Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 445)

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Ako mladý chalan optimisticky hľadači do budúcnosti som sci-fi žáner žral, no teraz, keď viem, že to bude stále len a len viac na prd, ulietam skôr na fantasy - ale to len tak na okraj, s výsledným hodnotením to má pramálo spoločného. Čo ma tak prinútilo dať filmu priemerné tri *? Pravdu povediac, sám neviem, proste mi tento film nič nedal, no verte mi, že mi to je skutočne ľúto. Nepopierateľne ide o majstrovský film, skvele natočený, napísaný a hlavne zahraný (Brad Pitt dokázal, že patrí medzi najlepších charakterových hercov nielen tejto generácie, nech si vraví kto chce, čo chce), no jednoducho ku mne prehováral jazykom, ktorému som nerozumel. Škoda, možno keď si to pozriem ešte raz... PS: POMO ho tu prirovnával k Vertigu, čo je viac ako irónia, pretože ani ten film ma vôbec nechytil. Na rozdiel od Dvanástich opíc ho však nepokladám ani za príliš dobre napísaný, ani za príliš dobre zahraný a jediné, čo ma na ňom dorazilo bola réžia pána Alfréda... Neviem, niektoré filmy mi proste nie sú súdené. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu patří do Zlatého fondu světové kinematografie!Žádné hluché místo,zápletka vypointovaná.Ten kdo to chce pochopit musí také přemýšlet a ne jen jíst popcorn. Režie je vytříbená a vytváří atmosféru blížící se apokalypsy,prostě Gilliam.Výkony herců jsou také vynikající a hudba je nezapomenutelná.Prostě kult jaký se natočí jen málokdy(a někdy už vůbec).Doporučuji všemi dvanácti :-) ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí asi těžko pochopitelný, ale tím víc přitažlivý Sci-fi. Jeden z nejlepších v daném žánru a pokud budu hodně přísný, tak nejlepší ! Brad Pitt a Bruce Willis opravdu vynikající. Nejlepší je ovšem jedno zdejší hodnocení, pro jehož stvořitele je příběh "předvídatelný" a Brad Pitt "předstírá že hraje". No to je teda pěknej úlet :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální mindfuck :) Parádní snímek a opět jeden z mnoha legendárních devadesátkových klasik. Zejména musím ocenit Bruce Willise, který dokázal přesvědčivě zahrát totálního psychopata a snad ještě víc Brada Pitta...který je...jednoduše bezkonkurenční magor, posuďte sami a jistě mi dáte za pravdu. Možná jeho nejlepší výkon kariéry a to počítám i Finchera...90% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Brad Pitt byl obsazen jako ještě relativně neznámý herec za nízký honorář, nicméně po uvedení 12 opic do kin stihl natočit tři základní filmy, které z něj udělaly hvězdu první kategorie. Mimo jiné šlo také o snímek Sedm (1995). (don corleone)
  • Armáda dvanácti opic je inspirována pasáží z novely Lymana Franka Bauma "The Magic of Oz", v níž dvě knižní postavy přesvědčí dvanáct opic, aby se za nekonečné zásoby jídla staly jejich lidskými vojáky. (3DD!3)
  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno