Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nechápu. V dnešní době je v ČR i SR nespočet šikovných a nadaných kreslířů, tak proč se snažíme dohnat svět počítačem, na který nemáme peníze? Takovou animaci vidím na Déčku v těch nejhloupějších animáčích pro nejmenší. A taky nechápu, proč se příběh musí šroubovat na mafiánské téma. Jakoby tvůrci chtěli mafiánský film, ale protože nedokázali vymyslet kloudnou zápletku, vrazili do pohádky jako válku gangů. Tak zklamaný jsem byl naposledy u české "Doby ledové" Kozího příběhu. Knížku si určitě číst nebudu. Odpad nedám jen z důvodu závanu vlastenectví. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Kouzelný svět postavený na geniálním nápadu nabízí nepřeberné množství možností jak ho rozvinout a naplnit. Zejména když má ve výbavě i docela schopnou animaci. Místo toho je však zcela vyprázdněn, znásilněn a narván do šablony nápaduprosté rádoby akční nudy, postrádající nejen nadhled, ale také hravost a humor. Na druhou stranu mě Lichožrouti dokázali i překvapit. Nepamatuji totiž animovaný dětský film, ve kterém by tolik postav tak nekompromisně pomřelo. ()

Reklama

palmovylist 

všechny recenze uživatele

No...děti to při sledování i vcelku bavilo a to je asi cílem tohohle filmu. Ale musím uznat, že ten děj byl tak zoufale klišoidní a nezajímavej (a nevtipnej), že ho nemůžu ohodnotit líp, než slabší průměr. Poměrně se mi líbila pro mě atypická animace. Film podle mě nedokázal vůbec využít myšlenku ponožek, jejich "světa" a využít toho pro nějakou kvalitnější myšlenku nebo vtip, což mě mrzelo....45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na Lichožroutech vidíte špatného. Mně to přišlo docela hezké. Třeba animace byla naprosto hodobóžová. Tam jsem si tu vymalovanou Prahu vysloveně užíval. Příběhově to také nestrádalo a hlasově jsem s radostí hádal, kdo je jaký herec. Jediný neduh vnímám maximálně v tom, že bych to klidně viděl trošku kratší. Nicméně mě se na neduhy moc nemůžete ptát. Já nejsem dítě, pro které je to primárně určeno. I tak jsem ale byl spokojený, hezky se mně na Lichožrouty koukalo a některé hlášky si rád zneužiju do běžného životního moudra. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale celá myšlenka okolo ponožek se mi velmi líbí, a nutno říct, že se kolem nich podařilo vystavět celkem napínavý, docela zábavný a relativně originální příběh, který dovede zaujmout nejen dětského diváka, na kterého je primárně cíleno, ale i dospělého diváka, který si tu to svoje najde. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama