Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám z filmů s Pierrem Richardem asi nejraději. Myslím, že tady je přesně dosaženo rovnováhy. Pierre Richard je sice klasicky roztržitý, ale ne příliš a není zde jako jednoznačný idiot, pitomec a lůzr. Je například velmi úspěšný donchuán, občas velmi chytře a pohotově improvizuje. Navíc je zde několik klasických a legendárních scén, zejména ta, kdy jej přítelkyně vyhazuje z bytu, včetně úchvatného momentu „tady máš svoje desky …“, či scénky s dítětem na zádech manželky agenta. Je to prostě vtipné, příjemné a vyvážené a má to takový nějaký francouzský šmrnc. Tenhle film mě vždy znovu pobaví a zvedne mi náladu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak hrozně pitomý film jako třeba Seber si svých pět švestek, ale nezáživný tedy je. Pár světlých chvil se najde (a přijdou hlavně v závěru, kdy se Pierre Richard konečně rozpohybuje a začne řádit třeba při šermířském souboji), jenže co z toho, když o osm let dříve vznikl Velký blondýn s černou botou, který je zkrátka lepší. Gérardu Ourymu to prostě mnohem lépe šlo s Louisem de Funésem a Jeanem Paulem Belmondem. Dvě a půl, čistý průměr. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato slabší snímek známého nemehla Richarda. Herec, který postavil svou kariéru na roztržitosti, smolných pádech anebo prostě na své umíněné hlouposti v tomto filmu toho příliš nepředvedl. Rána deštníkem má povícero slabších míst než by se na 90 minutovou komedii slušelo. Celý film je postaven vlastně na záměně. A upřímně si myslím že z této taškařice šlo vycucnout trošku více. Příběh hodně vykrádá slavného Blondýna. Gérard Oury tímto filmem zakopává. 50% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Rána deštníkem je jedná z nejlepších komedii Pierra Richarda vůbec! Ze začátku jsem nečekal že dám 5 hvězd.Pierre je obyčejný reklamní herec-děvkař,ale díky náhodě se zamotá do mafiánské konspirace.Stávají se mu divné věci,poznává divné lidi až se dostane do Saint-Tropez a celou dobu si myslí že jde o film.Ale všechno kolem něho je skutečnost.Žárlivá přítelkyně,záhadný zabiják,tajná policie,to všechno vytváří prostor pro vyniknutí jeho talentu,který vás donutí k nenucenému smíchu jaký jste dlouho neměli. Hodně pomáhá i režisér Gérard Oury,jeden z nejlepších francouzských režiséru té doby. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozevláté blonďaté vlasy, vysoký čelo, upřimný pohled modrých očí a hlavně bezstarostný, klukovský a spontální smích jsou hlavní zbraně Pierra Richarda, kterak dostat do divákova srdce pohodu a vyčarovat i v chmurné tváři úsměv. V tomto filmu Pierre používá ještě jednu zbraň, deštník a rány které s nima rozdává jsou napuštěné zřeštěným humorem, plných inteligentních odkazů na různé filmy či němé grotesky. Ve spoustě zábavných scén, kolikrát založené na neuvěřitelné pohybové chaotičnosti Pierra Richarda mě zůstane uložena v srdci, taková nenápadná scénka, jak Pierre Richard stojí v obleku v bazénu a začne se se strašně smát, něco tak upřimného jsem ve filmu dlouho neviděl. Skoro se mě z toho chtělo plakat štěstím- fakt. Pierre Richardovi, klaunovi s černým kulichem, fialovýma kalhotama a autem co se zmačknutím jednoho knoflíku a jedné páky promění v postel, aby se mohl hned milovat se spolujezdkyní, / zejtra jedu se svým vehiklem do autoservisu / stačí jeden deštník, aby dodal jeden z nejluxusnějších pocitů na světě - dobrou náladu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Námět filmu vycházel ze skutečného případu smrti bulharského disidenta a spisovatele Georgije Markova (1929-1978), který byl zavražděn v Londýně. Vyšetřováním se zjistilo, že smrt způsobilo bodnutí do stehna deštníkem, na jehož špici byla umístěna kulička napuštěná jedem. Dodnes není úplně jasné, kdo za vraždou stál. Pravděpodobně to byla KGB. (argenson)

Reklama

Reklama