Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Číst knihu byla pro mě ztráta času, když už mě znudily první stránky, tak jsem doufal, že to jako film bude koukatelné. Je to koukatelné, ale celé je to nudné, nezáživné, někdy i trapné. Když si vzpomenu na Čtyřlístek, který animačně byl zvládnut jako počítačová hra, pořád to bylo zábavnější a zajímavější než tohle... Profesor mi zde připadá jako nevyužitá postava. Prostě tu je někdo, kdo lichožrouty vidí a nějaký větší účel má pak až ke konci. Nepobaví to a příběh je sám o sobě nezajímavý - prostě gangsterka o gangu zlodějů ponožek. Rádoby akční, ale i ta akce je nijaká. Jo, a taky zde umře celkem dost postav. Hvězdička za animaci Prahy, ta se jim povedla. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je to cesky animak, tak to vazne neni tak spatny. Film mel dej a skutecne o neco slo celou dobu. fakt je ten, ze dech to ztracelo a jedini, kteri to jednoduse daji vedet v kine jsou deti, protoze se zvysi v kine ruch. Takze se zacinaji nudit. Tvurci nasadi na zacatku vysokou latku, ale pak maji velke problemy dej gradovat a zvysovat tak platnovou pritazlivost. To se trochu nedari, ale v detskych ocich to preci jenom byl zazitek. Kozi syr ani Ctyrlistek tomu nesahaji ani po kotniky. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o náš film, to je pomerne prelomová vec. Lenže zaujímavá výtvarná stránka je nevyužitá a originálny námet je dosť slabo rozvinutý. Náznak určitého gangsterského nádychu ma v rozprávke najprv zaujal, ale potom to vyšumelo podobne nezaujímavo ako pri ČÍSLE 9... Znesiteľné skôr pre detské publikum... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Čím začít jiným, než doslova kouzelnou animací…tak tohle je fakt věc. Ale co dál? Určitě jde o originální počin, tím myslím celkový nápad s tvory pojídajícími jeden z páru ponožek. Každopádně dál už začínám mít jisté problémy. Neznám knižní předlohu, ale nemám důvod nevěřit zdejším komentujícím, že její celovečerní verze jí nesahá ani po kolena. Absentuje nadhled, vtip a prostor víc rozvinou lichožroutský svět. Z pohledu nezletilého diváka jede, filmovými minutami omezený příběh, hlavně sirovou cestou a zapomíná na křehkou dětskou duši...no a hádám, že na nezletilého diváka se mělo myslet v prvé řadě. Takže za mne určitě proč ne?....mělo to své osobité kouzlo. Každopádně, co se týče těch nejmenších, tak mám trochu strach. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že trailery nelze brát vážně a věřit jim. Když jsme si vybírali, na co dneska pojedeme do kina, syn si podle traileru vybral tohle. Nadšený jsem z toho nebyl, protože mě trailer zrovna dvakrát nenadchl a podle něj to vypadalo, že v něm odhalený příběh neutáhne celovečerní formát a bude to nuda. Ale jeli jsme a já teď nelituji. Lichožrouti jsou naprosto parádně animačně zvládnutí, to vystižení Prahy mě úplně strhlo (a to nejsem Pražák a Praha se mi vzhledově vůbec nelíbí). Postavy jsou fajn. Ženu docela mrzelo, že některé postavy normálně zemřou, ale mě to přišlo naopak překvapivě dobré. Bytosti prostě umírají. nebylo to nic explicitního. Namluvené to bylo taky fajn. Asi to mohlo být, pravda, trochu živější, ale to pozvolnější tempo mi nijak nevadilo. Nakonec z toho vyšel fajn český animák se sympatickými postavičkami a dobrý zážitek z kina. 3.5* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)

Reklama

Reklama