Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Před novým shlédnutím: Tady to bude zatím bez hodnocení. Pamatuju si ale, že když jsem to jako malý viděl na videu, tak jsem potom filmu běžel ven, schoval se v nějakým větším křoví a hrál si tam na to, že jsem uvnitř obrovského robota a řídím ho. Nostalgie jako prase. Dneska si ale už nepamatuju z filmu nic, jen že tam spolu bojovali nějací dva roboti. Snad budu mít příležitost to ještě někdy a snad v brzké době vidět. Po shlédnutí po více jak dekádě: Tak jsem to viděl a nostalgie zapracovala. Při sledování filmu jsem si vzpomněl, že jsem v něm snad poprvé v životě slyšel větu "Zlom vaz" a strašně jsem řešil, co to znamená a rozuměl jsem "Zlom vlas". Teď s odstupem času jsem se bavil ale úplně jinak než tenkrát. Dostala mě totální béčkovitost a naivita, která z filmu sálá. Bavily mě také producentské kompromisy, kterých je film plný. Co to je producentský kompromis? To je, když producent slíbí film produkovat pod podmínkou, že se v něm objeví nějaké lákadlo dané doby, například v bondovce Moonwalker lasery a vesmír, páč prostě frčely v té době Hvězdné války. Tady je vidět, že se to snažilo nalákat na všechna lákadla přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jsou tu různé digitální předměty, dálkové ovladače, videotelefony, jsou tu lasery, roboti, je tu souboj zlej rusák versus hodnej amík, je tu bitka ve vesmíru, jsou tu vznášedla a co mě pobavilo nejvíc - je tu karate a box, což v té době frčelo maximálně a ve filmu je cítit, že tam je tato složka celkem násilně našroubovaná. Ale prostě mě to bavilo. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film publikován v době výroby, musela by se mu uznat minimálně aktuálnost. Snaha o vykreslení vztahů společností bipolárního světa (tedy rýpnutí do vztahu USA a SSSR) však vzala za své kvůli krachu produkčního studia. Mezitím došlo k velké geopolitické změně a v roce 1990 byl celý příběh už mimo mísu. Triky odpovídají technologii stop motion, jen jsou provedeny dost diletantsky. S odstupem času není de facto co hodnotit. Amatérští Transformers se snahou o mírové poselství, které je však dost křečovité a těžko uvěřitelné. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý mix transformerov a studenej vojny, ktorá bola v čase vzniku filmu jedným z najzávažnejších problémov vtedajšej doby (globálne otepľovanie a otepľovanie homo rodu nebolo ani zďaleka tak dôležité ako dnes). Stuart Gordon vytvoril za nie príliš veľký peniaz postkatastrofický svet, v ktorom si nájde svoje miesto akcia, irónia i politická propaganda. Aj keď je dej z neďalekej budúcnosti, je plný odkazov na minulosť, mená ako Alexander, Achilles, Aténa, Herkules či Sargon (nie Sagan) nie sú pre milovníkov histórie neznámymi pojmami (v prípade že medzi nich nepatríte, skúste wikipédiu). Bohatieri z dvoch svetov, čisto náhodou Amerika vs. Rusko, bojujú o nie menej zaujímavý zdroj nerastných pokladov - Aljašku. Aj keď nemilosrdný čas uštedril filmu poriadnu ranu, stále má svoje čaro a napätie. Asi takto by vyzeral Pacific Rim, ak by vznikol pred 25 rokmi ako filmové béčko... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosté béčko ve všech ohledech, které se na konci osmdesátých let snažilo přiživit na kulminující slávě Transformerů a BatlleTechu. Režie, technická stránka či herecké výkony (dá-li se vůbec o nějakých mluvit), to vše je naprostý průměr. Jenže Zápas robotů si ani na nic více nehraje. Je to zábavné, místy pravda směšné, krátké a úderné. Ve své podstatě jsou mi tyto nemotorné obří kraksny mnohem sympatičtější než o sedmnáct let mladší nemastní-neslaní Bayovi CGI pohůnci. I když spíše než kvalitou je to dáno nostalgií, která v tomto případě pracuje naplno. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama