Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 447)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Především precizní scénář je zárukou kvalitní podívané. Troufám si tvrdit, že na poprvé je tento snímek jen těžko pochopitelný a proniknout do všech zákoutí a spletitostí scénáře se divákovi povede minimálně na podruhé/ třetí. Dá se říci, že po celou dobu trvání snímku nevíme na čem jsme. Spousta klamných odkazů, vedlejších postav. To celé zabalené v typicky Gilliamovském vizuálním hávu s nezaměnitelným rukopisem. Netroufám si tvrdit, jestli jsem tento skvost pochopil skutečně na sto procent. S jistotou však mohu říci, že filmů tohoto typu, s tak velkou dávkou originality a režijní invence je na světě skutečně málo. A když se k tomu připočítá ještě výtečný Willis a Madeleine Stowe, výsledek je skutečně nic jiného, nežli pecková záležitost. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Perfektní, inteligentní, teď už dá se říct kultovní sci-fi s dobrými hereckými výkony a perfektním scénářem. Film, který vás donutí přemýšlet a který nestačí vidět jen jednou. Troufám si říct, že je to možná jedno z nejlepších sci-fi všech dob. Smekám před Terrym Gilliamem a tímto jeho téměř dokonalým dílem a jednoznačným vrcholem kariéry. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bravo! Kradou se mi na jazyk téměř samé superlativy, tak aspoň na začátek zmíním jeden tmavší stín, a to v podobě faktické chyby, kdy je Bruce střelený do nohy, kulhá a o pár hodin později běhá jako rybička. Ale jinak filmu nemůžu (a ani nechci) vytknout vůbec nic. Výborná Gilliamova režie (vzhledem k tomu, že jsem od něj viděl jen 2 Monty Pythonovské filmy, tak velké překvapení), napínavý příběh, inteligentní pointa, propracované hrátky s cestováním v čase, nenápadná, přesto dobrá hudba, zajímavý, mnohoznačný konec, ale hlavně HERECKÉ výkony (zaujme určitě David Morse a Madeleine Stowe, ale svým výkonem mě naprosto uchvátili Brad Pitt, jehož dokonalého cvoka jsem fakt žral a Bruce Willis, pro mě ve své životní roli). Film si určitě hodlám v budoucnu pustit znovu, protože na poprvé jsem opravdu nepobral úplně vše, každopádně doporučuju všem, i těm, kteří se úplně neřadí k fanouškům žánru sci-fi. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nádherné sci-fi, které má všechno, co má dobré sci-fi mít. Výtečnou zápletku, pěkné triky, přesvědčivé herecké výkony (bože, ten Pitt!!!) a hlavně hloubku, jak už je u Gilliama zvykem. Narozdíl od Brazil hodně přístupné, ale přitom nijak triviální a laciné. Gilliamův rukopis dělá z tohoto apokalyptického příběhu strhující a neskonale sugestivní podívanou. Zase jedno sci-fi, které by se mohlo nesmazatelně zapsat do filmové historie. Má na to snad Gilliam nějaký patent? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Webb Peoples, Janet Peoples .. Budoucnost je jasná, budoucnost je ..~.. aneb další reálná „studie" toho, jak naše lidstvo skončí. Napoprvé je to na mozek opravdu náročné, ale to je jen dobře a tak to mám rád. Scénář není zmatený a celá skládačka různých časových rovin má své opodstatnění a drží pevně pohromadě. Nechybí několik zvratů a závěrečná pointa na kterou se nezapomíná. I po několika zhlédnutích je pořád co sledovat - prostě další skvělý, svého žánru dokonalý snímek z dosti úrodné první poloviny devadesátých let. Skvěle jsou zahrané všechny tři hlavní postavy, i když Bruce Willis a Brad Pitt opravdu dominují a oba odvádí výbornou práci. To všechno umocňuje perfektní hudba a geniální Terry Gilliam režie. Opravdu výjimečně napsaná a natočená sci-fi a jeden z nemnoha filmů , který mohu vidět znovu a znovu.. Bravo a jednoznačných plus 100%! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Brad Pitt jako Jeffrey Goines získal za svůj výkon ve filmu Zlatý globus v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • Terry Gilliam měl obavy, že Brad Pitt nezahraje roli blázna podle jeho představ. Proto ho poslal k učiteli, který ho měl naučit rychle, ale zároveň souvisle mluvit. Nakonec stačilo Pittovi sebrat cigarety a roli zahrál přesně tak, jak si režisér představoval. (don corleone)
  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama