Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 2012. Dva bývalí partneři z oddělení vyšetřování vražd luisianské státní policie Martin Hart a Rustin Cohle jsou samostatně vyslýcháni dvěma vyšetřovateli. Ti se jich vyptávají na vraždu prostitutky Dory Langeové, k níž došlo před sedmnácti lety. Zatímco se detektivové vracejí k případu, na povrch vyplouvají nejen detaily onoho trestného činu s okultními podtóny, ale i střípky z jejich nepříliš pevné spolupráce a osobních životů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od počátku si autista Cohle získal sympatie. Typický ušácký správňácko - nafoukaný frája Hart přirozeně menší, ale nutno uznat, že málokdo by se na tu roli hodil líp než Harrelson. Hned od počátku je jasné, kdo tu bude na přemýšlení a kdo na to ostatní. Rozjezd pozvolnější, ale jak se říká - první vyhrání... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradičný otvarák detektívneho seriálu, pretože.... no začneme v súčasnosti, respektíve v roku 2012, a dozvedáme sa podrobnosti prípadu z roku 1995. Vlastne prípadu dávno vyriešeného a cliffhanger pilotu spočíva v tom, že po 17 rokoch sa objavil prípad veľmi podobný. Čo z toho vyplýva? Dozvieme sa samozrejme neskôr. Dvojica poldov je podarená, nie úplne klasická buddy dvojica, ale ako pre koho, niekto sa na ich komunikácii môže skvele pobaviť. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Vraždu mladej ženy v záhadnom okultistickom štýle riešia dvaja diametrálne rozdielny detektívi. Kde jeden ponecháva priechod svojim myšlienkam na povrch druhý je stelesnením chladnej racionality. Na príbeh sa pozeráme z odstupom 17 rokov kedy dvojica mladých detektívov spovedá práve túto dvojicu vyšetrovateľov. Prevedenie: Okolo seriálu je veľký hipe a Louisiana v deväťdesiatych rokoch je ako stvorená na podobné vyprávanie ale ja som sa proste nudil. Kým som dopozeral tento pilot 3x som zaspal. Charaktery sú dokonalé ale niečo mi tam stále nejde podľa nôty, len ešte musím zistiť čo? 56% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel získal moju pozornosť od začiatku, prelínanie deja medzi rozhovormi vyšetrovateľov v súčasnosti a ich pátraním v minulosti seriál oživil. Začiatok viac ako dobrý, dvojica detektívov stvárnená ozaj dobre, príjemné prostredie periférie mestečka v Louissiane dobrým prostredím pre kriminálny seriál. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož už dlouho slýchám o tomhle seriálu samou chválu, řekla jsem si, že mi 20 rozkoukanejch seriálů nestačí, a přidám tam další. Ovšem vůbec toho nelituju. Hned první díl totální mrda, v dobrým slova smyslu, samozřejmě. Skvělá atmosféra, postavy Cohla a Harta jsou skvěle napsaný a ještě líp zahraný plus ty kontrasty mezi nima jsou výborný. Protože jsem fanda obscénních výjevů, zvrhlejch vražd a satanistickejch rituálů, musím říct, že i když jsem filmů a seriálů s podobným tématem viděla už nějaký ty desítky, pořád mě to fascinuje a jsem ráda, že se to vyskytuje i v tomhle seriálu. Mám z toho trochu Hannibal feel, hlavně ty rohy. :D Co víc k tomu říct? Skvělej díl na rozjezd plus skvělý vyprávění, nic víc myslím netřeba říkat. Hodnocení: 9/10 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama