Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Prostřední článek Reinlovy výtečné, pohádkovo westernové, trilogie. Rozhodně nejromantičtější ze všech tří dílů. Kdy Vinnetouova láska k překrásné Rybanně je stejně silná, jako jeho touha po míru. Lex Barker nadále dokazuje svou Old nadvládu (děda Firehand a narcis Surehand na něj prostě nemají i kdyby stříleli sebelíp). Přemíra romantiky a dostatek akce, toť je báječné dobrodružství. Zábavný Eddi Arent. Zákeřný Anthony Steel a jeho pravá ruka, démonický Klaus Kinski. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre stredne staré deti, ktorá má v sebe to čaro, že si ju opäť a znovu pozrú všetky generácie. Dobrodružstvá náčelníka Apačov a jeho „brata“ Old Shatterhanda sa síce miestami výrazne odkláňajú od pôvodného románu Karla Maya, ale patria asi k najúspešnejším filmom nemeckej produkcie. Herci ako Pierre Brice, Lex Barker, či Karin Dórová (Ribanna) síce natočili aj ďalšie filmy, ľudia si ich už asi nastálo budú spájať s winnetouovkami. Hoci tento diel nedosahuje kvality Pokladu na Striebornom jazere, nechýbajú mu zločinci (Klaus Kinski), či komediálny zberateľ dobrodružstiev lord Castlepool. Vo filme sa objavuje aj Gojko Mitić, neskorší indiánsky hrdina mnohých filmov. Snímka je plná pátosu, ale dobro víťazí nad zlom. A to je hlavné. Howgh. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když opomenu pár opravdu srandovních okamžiků(A ted nemyslím jenom scéna s medvědem) tak se jedná o celkem jakž takž dobrou Mayovku s perfektní přírodou a celkem dobrým scénářem. Osobně bych řekl že tohle je ten typ kde se vypne mozek a jedete na vlně apačů. Barker je stále borec. A o Kinskim ani nemluvím. Palec nahoru. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně učebnicový případ správně zpracované mayovky. Charakterní hrdina, přesně obsazení ti na vedlejší straně a krásná příroda přímo stvořená pro hrdinství, do něhož občas prosákne i nějaké to odlehčení... Zcela pochopitelně to chce enormní nadhled, jenže ten příběh stojí zato. A mimochodem je to jediný díl, kde Pierre Brice skutečně (čistokrevně) hraje. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na filmových mayovkách se mi (mj.) líbí péče, jakou tvůrci věnovali záporným postavám. V dětství jsem to pochopitelně nedokázala docenit, dnes to ovšem vidím jinak. Mario Adorf, Gérard Barray, Herbert Lom, Rik Battaglia – všichni byli charaktery, byť zápornými. Druhý díl Vinnetoua dělá nezapomenutelným nejen zlomené srdce apačského náčelníka, ale i výkon Klause Kinski. Mimoto je tu stylový příjezd indiánských náčelníků k pevnosti, zamilovaný Terence Hill, dobrá práce pyrotechniků a srdcervoucí okamžik, kdy Old Shatterhand zdvihne ze země plyšového medvídka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Jiné názvy filmu v různých zemích světa - Belgie: Winnetou - Le Trésor des montagnes bleues/Winnetou - De schat der blauwe bergen. Dánsko: Krigerhovdingen Winnetou. Francie: Le Trésor des montagnes bleues. Velká Británie: Last of the Renegades. Holandsko: Winnetou keert terug. Itálie: Giorni di fuoco. Jugoslávie: Vinetu II deo. Rakousko: Winnetou - 2. Teil. Polsko: Winnetou II: Ostatni renegaci. Portugalsko: Winnetou - Revolta dos Apaches. Švédsko: Västerns laglösa. Švýcarsko: Winnetou - 2. Teil. Španělsko: La Carabina De Plata. USA: Last of the Renegades. (hippyman)
  • Pyrotechnik Erwin Lange spotřeboval pro požár v New Venangu celkem 2 000 kg benzínu, 2 000 kg mazutu, 200 kg benzolu, 6 propan-butanových bomb, 20 kg dynamitu, 50 pochodní, 250 kg cementu a 100 elektrických zapalovačů. (hippyman)
  • Piere Brice (Vinnetou) jezdil v tomto filmu na dvou koních - jeden byl využíván čistě pro jezdecké záběry a druhý byl jeho dvojníkem, používaným pro trikové scény. Onen dvojník bohužel během natáčení zemřel a štáb tak musel použít speciální barvící prostředky na jiného "nováčka". (hippyman)

Reklama

Reklama