Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nejakýtalent a tento film to len potvrdzuje. Ide o pekný snímok o umelcovi s ozajstným zlatým hlasom a ktorý dokonca spieval aj na Slovensku, hoci ako Walesan asi nemá ani šajnu, kde to letel. Zároveň je to taká milá prehliadka najkrajšieho veľrybieho páru na svete. Spolu s frajerkou vážili minimálne štvrť tony. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Do posledních 5 minut jsem si říkal, že snad neexistuje životopisný film o obyčejnějším chlápkovi než je Paul Potts. Je vskutku zajímavé, že se tvůrci vrhli do zpracování Paulova života před jeho šancí, spíš než aby dali přednost jeho proslavení. Zpočátku to fungovalo velmi hezky, hlavně vyobrazení Paula jako skutečného outsidera se povedlo, ale posléze už kolejnice nebyly zdaleka tak namazané. Ono když v době na pomezí peripetie a katastrofy řešíte raději Paulovu bouračku na kole než jeho cestu talentovou soutěží, tak není divu, že to diváka zdaleka tolik nenadchne. Je to jako kdyby v Milionářovi z chatrče všechny retrospektivní vzpomínky do minulosti při pokládání otázek byly chronologické a o žádné vědomostní soutěži by nebyla do posledních 10 minut ani zmínka. Pak by ten výsledek 8:0 v Oscarech a 47 tisíc-2 tisíce v počtu hodnocení nebyl tak propastný. To jen k příčině, proč film není extra ničím výjimečný, bohužel. Jinak ale jde o pohodovou nenáročnou komedii, na které mě v rámci postav asi nejvíce zaujal vztah Paula s jeho otcem a krásná Valeria Bilello. Pro obyčejné lidi, jejichž snem je, aby o nich byl v budoucnu natočen životopisný film, je Životní šance skvělou motivací. Životopisný film o Paulu Pottsovi ale šel natočit daleko lépe. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, že svoje hodnocení možná změním. Směrem dolů samozřejmě, opačně ani náhodou. To spíš budu slavným zpěvákek v opeře, což v mém případě nehrozí. Možná v příštím životě... Ale teď vážně. Už jsem to psal někdy minule, že se asi na filmy podle skutečných událostí přestanu dívat. A zase jsem vyměkl. Přiznám se, asi to bylo tím včerejším pěkným počasím, fakt sám nevím. Příběh Paula Pottse má všechny znaky typicky amerického zpracování. Obrovská spousta klišé, velká předvídatelnost a hlavně hlavní hrdina, který mi někdy spíše připomínal ochočenou ovci, která dělá jen to, co se jí řekne. Tohle všecno aspoň trošku zachraňuje první třetina filmu, pár vtipných scén a starý mazák Colm v roli jeho otce, který dělá, co se jen dá. Nevím, jak je tento příběh věrný tomu skutečnému, nicméně moje celková spokojenost je opravdu velmi, velmi malá. Tři mínus. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ač jsem dobrou polovinu tohoto zdlouhavého filmu vrtěl hlavou nad rozkouskovaností scénáře a prázností jednotlivých zápletek, dokonce se i popadal za hlavu když přišla řeč na talentovou show, samotné příhody ze života smolaře Pottsyho na tom byly podstatně lépe. Ale teprve když mi docvaklo, že se jedná o příběh založený na skutečných událostech, pro mě zpětně začal dávat film smysl i jako celek. Dokonce jsem díky němu dokázal ocenit i ty šíleně silné hlasy zdejších zpěváků. Naopak na mém názoru na talentové soutěže ani jejich účastníky se ani pomocí toho operního talentu nepodařilo změnit zhola nic a sám bych raději viděl střízlivější a "reálnější" závěr, kde by se z libovolného fikčního hrdiny nutně nestala prvotřídní hvězda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická pohádka podle skutečného osudu začíná krásně svěže a britsky vtipně, žel zanedlouho zadrhne, poztrácí švih a vlastně i zajímavost - ono také s těžkotonážní operní hudbou, již hlavní postava vyznává, se v tomto módu operuje dosti nesnadně. Povznášející závěr před porotou soutěže "Británie má talent" samozřejmě divákův pocit vyspraví. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama