Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Sekmen 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film shlédl, tak si mne úplně získal. Pohodová francouzská lehce akční komedie, kde děj je na vedlejší koleji. Na hlavní koleji jede zběsilou rychlostí taxikář bez řidičáku Daniel ve svém Peugeotu 406 s neschopným policistou Emilienem za burácení hip hopu. Sympatický počin u kterého se vždy bavim. 75% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový filmek, rychlá auta mám rád, a toto je přesně na můj vkus, natuněná kára jako Taxík co vozí zákazníky rychlostí 240 km/h. Děj filmu byl podle mě dobrý, nejdřív to začalo taxikářem.... Ale nakonec se z toho stal celkem akčňák, honění zločinců, střelba a záverečný plán jak je chytit, to se nakonec povedlo docela vtipným způsobem. FIim byl zábavný, akční a sem tam se objevila nějaká vtipná scéna, filmu nic nechybý a řekl bych že lépe snad asi ani nešel natočit. Zasloužených 80% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeho tempo je vražedné. Jeho revírem jsou silnice Marseille. Řeč je o taxikáři Danielovi (Samy Naceri), který povýšil své řemeslo poslíčka na taxikáře. Svým speciálně upraveným Peugeotem si s nějakým dodržováním rychlosti nedělá starosti, hlavní je dovézt zákazníka včas. Ale jednou veze policistu Emiliena (Frédéric Diefenthal), který má naopak se získáním řidičáku nesmírné problémy, a na nic netušícím Danielovi si vysloveně smlsne. Aby Daniel neztratil řidičák, souhlasí, že bude nějaký čas dělat Emilienovi osobního šoféra - ve službách policie.. Pokud se řekne Francouzský film, nebo ještě lépe - Francouzský AKČNÍ film, tak jméno, které každému naskočí je Luc Besson. Sice režii Taxi nechal na Gérardu Pirèsovi (a rozhodně neudělal špatně), ale Bessonův rukopis z filmu čiší v každé scéně. Skvěle natočené jsou veškeré akční scény, hlavně (samozřejmě) jízdy taxíkem napříč ucpaným městem. Kromě akce film nabízí i nespočet (no oproti dalším dílům je jich bohužel méně) vtipných scén - hlavně špičkování mezi hlavními hrdiny. Po herecké stránce také nemám co vytknout - Samy Naceri, Frédéric Diefenthal i jejich ženské protějšky - Marion Cotillard, Emma Wiklund - prostě lahoda.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechápal popularitu tohto dielu (resp. série) a už tobôž som nerozumel tomu, ako môže niekto tento fádny film z produkcie muža stojaceho za legendami ako MAGICKÁ HLBOČINA a LEON pokladať za kultový. No tak ale čo už, zas nemusím chápať všetkým veciam na svete, no nie? Ak vám ide len o akčné scény a trocha humoru, siahnite radšej po Bessonových rovnako rutinných, ale predsa len o čosi vtipnejších kúskoch WASABI a KURIÉR. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)
  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)

Reklama

Reklama