Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této dvojce stranil. Melancholické návraty k legendárním dílům dopadají většinou až přes příliš melancholicky. Jinak je to ale u tohoto dílu, který se od prvního naprosto parádně oprostil. Horší je to ale už s humorem, který je častějc trapný, než-li vtipný. A to je popravdě opravdu co říct, protože Jeff Daniels a Jim Carrey tu hrají pořád stejný paka jako před dvaceti lety. Humor ale udělá sakra dost a jeden vtipný moment střídají dva horší, což je škoda, ale nic s tím neuděláme. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání.Většina vtipů vyznivá do prázdna a ten zbytek zase působí trapně.Tohle se teda bratrům Farrelyovým opravdu nepovedlo.Jako podívat se na to určitě dá ale žádnou extra zábavu za tím nehledejte.Určitě nedosahuje kvalit prvního dílu.Věřím že za měsíc si nevzpomenu ani na jednu vtipnou chvíli z tohoto filmu.Vlasně už nevím teď,den po zkouknutí.Což hovoří z vše. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Návrat vskutku osobitého rázu, oproti legendární jedničce rozdílný snad jen v tom, že "Blbý" je tentokráte "Blbější" a "Blbější" je nyní "Nejblbější" (jestli mi rozumíte..). Ano, je to nečekaně blbé, ale pouze v tom smyslu, že příběh většinou jen recykluje staré vtipy a situace a jako celek se podobá něčemu, co pod tíhou blížícího se zvonění načmáralo před hodinou na kus papíru osmileté dítě. ALE většina jednotlivých, ať už převzatých či originálních vtipů, si drží obdivuhodnou úroveň a hlavně je jich i na jednu scénu vždy tolik, že pár těch trapných lehce mezi ostatními zapadne. Z Carreyho i Danielse vyzařuje neskutečná živelnost a své postavy si nevídaným způsobem užívají, ale o to víc mě těší fakt, že náhlé záchvaty smíchu nebyly nikdy způsobené jejich pitvořením, nýbrž vždy promyšleným či zkrátka správně ujetým fórem napsaným ve scénáři. Jistě jsem se nechal dost ovlivnit vynikající atmosférou v přeplněném sálu, ale důležité je, že utracených peněz zkrátka a dobře nelituji, takže nad čtvrtou hvězdou jsem se rozmýšlel opravdu dlouho - ta ale přeci jenom pasuje, při vší úctě, k trochu vyspělejší formě zábavy... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Doprdele, to je tá najnudnejšia vec, akú som kedy počul.“ Hoci som bol na jednotke v kine a dobre si pamätám, že v temných 90. rokoch bolo len málo väčších hviezd než Jim Carrey, na dvojku som sa netešil. Nešlo o mizerný prequel. Dokonca nešlo ani o to, že podobný typ humoru mi už v tridsiatke nepripadá taký vtipný, ako v trinástke. Išlo o to, že Carrey a Daniels mi pripadali z fotiek z nakrúcania ako psychopatické hororové kreatúry a nie ako komické postavičky. Vo filme to ale prekvapivo funguje a väčšinu času som sa nezamýšľal nad tým, že obidvaja sú duševne chorí jedinci, ktorí by sa mali liečiť. Veľmi ma prekvapivo, že (napriek dvojhodinovej stopáži, blbému scenáru a desivým fotkám z nakrúcania) film obsahuje množstvo scén, ktoré ma rozosmiali (bicykel, tornádo, spievajúci nanorobot liečiaci rakovinu, adresa odosielateľa verzus prijímateľa, prebaľovanie, babička, syn zabitý na motorke, arašidové maslo, pes, vlak, takmer-upálenie, Harry v päťdesiatke so šokom zisťuje, že jeho japonskí rodičia nie sú jeho biologickí rodičia). Niektoré fóry sú zastarané a nevtipné (bitka s nindžami), ale nie je ich veľa. Najlepší film bratov Farrellyovcov od Niečo na tej Mary je. Ale faktom je, že ku koncu už sa to ťahá ako eidam v cesnakovej polievke. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který se zasekl v čase. Vyjít to v devadesátkách pár let po jedničce, asi moje pubertální já skáče radostí. Nyní už ovšem tento styl humoru působí malinko vyšeptale a celý film i dost zbytečně. Na poměry posledních komedií bratří Farrellyů je to ale vlastně stále neurážející jednohubka. Na vrásčitý ksicht Jima Carreyho už je ovšem při těch jeho klasických eskapádách docela děsivej pohled. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Bratia Farrellyoví sa nemohli skontaktovať s Bradym Bluhmom, aby znova stvárnil rolu Billyho. Nakoniec ho našli na Facebooku, avšak kvôli príkazom štúdia musel aj tak prejsť konkurzom. (Da_reba)
  • Dňa 15. júna 2017 Ministerstvo spravodlivosti Spojených štátov amerických vznieslo obvinenie, že peniaze použité na výrobu filmu boli ukradnuté z malajzijského vládneho investičného fondu. Red Granite Pictures popreli, že by vedome prijali ukradnuté peniaze. Prokurátori tiež podali na federálnom súde sťažnosť na prepadnutie práv, aby sa zmocnili vlastníckych práv k filmu, ako aj práv k filmu Ocko je doma z roku 2015. Red Granite neskôr zaplatili 60 miliónov dolárov v mimosúdnom vyrovnaní. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama