Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac. Ubehlo to síce ako voda a občas to je príjemne strelené, ale očakával som skvelú akčnú nálož plnú zbesilých naháňačiek, čoho som sa napokon nedočkal. Ústredná dvojica si ma nezískala, vtipy ma nerozosmiali, akcia ma neohúrila a o príbehu škoda reči. Jediné, čo stálo za to je kamera a dve-tri jazdy taxíkom. Strávený čas však neľutujem, neohúrilo ma to, ale nie nutne nepáčilo. Také lepšie dve hviezdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeho tempo je vražedné. Jeho revírem jsou silnice Marseille. Řeč je o taxikáři Danielovi (Samy Naceri), který povýšil své řemeslo poslíčka na taxikáře. Svým speciálně upraveným Peugeotem si s nějakým dodržováním rychlosti nedělá starosti, hlavní je dovézt zákazníka včas. Ale jednou veze policistu Emiliena (Frédéric Diefenthal), který má naopak se získáním řidičáku nesmírné problémy, a na nic netušícím Danielovi si vysloveně smlsne. Aby Daniel neztratil řidičák, souhlasí, že bude nějaký čas dělat Emilienovi osobního šoféra - ve službách policie.. Pokud se řekne Francouzský film, nebo ještě lépe - Francouzský AKČNÍ film, tak jméno, které každému naskočí je Luc Besson. Sice režii Taxi nechal na Gérardu Pirèsovi (a rozhodně neudělal špatně), ale Bessonův rukopis z filmu čiší v každé scéně. Skvěle natočené jsou veškeré akční scény, hlavně (samozřejmě) jízdy taxíkem napříč ucpaným městem. Kromě akce film nabízí i nespočet (no oproti dalším dílům je jich bohužel méně) vtipných scén - hlavně špičkování mezi hlavními hrdiny. Po herecké stránce také nemám co vytknout - Samy Naceri, Frédéric Diefenthal i jejich ženské protějšky - Marion Cotillard, Emma Wiklund - prostě lahoda.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byla hodně skloňovaná akční taškařice. S cihlou na plynu se tehdy po marseilleských ulicích proháněl Peugeot 406 řízený zběsilým taxikářem, herci sypali jednu hlášku za druhou a produkční tým Luca Bessona si mohl mnout ruce. Výsledek se nemusel zatěžovat nějakým dějovým uměním, jednoduše se v klipovém stylu jen prchalo, pronásledovalo a efektně bouralo. Prostě hlavní role tady hrají auta a pár užvaněných Francouzů. Much to mělo hodně, ale koho to zajímá. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

No sice je Taxi zábavný film, ale nedokážu pochopit, jak to že měl takový úspěch, že si vysloužil tolik pokračování. Už jen těch chyb kolik se ve filmu objevilo. Např. hned v úvodu se Gérard Pirés očividně nemohl u proslovu Danielova bývalého zaměstnavatele rozhodnout, jestli Slunce ještě svítí nebo je již tma a mohl bych pokračovat. Na druhou stranu honičky jsou skvělé a člověk se místy upřímně zasmál. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím povedať, že je to super pocit, keď sa človek pri komédii zase schuti zasmeje a užije si ju plným priehrštím. Skvelé hlavné duo, výborná komédia, unikátne a skvelé situácie a proste jednoducho vynikajúca rýchla jazda, ktorá stojí za to. Neviem čo viac ani povedať. Je to proste vtipné a skvelé. Stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)

Reklama

Reklama