Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje absolutně nejoblíbenější Pythonovské dílko, i když přiznávám, že co se králů britského humoru týče, obzvláště ohledně TV "seriálu" mám docela mezery ve vzdělání. Nemůžu to popsat, musíte to vidět. Nejoplzlejší, nejnechutnější a možná právě proto nejnezapomenutejnější pythonovský film obsahuje spoustu zcela zásadních věcí, např. přístroj který dělá "Ping!", hodinu sexuální výchovy, smysl života, nezapomenutelnou píseň Erica Idlea, a hlavně a především Middle Of The Film...Jsou ti chlapi vůbec normální? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se Smyslem života mám podobný "problém" jako s Monty Pythonovským snímkem A teď něco úplně jiného; tzn. roztříštěnost děje a nevyrovnanost, co do množství a kvality humoru (jeden geniální vtípek, po něm následuje trapná scénka, další super joke, pak nudný výstup). Vtipnost a originalitu Smyslu upřít rozhodně nemůžu, bavil jsem se dobře, ale stejně jako v případě A teď něco úplně jiného, dávám "pouze" 4*. "-Pane! Je po útoku pane. Zuluové se stahují. -Tak fajn. -Divize C vybita, pane. Ztratili sme spojení. Sekce F hlásí 40 mrtvých. -Aha. -Celkem takových 150 mužů, pane. -No fajn. -Konečné číslo ještě neznáme, pane, ale těžce raněných je taky hodně...-Jenže já, seržante, mám jinačí problém. Jeden z důstojníků přišel o nohu..." P.s. kapitolu č. 6-Léta podzimu, doporučuju méně otrlým divákům raději úplně přeskočit ;-) ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Třetí film Monty Pythonů, který ale ambice a znaky filmu zcela postrádá. Děj je rozkouskovaný do typických montypythonovských skečů, jakási vypravěčka nás upozorňuje na okamžiky, kdy se film blíží půlce, a kdy konci. Tady zřejmě asi ani nebyla snaha, aby film působil jako celek, což nejlépe dokládá krátký před-film a jeho pozdější „invaze“ do filmu hlavního. Smutnější než samotná forma ale je, že řada scének je na Pythony překvapivě slabá až nudná. Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale tohle představení mých oblíbených komiků mě hodně zklamalo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezaujíma, prečo má tento film 83 % a jemu podobným sračkám dávajú užívatelia bez problémov odpadové hodnotenie. Nezaujíma ma, či skupina Monty Python je kultová. Pre mňa je nepochopiteľná a preto sú dve hviezdičky pochopiteľné. Dokázal som odsledovať celý film napriek tomu, že dominantnými pocitmi, ktoré vo mne vyvolal bola nuda a trápnosť.Tých pár zábleskov humoru na lepšie hodnotenie určite nestačilo. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled skutečně neotřelých a často dost drsných, ale vtipných scének. Pohromadě to sice moc nedrží, ale to ani normální Pythonovská představení. Musím říct, že mě vůbec nebavil předfilm s pojišťovnou, pak už je to ovšem špičková zábava. Filmu překvapivě pomohl mistrovský dabing. Skvělé jsou písničky o početí, Galaxy Song a Penis Song. Za nejzdařilejší scénky považuji hodinu sexuální výchovy nebo návštěvu Smrti na konci. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení segmentu "Crimsonova permanentní pojišťovna" se Terry Gilliam nechal trochu unést a místo původně plánovaných pěti minut se dostal na třicetiminutovou stopáž. Tvůrci tuto pasáž nakonec zkrátili na 16 minut a udělali z ní samostatný předfilm. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat: "Monty Python's Fish Film". (Kulmon)
  • Zvratky, zo scény v reštaurácii, boli vytvorené zmiešaním zemiakov, vody a posekanej surovej zeleniny. (HelenOfTroy)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama