Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

Fr 

všechny recenze uživatele

Neměla byste opouštět tento život bez toho, aniž byste si uvědomila, že za to stojí….. V tomto malém lidském příběhu o několika osudech si na své nepřijdou pouze hledači a sběratelé mouder, ale též milovníci psychologických studií. Co jiného je pohled do života sebevraha. Jací jsou lidé s přáním umřít? Blázni? Nebo jsou jen nešťastní? Šílenství je neschopnost vyjádřit své vlastní myšlenky. A sebevrahové mohou být lidé, pro které jsou pravdivé příběhy nudné. V obou případech jde o záchranu duše. Dokázat si uvědomit tu krásu ŽÍT S VĚDOMÍM ŽIVOTA! Třeba to s pomocí Veroniky dokážete i VY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Veronika se rozhodla zemřít je asi jediná knížka, kterou jsem od Paula Coelha četla, a přesto, že nepatřila mezi ty nejhlubší a nejoriginálnější, měla celkem dobrou poentu, hodně zajímavé myšlenky a výborně zobrazené ty zvláštní a křehké vztahy mezi lidmi v léčebně. To všechno se ale v tomhle filmu z příběhu jaksi vytratilo a zůstala jen jakási obyčejná historka dvou lidí, co se dají dohromady po společném pobytu v blázinci... ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Po umeleckej stránke niet filmu čo vytknúť. Kedysi som čítala knižnú predlohu a ako vždy-kniha vedie na plnej čiare. Plný počet nedám ale predovšetkým preto, že považujem sebevraždu za najzbabelejšiu a najjednoduchšiu cestu zo sveta. Ujsť vie každý, ale zostať a snažiť sa niečo zmeniť k lepšiemu, odraziť sa od dna, to už chce nejakú odvahu! Akceptujem ľudské emócie a slabosti, ale Veronika mi zostala cudzia... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Emo č. 1 Sarah Michelle Gellar chce umrieť. Emo č. 2 Erika Christensen na tom tiež nie je bohvieako a tak príliš nepomôže. Našťastie je tu emo č. 3, záhadný nemý citlivý mladík, ktorý možno odpovede Veronike poskytne. Ako úlohu zohrá psychiater David Thewlis? Chystá sa tu nejaká habaďúra? Nechcem nikomu brať jeho citovú za angažovanosť a vcítenie sa do príbehu, pretože sa dá pochopiť. Nechcem ani kritizovať divákov, pre ktorých je Veronika iba lacným gýčom. Vlastne somv tomto pprípade celkom nestranný. Napriek úvodnému cynizmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nic od Coelha jsem v době vidění filmu nečetl. Filmu by určitě prospěla delší stopáž a bohatší scénář - ten použitý nezvládá krásné audiovizuální stránce dodávat plnohodnotný podklad. Osekaným způsobem působí jak Veroničin obrat, tak i vztah doktora Thompsona s Mari, což sice neubírá celému dílu na funkčnosti, ale při jeho atraktivitě je to škoda. Úvodní sekvence je šestihvězdičková. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scénář napsal Robert Hanley. (AngelusCZ)
  • Na motivy knižní předlohy "Veronika se rozhodla zemřít" od Paula Coelha se inspirovala i kapela Saturnus a albem z roku 2006 "Veronika Decides to Die". (Seabeast)
  • Filmovalo sa predovšetkým v americkom štáte a meste New York. Natáčanie trvalo od 12. mája 2008 do 21. júna 2008. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama