Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

Fuckmaker 

všechny recenze uživatele

Když jsem se večer, unavený po práci, usadil k televizi s naivní představou, že se u Kingova hororu budu bavit, ještě jsem netušil, že to bude taková kravina. Kravina plná koček, nelogických myšlenkových pochodů hlavních postav a atmosférou napínavou asi jako vyhlašování cen Zlatého slavíka za nejlepšího zpěváka. Jednu hvězdičku dávám za krásnou úvodní píseň a naštěstí krátký děj. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, jediná ľakačka (aj to na samom začiatku) a kopa nudy. Iste, bolo by fajn, keby autori viac stáli na strane zla, než na strane ľudských hrdinov (ako niektorí píšete), ale to by zlo musel stelesňovať niekto iní - táto mačkofóbna dvojica synčeka a mamičky je tak nesympatická a otravná, že by som ich osobne nakŕmil Whiskasom. Povedal by som, že ktorákoľvek z priemerných adaptácii Kingovho papierového diela je lepšia, než tento nezmysel. Svoje rozhodnutie medzi týmto a GINGER SNAPS, ktoré íšlo v rovnaký čas na inej televízii, som teda dve hodinky po polnoci trpko oľutoval. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největším problémem Sleepwalkers je docela velká dávka nudných pasáží, které mě během filmu několikrát doslova uspávaly. Dále pak hodně průměrné herecké výkony většiny aktérů a nepříliš záživná atmosféra. Pořádná dávka hororové atmosféry se totiž ukáže až téměř na konci, kdy dojde k finální bitvě o přežití. Prostřední pasáž je totiž vyplněna spíše romantikou okořeněnou o několik humorných scén dochucené černým humorem. Například scéna, při které zemře učitel je po trikové stránce téměř katastrofální a speciální efekty jsou k smíchu, ale zase jsem se u ní pobavil díky několika peprným hláškám. Samotné speciální efekty ve zbytku filmu jsou rovněž na velice průměrné úrovni, ale několik záběrů hlavně co se proměny týče se tvůrcům docela povedli. Především pak ve scéně, kdy dívka tančí s Charlesem v jeho domě. Zde mě však spíše než samotná nestvůra zaujal hudební doprovod. 5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ešte v poriadku. Keď sa ale odkrjú všetky karty na stôl a príbeh sa rozbehne, tak je zrazu zle. Postavy sa chovajú absolútne dementne. Tanya má zopár krát behom deja možnosť utiecť, ale nepochopiteľne váha. Policajt odhadzuje zbraň. Policajt netrafí cieľ z troch metrov, atď. Horšie ale je, že v celom tom chaose som necítil skoro žiadne napätie, ktoré bolo cítiť v spomínanom úvode. Najviac tak potešili cameá, zaregistroval som však iba Kinga a potešil najmä Ron Perlman. V oboch prípadoch bol ich výstup vtipný, okrem toho ale u Sleepwalkers akýkoľvek nadhľad absentoval. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa rozhodoval čo tomuto filmu dať. Nakoniec som sa priklonil k trom hviezdičkám lebo prečo nakoniec nie. Je to príjemný oldschoolový hororík, ktorý sa na nič nehrá a aj keď na svoju dobu je už celkom zastaralý so smiešnymi trikmi má to svoje osobné kúzlo. Znova to nie je horor pri ktorom by sme si hrýzli nehty od strachu ale pár scén je príjemne mrazivých a pri ostatných sa dá aspoň dobre pobaviť. Brian Krause sa do úlohy navonok uhladeného no v skutočnosti krvilačného ´upíra´ dokonale hodí a to isté sa dá povedať aj o Mädchen Amick v akejsi predchodcovskej úlohe úbohej dievčiny, ktorú si rodinka vyhliadla. Za úlohu nemá nič iné než sa tváriť naivne a usmiato a keď to nastane má začať kričať o pomoc a utekať. A to jej ide celkom obstojne. Krásne na tomto malom filme sú miniroly dnešného Hellboya Perlamana (jeho veľká scéna je jednou z najlepších a najzábavnejších zároveň), samotného Stephena Kinga, Tobeho Hoopera alebo Marka ´Luka´ Hamilla. Pre niekoho môže film nadobudnúť status kultu ale pre mňa to bola jednorazová oddychovka na dlhý letný večer. King má oveľa viac rozhodne lepších adaptácií. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Sleepwalkers bol prvým filmom, ktorý King napísal a ktorý nebol založený na jednom z jeho už existujúcich diel. (Arsenal83)
  • Počas otázok a odpovedí na oslavu 25. výročia filmu v roku 2017 režisér Mick Garris prezradil, že pieseň od Enyi „Boadicea“ bola vybraná pre film len preto, že zo všetkých skladieb, ktoré mu v tom čase poskytla spoločnosť Sony Music, to bola jediná skladba, ktorá bola v súlade s tónom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama