v jednom setu zahrál se začátkem právě z Trollů. Dabing už se dělá dobrý snad jen u filmů pro děti, tady také za 1. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nucen hlídat nemocné potomstvo a tak jsem po dlouhé době zasedl k pohádkám. Tato nijak neurazila a nevadila mi i jistá halucinogenní barevnost, kterou Trollové sytě zářili skoro celý film. Pohádka je plná písniček česky zpívaných a hlavní role se neujal nikdo jiný než Ivana Korolová (zpěvačka písniček z Princezny na vlásku) se svým sexy hláskem což je deviza navíc. Pohádka je celkem vtipná, a jak vždy v takovém případě říkám - zvládne ji i dospělácká eskorta. Dávám za 3 snědené Trolly. * * * ()

Reklama

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Slniečkársky dobroserový homo-výplod. Parta have a fun dúhových panákov, ktorých jediným poslaním je spievať a baviť sa sú nesmierne otravní. Jediný trochu rozumný trol je na pokraji spoločnosti a ďalší, čo sa venuje východným poznaniam je tradične zosmiečnený a nakoniec ešte k tomu lump. Takže tak, čo si z toho deti mali zobrať? Radšej im to nepúšťať. Podprahovo im tu totiž vštepujú defektné chovanie. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Fakt nejsem cílovka, fakt ne...hodnotit teda ani nemůžu. Šmoulové, My Little Pony, Mašinka Tom nebo tihle pidižvíci. Jsem prostě mimo. Stejně, jako kdybych měl říct víc než větou rozvitou názor na CD dětských písniček Dády a žížaly Julie. Mno, je to prostě výmaz, kterej ale u děcek musí bodovat. Zdejších 61% (na konci roku 2018) nejspíš na rodičích vybrečeli potomci. Dávám 20%, prostě jsem se nebavil. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Největším „neduhem“ Trollů je, že v rámci žánru nepřinášejí nic nového, a řadí se do lehkého nadprůměru animovaných pohádek. Podívaná je to hravá, docela nápaditá a rozhodně neurazí. Pokud neočekáváte dalšího Shreka a tedy nic než zábavnou jednohubku s nakažlivým soundtrackem (podíleli se na něm kupříkladu Justin Timberlake a Gwen Stefani) a k neuzoufání veselými, bujarými postavičkami, u níž se budou bavit zejména ti nejmenší, nebudete zklamáni a ani ochuzeni o pohádku, v níž láska, radost a štěstí zvítězí nad podlými intrikami… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/10/recenze-trollove-2016-vlasate-panenky-ve-filmu/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama