Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

provitamin 

všechny recenze uživatele

Originálne inovatívne riešenie finančnej krízy a zvlásť dobrá štruktúra filmu, konkrétne jeho tématické rozdelenie na dve polovice. V prvej polke teepack postupne stratí všetko, dosiahne úplné dno a to všetko kvôli finančným poradcom, maklérom, bankárom, právnikom, proste kravatkárom, ktorí sú tu ako hlavní záporáci a v divákovi sa zatiaľ hromadí zlosť, depka, frustrácia zo systému, kde bežný človek je len bezvýznamná položka, ktorá je zaujímavá len keď má peniaze, ktorú treba čo najviac ošklbať, zatiaľ čo väčšina majetku sa hromadí v rukách malej skupinky tých najbohatších. Potom zrazu príde druhá časť, kde sa to chlapík rozhodne vziať do svojich rúk a srdce až zaplesá, dostaví sa katarzia. Nebyť však prvej časti filmu, tá druhá by nemala taký účinok. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto v klidu. Uwe konečně natočil opravdu vizionářský film :D . Příběh je přímočarý jak supermanův laserový pohled, ale v tomhle případě to není rušivé-spíše naopak. Týpek jede po skluzavce do sraček a je jasné jako facka, kdo že tu skluzavku vybudoval. Takže se náš hrdina nasere a jde vyjádřit svůj velmi osobitý a ostrý nesouhlas osobně přímo architektům skluzavek a cestou na vrchol stihne řádně zprcat i pár dělňasů(však už v Clerks nám bylo vysvětleno, že ani dělníci na hvězdě smrti nebyli nevinné oběti-žejo)...Už si taky leštím kalacha kokoti-a čekám na prvního zmrda co mi zaťuká na dveře s nějákou "úžasnou nabídkou"...... Herecky je to frajeřinka, jen na toho Furlonga je utrpení koukat-hraje dobře ale kdy kurva tak nechutně nakynul? :D .....Nakonec si člověk říká, jak je ten kapitalismus fajn(nebo arogantní?), když v rámci budování a upevňování sebe sama je ochoten vyplodit i takhle protikapitalistické návodnosti...Jak říkám-těším se až lidem začne hromadně takhle vesele jebat. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Boll snad ty sračky točí schválně, protože pak nerozumim tomu, že dokáže natočit a napsat něco, jako je Assault. Ne že by se jednalo o nějaký kinematografický skvost, ale mělo to příběh, který bezprostředně reaguje na aktuální téma ekonomické krize a Boll se tentokráte vyhnul zástupu hereckých hvězd a ze známějších tváří najmul akorát Purcella a Furlonga, přičemž první jmenovaný, ačkoliv není mým šálkem kávy, byl trefou do černého. Zkrátka se jedná o solidní příběh o tom, kam až může finanční krize a bezohlednost velkých korporací zahnat člověka. Jen mi něco říká, že další Uweho dílo bude neskutečnej megashit. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv by obrázky a jméno režiséra mohlo evokovat, že se bude jednat o další variaci na videoherního Postala, není tomu tak a já dokonce musím napsat, že Uwe Boll natočil smysluplný film. Assault on Wall Street je celkem uvěřitelné a docela depresivní drama o tom, kam může obyčejný člověk zajít, pokud přijde úplně o vše. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit vlastním očím! Tohle, že natočil Boll? Nenapadá mě logické vysvětlení jak je to možné. Ale měl bych 2 teorie. 1) Bolla unesli marťani a přeprogramovali mu mozek. 2) Boll se nějakým nedopatřením podíval na některý z Magnuskových snímků a hnulo se v něm svědomí (a možná taky snídaně). Jinak si nedokážu vysvětlit, že si sám napsal a zrežíroval tohle super drama o ekonomické krizi a skutečných zlodějích v sakách za statisíce. I ta závěrečná smršť je velice dobrá. Žádný filozofický kecy, ospravedlňování nebo snaha vysvětlit nějaký vyšší dobro a ukolébat svědomí. Prostě čistá chladnokrevná surovost. A několik velice potěšujících detailů. Např. závěr v kanceláři a jedna miniaturní drobnost, kterou běžně scénáristi opomíjejí, ale abych tu nevyžvanil spoiler, řeknu jen: "It's down the road, not across the street!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama