Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv by obrázky a jméno režiséra mohlo evokovat, že se bude jednat o další variaci na videoherního Postala, není tomu tak a já dokonce musím napsat, že Uwe Boll natočil smysluplný film. Assault on Wall Street je celkem uvěřitelné a docela depresivní drama o tom, kam může obyčejný člověk zajít, pokud přijde úplně o vše. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nevím když si vezmu celou Bollovu tvorbu a porovnám některý jeho sice trapný, ale velezábavný kousky s tímto filmem, tak mi z toho vychazí, že to hodnocení je tu poněkud ustřelený a přehnaný. Purcell se snaží hrát co to dá, ale nepřesvědčí no a celý film se tváří hrozně drsně a seriozně až na to, že výpovědní hodnotu má naprosto nulovou. Ta myšlenka kterou se tu tvůrci pokouší prosadit prostě nefunguje a tak z toho je jenom další tuctový příliš vážně pojatý akční béčko z rádoby poselstvím. 35% ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ani se mi tomu nechtělo věřit. Je to sice průměrný film, ale na Bolla to jde. Sice je to fakt blbá zápletka o pomstě, ale budiž. Také mi nepřišlo, že by se natáčelo zrovna v New Yorku, ale budiž. Když může být Praha Curychem, proč ne. Ovšem obsazení je vskutku perlička. Purcell jde poslední dobou z jednoho propadáku do druhého, John Heard vypadá, že každou chvíli zakuká na infarkt, nezdravě nateklýho Furlonga asi vytáhli rovnou z podstolu nějakýho baru, ale aspoň mu zakryli ten bílý prášek pod nosem a Keith David s Michaelem Paré jsou jen figurky co tlachají u oběda. Nutno připomenout Erica Robertse, který stárne rychlým tempem a jeho charizma už není to co bývalo, o herectví mluvit nelze. No máme tu pěknou sbírku zapadlých hvězdiček, které tenhle snímek moc nerozzářili. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Boll se celkem s přehledem přiblížil ke svému zatim nejlepšímu kousku,kterým je pro mě Rampage.Je celkem fuk,že celý Útok na Wall Street je poněkud prkenný a minimálně půlku filmu,než se začne něco dít je to docela nuda (i když ta pomalu hmatatelná bezmoc hlavního hrdiny je hodně nepříjemná).Ve chvíli když se totiž začne něco dít to stojí za to a ani by mě nepřekvapilo,kdyby se v Americe takto někdo snažil vyřešit svůj problém.Boll tentokrát na své režijní horské dráze vyjel poměrně vysoko (a to i přesto,že talent na výběr nevhodné hudby do filmu mu zůstal)...80% ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Assault on Wall Street není film, který se dělá pro komerci. Nejde ani tak o rozpočet, jako o (ne)zkušenost celého štábu, včetně scénáristy. Občas je film nelogický, místy, až hodně předvídatelný a hlavně, co krucinál dělala ta policie ? Po zhlédnutí tohoto filmu mám pocit, že můžu kamkoliv nakráčet a vystřílet všechno co se mi dostane pod ruku a nikdo mě za to nechytí. Každopádně tento film není o kvalitě kamery, hereckých výkonů nebo logičnosti děje. Je to o poselství. První polovina filmu není scifi. Tyto skutečné věci se dějí skutečným lidem po celé planetě a všichny kravaťáci, kteří vydělávají na bankrotu jiných by měli pochcípat do posledního. Film může vyvolat spoustu morálních otázek. Zasloužili si zemřít ? Vždyť jen dělali svou práci, snažili se přežít jako všichni ostatní. No, Hitler taky jen dělal svou práci, ale to neznamená, že to bylo dobře. Samozřejmě druhá hlavní otázka, opravdu násilí řeší všechno ? Nemá se člověk (hlavní hrdina) prostě jen smířit se svým osudem, popřípadě se doprošovat spravedlnosti u soudů ? NE... násilí byla vždy jediná věc, která dokázala něco změnit. Všechny bankéře by měli nechat popravit za jejich činy. Pak by si nikdo nedovolil dělat ohavnosti, které dělají....a přesně o tomhle je Assault on Wall Street. *SPOILER* Jsem rád, že se zde neprojevil klasický model filmu - hrdina se otočí proti systému, zákonitě musí zemřít ( Ctihodný občan ). 65% za zpracování - 95% za poselství = 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama